Çağlayan'ın hediyesi

Çağlayan'ın hayata geçirdiği şenlik 6'ncı kez halk ile buluştu. 2013 yılında "Şenliklerimiz 2014'te Yayla Mahallesinde olacak" sözünü veren Çağlayan'ın başlattığı çalışmalar dün itibari ile ilk meyvesini verdi.

Kırklareli Belediye Başkanlığı'nın 6'ncısını organize ettiği Uluslararası Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri dün saat: 17.00'da Vilayet Meydan'ından hareket eden kortej ile başladı.

9 yıllık Kırklareli Belediye Başkanlığı görevi süresinde Cavit Çağlayan'ın hayata geçirdiği şenlikler, Çağlayan'ın 2013 yılında müjdesini verdiği ve yenileme çalışmalarını başlattığı Yayla Mahallesi'nde başladı. Dün gün boyu devam eden yoğun bir yağmur ve hava muhalefeti nedeni ile katılımın az olduğu şenlikler ilk kez kent merkezinde bir yerde yapıldı. Kakava'dan sonra halk figürlü şenlikleri unutan Kırklarelili ise "Şenlikler yağmura yenildi" diyerek gelecek yıllardaki beklentilerinin daha yüksek olduğunu ifade etti.
2005 ve 2014 yılları arasında Kırklareli Belediye Başkanı olarak görev yapan Cavit Çağlayan'ın büyük fedakarlıkları ve girişimleri ile hayata geçirdiği, bu yıl 6'ncısı ilk kez Yayla Mahallesi'nde organize edilen Uluslararası Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri dün itibari ile başladı.
Saat 17.00'da Vilayet Meydanı'nda kortej yürüyüşü ile başlayan şenliklerde tek sıkıntılı durum ise sağanak yağışlar ve birden bire düşen hava sıcaklıklarıydı. Yağan yağmur nedeniyle şenliklere katılmaya gelenlere yağmurluk dağıtıldı.
2013 yılında, Kırklareli'nin tek yeşil alanı olarak bilinen Festival Alanı'nda binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen Uluslararası Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliklerinde dönemin ve 2005 ile Mart 2014 yılları arasının Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ın, "Bu şenlik benim evladım gibi. Nesilden nesle aktarılması ve gelenekselleşerek hayatta kalması tek dileğimdir. Kendine özgü halk odaklı bir şenlik olması için elimizden geleni bu 5 yıllık süreçte yaptık. Bundan sonrada yapamaya devam edeceğiz. Yayla Mahallemizde başlattığımız restorasyon çalışmaları nihayete erdiğinde amacımız bu şenliğimizin orada kutlanmasıdır. Bizden sonra bu tür halk odaklı şenliklerin yaşatılması ve hayatta kalması tamamen halk katılımı ve yaşatılması ile olacaktır" sözleri ile işaret ettiği ve evladı olarak gördüğü şenliklerin başlangıcı 17.00'da Vilayet Meydan'ından Hareket eden kortej ile başladı.
Vilayet meydanından başlayan ve şenliklerin yapılacağı Yayla mahallesine kadar devam eden kortej sonrası üzüm hasadı Kırklarelili vatandaşlara açıldı. Kurulan stantlarda sergilenen birçok ürün halkın ilgisi ile incelendi.
Çağlayan'ın başlattığı çalışmalar sonunda, "Yayla Parkı açıldı"
Saat 18.00'da Papaz'ın Evi'nde EFOD tarafından "Doğanın Sarı Gelini Ayçiçeği" sergisinin açılışı yapıldı. Buradan hareket eden kortej Yayla Parkı'nın açılışını yapmak üzere Yayla Meydanı'na hareket etti. Yayla Mahallesi sakinlerinin Yunan ve Bulgar konukları ile birlikte karşıladığı kortej, saat 18.30'da gerçekleşen açılış konuşmalarının ardından Yayla Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi. Şenlik kapsamında saat 19.30'da Berkay Gürpınar ve Grup Dopamin konseri Kırklareli halkı ile buluştu.
Halk oyunları gösterileri ile birlikte etkinlikler gece boyunca Yayla Parkı'nda sürdü.
Saat 20.30'da ise Faruk Yılmaz ve Faruk Demir'in sunduğu ve Tek Rumeli TV'de canlı olarak yayınlanan program Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi'nde yapıldı.
Programın ikinci gününde de birbirinden renkli etkinlikler devam edecek
Yayla Meydanı'nda saat 14:00 ve 17:00 saatleri arasında ''Ramço ile Sefalar Getirdiniz'' programı sahnelenecek. Bu program ayrıca Rumeli TV'den canlı olarak yayınlanacak.
Saat 14:00'da Üsküp'te Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Ali Kiracı, Ziraat Yüksek Mühendisi Erhan Solak Bağ Hastalıkları, Zararları ve Mücadele Yöntemleri ile Bağcılığın Ekonomideki yeri paneli yapılacak.
Saat 16:00'da İl Halk Kütüphanesinde Prof.Dr. Yeşim Ahi, Yrd. Doç. Dr. Duygu Boyraz, Dr. Fatih Bakanoğlulları'nın katılacağı Toprak, Su ve Çevre Paneli düzenlenecek.
Mehmet Erdem Sevilen Şarkılarını Kırklareli Halkı İçin Seslendirecek…
Şenliklerin ikinci gününde ise son zamanların sevilen sanatçısı Mehmet Erdem şarkılarını Kırklareli halkı için seslendirecek.
'Hakim Bey' şarkısıyla Türk Pop Müziği'ne hızlı bir giriş yapan ve büyük bir hayran kitlesi yakalayan sanatçı Mehmet Erdem, Kırklarelili vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşatacak.
Mehmet Erdem'in konseri saat 21.00'da İstasyon Caddesi'nde bulunan Atatürk Kapalı Spor Salonunda başlayacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol