Can; "Ligi erkenden bitirmek istiyoruz"

Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, ligin bitimine 5 hafta kala tek hedeflerinin bu hafta galip gelerek, ligi erken sonlandırmak olduğunu söyledi. Can; "Takım olarak inancımız en üst düzeyde. Biz bu lige ve daha iyilerine layığız. Yaşadığımız birçok aksilik sonuçları bu noktaya getirmiş olabilir ama yinede yeni sezonda da hedefimiz bu ligde mücadele etmek" dedi

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Trakya'nın tek profesyonel takımı temsilcimiz Kırklarelispor'da hedef bu hafta galip gelerek ligi erken sonlandırmak. Ligde yaşadığı birçok sıkıntıyla birlikte ligin alt sıralarına gerileyen, akabinde bunları geride bırakarak toparlanmasını bilen yeşil beyazlı ekibimiz, bu hafta galip gelmesi halinde yeni sezonda da 2. ligde mücadele etmeyi garantilemiş olacak. Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, geçen hafta oynadıkları Aydınspor 1923 maçında bunu hedeflediklerini fakat takımdaki eksikliklerin maça çok büyük etki ettiğini ifade etti. Can; "Takımın ilk onbirinde yer alan 5 futbolcumuz maçta görev alamadı. Bu maçın gidişatını tamamen değiştirdi ve mağlup olduk. Hedefimiz geçen hafta galip gelerek ligi bitirmedi fakat olmadı. İnşallah bunu Tarsus karşısında yapacağız" dedi.
"Bu hafta sahaya tam kadro çıkmak istiyoruz"
Sakat ve cezalı durumda bulunan futbolculardan Kürşat Ergün Aydın, Hakan Güvençer, Ahmet Sağlam ve Olcay Çetinkaya'nın bu hafta antrenmanlara başladığını ve maçta görev alacağını söyleyen Can; "Takımın kemik kadrosunda yer alan futbolcularımızın sakatlıkları ve cezaları sona erdi. Bu bize büyük moral sağladı. Takımda şuanda Salim Kaya dışında bir eksik yok. İnşallah oda haftasonuna yetişecek. Tek hedefimiz ligi matematiksel anlamda da tamamen bitirerek, yeni sezonda da 2. Lig'de oynamayı garanti altına almak. Bu açıdan Tarsus karşılaşması bizim için çok önemli. İnşallah üstesinden geleceğiz" şeklinde ifade etti.
"İşimizi garanti altına almak istiyoruz"
Can konuşmasına şöyle devam etti; "Her ne kadar bitime 5 hafta kala alt tarafla bir bağlantımız olmasa da biz işimizi garantiye almak istiyoruz. Rakiplerimizin bize yakalaması, ligdeki dengelere ve puan farkına bakıldığında pekte mümkün gözükmüyor fakat biz Kırklarelispor olarak hiçbir ihtimali göze almak istemiyoruz. Bu açıdan baktığımızda bu haftasonu oynayacağımız Tarsus İdman Yurdu maçı bizim için çok önemli. Gerek geçen haftayı puansız kapatmış olmamız gerekse bu maçı kazanma arzumuzun çok fazla olması Tarsus karşısında bizi fazlasıyla güçlü kılacaktır. İnanıyorum ki Kırklarelispor olarak bu maçtan alnımızın akıyla çıkacağız" şeklinde belirtti.
"Taraftarımıza çok iş düşüyor"
Yaklaşık 1,5 sezondur taraftardan uzak olduklarına dikkat çeken Can; "Kırklarelispor olarak yaklaşık 1,5 sezondur maçlarımızı Lüleburgaz Sekiz Kasım Stadı'nda oynuyoruz. Bu durum bizim için çok büyük bir dezavantaj. Geride bıraktığımız 3 yıldan bu yana takım olarak hiçbir sezonda düşme korkusu yaşamadık. Bu sezon taraftarımızdan uzak olmamız, takımımızın toparlanması süreci derken birçok aksilik yaşadık. Neyse ki bunları el birliği ile geride bırakmasını bildik. Bundan sonraki süreçtede düşme korkusu yaşamak istemiyoruz. Bunun için bu hafta oynayacağımız bu zorlu maçta taraftarımıza çok fazla iş düşüyor. Kırklarelisporumuzun ligi garanti altına alması ve ligi erkenden sonlandırması adına, bu hafta yapması gereken tek şey galip gelmek. Bunun başarılmasında en büyük paya sahip olacak faktör de taraftarımızdır. Bu yüzden ben tüm halkımızdan ve taraftarımızdan bu haftasonu şehirlerinin ismini taşıyan takımlarını yalnız bırakmamaya davet ediyorum. Tribünleri dolduran her taraftarımız, Kırklarelisporumuzun gücüne güç katacaktır" şeklinde vurguladı.
"Evinde yenilmesi çok zor bir takımdık"
Kırklarelispor'un, Kırklareli Atatürk Stadyumu'nda mücadele ettiği dönemlerde yenilmesinin çok zor olduğunu vurgu yapan Can; "Kendi evimizde çıktığımız her maçta farklı bir ambiyans ve güç ile karşılaşıyorduk. Buda bize sahada daha iyi mücadele etme imkanını sunuyordu. Kendi evimizde yenilmesi çok zor bir takımdık ve bunu bilen rakiplerimiz her zaman temkinli ve baskı altında geliyorlardı. Sahada rakibe taraftar baskısını, saha avantajı baskısı hissettirmek, rakibinizin hata yapmasını sağlar. Birde buna evinde yenilmeyi reddeden bir Kırklarelispor eklenince, her şey bizim istediğimiz gibi oluyordu. Lüleburgaz Sekiz Kasım Stadyumu'nda mücadele ettiğimiz süreçte, rakiplerimiz sahaya bu korkulardan uzak şekilde çıkıyorlar. Dolayısıyla maça daha konsantre olarak, hata yapma ihtimallerini en aza indiriyorlar. Buda bizim açımızdan maçın çok daha zorlu geçmesini sağlıyor" diyen Can, yeni sezonda kendi sahalarında bambaşka bir takım olacaklarının altını çizerek; "Bu sezon evimizden uzak olmanın sıkıntılarını fazlasıyla yaşadık. Kendi sahamızın, kendi şehrimizin değerini fazlasıyla anladık. Bu durum bizi her ne kadar zorlasa da ligde bu noktaya kadar geldik. Yeni sezonda kendi evimizde oynayabilirsek, her şeyin bambaşka olacağına inanıyorum. Kendi evimizde kendi seyircimizin önünde yine galibiyet serileri yakalayacağız. Yeni sezonda bambaşka bir Kırklarelispor, bambaşka bir takım olma yolunda ilerleyeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hatay maçı dışında gollü galip geldiğimiz maç malesef göremedik bu maçtada bir gol atalım yan gelip yatalım taktiğini uygularsa hoca geçen haftaki gibi yine sonumuz hüsran olur bu sezon imkansızlıklara rağmen daha iyi olabilirdi en azından iç saha maçlarını alsaydık ıkıntı yaşamazdık ancak iyi bir istikrar yakalıyamadık iki maç aynı istikrarı yakaladığımız az oldu inşalllah 3.ligte şampiyon olduğumuz sezonun oyun ve taktik anlayışını gelecek sezon uygularsak bol gol çok galibiyet ile daha başarılı olacağımızı tahmin ediyorum.