Camilere sığmadık

İslamiyet'e göre affedilmenin ve kötüden-iyiye, günahtan-sevaba, yanlıştan-doğruya hicretin zamanları olarak işaret edilen, içerisinde; Regaip, Miraç, Beraat kandili ile Kadir gecesini barındıran Recep - Şaban - Ramazan aylarının başlangıcını Regaip kandili ile birlikte yapan, Kırklarelili vatandaş, camilerin bahçelerine sığmadığı görüntüleri ile dikkat çekti. Miraç ve Beraat kandillerinde camileri, kentin atan kalbi olarak ön plana çıkararak alınlarını secdeye koyan Kırklarelili vatandaşlar, Kadir gecesindeki teslim olmuş görüntüleri ile Bayram kapısında beklemeye başladılar. İl Müftüsü Bayrak ve binlerce vatandaşın ortak duası FİLİSTİN olurken, yatsı namazı sonrasında SAKAL-I ŞERİF izdihamı ise görülmesi gereken başka bir manzarayı oluşturdu. Hızırbey camisinin içini ve dışını dolduran vatandaşların namaz saflarında yer arama telaşı, 33 rekâtlık teravihi yolculuğunda Allah'ın "Kullarım serinlesin" edası ile gönderdiği bulutların döktüğü yağmur, 17 Saat 34 dakikalık ilk oruçların ardından gelinen Kadir gecesi 2014 Ramazanını Kırklareli adına unutulmaz kıldı

Tüm dünyadaki 3 Milyarın üzerindeki müslümanın, tesbihleri, namazları, oruç ve gece namazlarında "Hoş geldin" denilen 3 aylar, Kırklareli'dede aynı tutku ve hürmet ile karşılandı, yaşandı ve Kadir gecesi ile birlikte yolcu edildi. Ramazan aylarına Regaip kandili ile birlikte karşıladı. Kırklareli'nin bütün camilerinde HUŞU ve inancım emareleri, birliğimize ve beraberliğimize sunulurken, cami imamlarının Kuran ziyafeti, birçok vatandaşın gözyaşlarının akmasını beraberinde getirdi.
Kadir Gecesi nedeniyle teravihi namazı çıkışında ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen binlerce kişi kısa süreli izdihama yol açtı. Kutsal emaneti bir an önce görmek için yüzlerce metre uzunluğunda kuyruk oluşturan kadın ve erkeklerin yarattığı izdihamda birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi
Kadir Gecesi nedeniyle Sakal-ı Şerif, kadınlar ve erkekler için Kırklareli'nin en büyük camisi olan Hızırbey'de gönüllerin sihirli gözlerine sunuldu.  Yatsı ve teravihi namazlarının ardından camiye gelen binlerce kişi, kutsal emaneti görebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Sıraya giren vatandaşlar, cami görevlisinin elinde tuttuğu Sakal-ı Şerif'i görüp, öpmeye çalıştı. Uzun kuyruk oluşan cami avlusunda birçok kişi ise, cep telefonu ile Sakal-ı Şerif'in fotoğrafını çekti. Bazı vatandaşların Sakal-ı Şerif'i görünce tekbir ve salavat getirdiği, bazılarının ise gözyaşı döktüğü görüldü. Saat 01,30'a kadar camiden ayrılmayan Kırklarelili vatandaşlar kadir gecesinde cami avlularında sabahladılar.
Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, Kırklareli vatandaşların yağmura aldırmadan cami avlusunda ibadet ettikleri, Kadir Gecesi hakkında ÖNADIM MEDYA açıklamalarda bulundu
Bin aydan daha hayırlı bir gecenin içindeyiz ifadesini kullanan Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, Kadir Gecesi'nde herkesin ibadetinin kabul olmasını istediğini vurguladı. Dünyadaki akan kanın durmasınıda dileyen İsmail Bayrak bu kan dursun diye herkesin dua etmesini istedi.
Kur-an'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve Peygamber efendimizin müjdelendiği ay olduğunu dile getiren Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetin bin aydan daha hayırlı olduğunu ifade etti. Yeryüzünde ve özellikle İslam coğrafyası üzerinde gezen kara bulutların dağılmasını dile getiren İsmail Bayrak,  Filistin ve diğer İslam coğrafyasında zulüm gören Müslümanlar için dua etmemiz gerektiğini dile getirdi.
"Bilindiği gibi mübarek Ramazan Ayını yaşıyoruz. Ramazan Ayı önemli bir aydır. Özellikle Kur-an'ı Kerim'in indirildiği Yüce Peygamberimize nazır olduğu bir aydır. Ramazan-ı Şerif Ayı içerisinde 27. gecesi Kadir Gecesi olarak değerlendiriliyor. Buda ayın 23'ünü 24'ne bağlayan geceye tekabül ediyor. Kadir Gecesi münasebeti ile İnşallah her zaman olduğu gibi Hızır Bey Cami'nde yine bu konu ile alakalı bir sohbetimiz oldu. Tabi diğer camilerimizde de programlar gerçekleşti.  Kadir Gecesi Kur-an'ı Kerim'de bir sure olarak vardır. Kur-an'ı Kerim'de 114 tane sure vardır. O surelerden biriside Kadir Suresidir. Orada yüce Rabbimiz Kadir Gecesi'nde Kur-an'ı Kerim'in indirilmeye başlandığını orada ifade ediyor ve Kadir Gecesi'nin bir zat ayet-i kelimede yapılan hayır ve iyilikler yönü ile bin aydan daha hayırlı olduğunu ifade ediyor. Dolayısıyla bu gece münasebetiyle çokça ibadet yapmalıyız. Tövbe etmeliyiz, dua etmeliyiz" ifadelerini kullanan İsmail Bayrak, bütün Kırklareli Halkını Kadir Gecesi'ni ibadet ve tevekkül içinde geçirmesinin mutluluğunu, "Dolup taşan camilerimize baktığımıza anlıyoruz." Sözleri ile ifade etti.
İslam coğrafyası üzerinde bilhassa son dönemlerde İsrail'in acımasızca saldırdığı Filistin'de akan kanın durması için dua etmeyi ihmal etmeyen ve  Kur-an'ı Kerim okunmasını Kırklareli Halkından isteyen Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, "Milletimiz için, ailemiz için, İslam âlemi için, İslam coğrafyasında devam etmekte olan zulümlerin sona ermesi için, akan kanların durması için, bilhassa Filistin'de yaşanan hadiselerin sona ermesi için, barışın gelmesi için Irak'taki hadiseler, Doğu Türkistan'daki hadisler, Arakan'daki hadiseler ve tüm dünyadaki kötü hadisler için dua etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol