CHP’de şok üstüne ŞOK; Milletvekili Dibek istifa etti

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesinin ardından CHP Kırklareli’de başlayan istifalar furyasına Milletvekili Av. Turgut Dibek’te katıldı. Dibek, istifa dilekçesini öğleden sonra basın merkezlerine geçti.

 

 

Günlerdir beklenen CHP Kırklareli Belediye Başkanı’nın dört aday adayından (Cavit Çağlayan, Ünal Başkur, Vecdi Gündoğdu, Kadir Gökçe) hangisinin olacağı sorusu dün CHP Parti Meclisi’nden çıkan Mehmet Siyam Kesimoğlu ismi ile adeta şok etkisi yarattı. Dün akşam saatlerinde parti binasına gelen bir gurup partilinin istifa edeceği yönündeki söylentiler Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın akşam saatlerinde yaptığı açıklamalar ve burada yaklaşık 700 kişinin istifa dilekçesini sunması Pazar akşamı Kırklareli’de hareketli saatlerin yaşamasına neden oldu. 10 Şubat 2014 Pazartesi günü saat 13.30 civarlarında haber merkezlerine ulaşan bir istifa dilekçesi ise Kırklareli’de bomba etkisi yarattı. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek imzalı istifa dilekçesinde Kırklareli’ne yapılan haksızlık karşısında istifa etme kararı aldığını açıkladı. Dibek’in istifa dilekçesinde şu ifadeler yer aldı;

“ CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL SEKRETERLİĞİNE

1992-1995 yıllan arasında İl Yönetim Kurulu üyeliği, 1999-2002 yılları arasında Merkez İlçe Başkanlığı, 2002-2007 yılları arası Kırklareli İl Başkanlığı görevlerini yürüttüğüm partimde, 2007 ve 2011 de yapılan genel seçimlerde hemşehrilerimin oyları ille TBMM de onların sesi olmaya çalıştım.

Belirttiğim dönemlerde 1994-1995-1999-2002-2004-2007'de yapılan yerel ve genel seçimlerde örgütümüzün içinde yada başında seçim çalışmalarım yürüttüm.

Kırklareli İl merkezinin nüfusu 68 bin 750 olup kent içerisinde yaşayan hemşehrilerimin büyük bir çoğunluğu uzun yıllardır birlikte yaşamaktadır. Yerel seçimler, o kentte yaşayan insanların kendi içlerinden tanıyarak seçeceği adayların hizmet yarışıdır.

Parti Meclisimiz dün yaptığı toplantıda Kırklareli Belediye Başkanlığı için diğer milletvekilimiz Sayın Mehmet Kesimoğlu'nu aday olarak belirlemiştir. Sayın Kesimoğlu aslen Vize ilçemizden olup, Babaeski İlçemizde yaşamaktadır.

Partimizin mevcut Belediye Başkanına halkımızın güveni tam olmasına rağmen, bu hususun değerlendirilmemiş olması Kırklareli halkının büyük tepkisine neden olmuştur.

Parti Yönetimimiz bu atama ile ilgili olarak hiçbir aşamada beni bilgilendirmediği için bu kararın yanlışlığını, başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere parti yönetimindeki arkadaşlarımıza anlatma fırsatım da maalesef bulamadım.

Parti Meclisimizin almış olduğu bu karar 47 yıldır birlikte yaşadığımız Kırklareli hemşehrilerime yapılmış büyük bir haksızlıktır. Bugüne kadar her ortamda onların temsilcisi olarak inandıkları değerleri savunmak benim görevim oldu. Bundan böyle de aynı inanç ile hemşehrilerimin sesi olmaya devam edeceğim.

Kısaca da olsa anlatmaya çalıştığım nedenlerle, Kırklarelili hemşehrilerime ve parti örgütümüze yapılmış olan bu haksızlığı kabul etmem mümkün değildir.

25 yıldır üyesi olmaktan her zaman büyük onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi

Üyeliğinden istifa ediyorum. Saygılarımla 10.02.2014”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kaybeden chp olacak..

  2. Bunu yapabileceğine inanmıyordum. Ama helal olsun dik durmayı bildi. Bir vekil bile diğerinin adaylığı ile ilgili bunları hissedebiliyorsa buradaki sıkıntı küçük görülemez. Hele ki aday belirleme sürecinde Kırklarelinin sesini duymayan bir parti için -gün birlik vakti aman çözülmeyelim- gibi sloganlarla gün kurtarılamaz. Bugün bunu yapan parti yarın bundan güç alıp daha da sesini duymaz bu halkın. Vekil istifa etti. Şimdi akşamdan beri istifa dilekçelerini toplayanların dik durup gücünü partiye duyurma ve bizi yok saymamalıydın deme zamnı. Her türlü hayırlısı olsun.

  3. arkandayız dibek çağlayan da istifa etmeli beraber derhal dsp ye geçmelidirler çağlayan dsp nin adayı olarak seçime katılmalıdır. kılıçdaroğlu partiyi mahvetti

  4. Kılıçdaroğlu ağzı ile yazalım (!) "Sayın CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi delikanlı gibi davrandı inandığı şeyleri söyledi. Bir Trakyalı olarak delikanlı gibi davrandı" lider sultasına pardon " Müdür sultasına "hayır dedi (!) kendilerini kutluyoruz :)

  5. kırklareli sevdalısı 10 Şubat 2014 Pazartesi 17:28:51

    ellerinizden öperim helal olsun size sizden bu hareketi beklemezdim görmekm iistediğimiz onurlu davranış budur

  6. Hiç hesapta yokken Kırklareli vekili birden aday gösteriliyor.O halde aday adayı almaya o kişileri görevlerinden istifaya sürüklemek neyin nesiydi ? Bir diğer vekilin haberi bile olmuyor. Ne gizem ne gizem.

  7. Yav akp liler burada CHP li ağızıyla yazmışlar sanki DSP msp falan filan... sizin amcınız sol oyları bölmek; yoksa sizin umrunuzda mı Çağlayanmış Kesimoğluymuş şuymuş buymuş!!! Şurada yorum yazanların hepsi akp nin Kırklareli kalemşörleri bilmiyomuyuz sanki!!! Ama nafile yine kazanacak olan belli:)

  8. Dibek genel seçimler geldiğinde bakalım ne yapacak? Bağımsız seçilebileceğini düşündü heralde ya da akp nin mhp nin kapısını çalar en azından!!! Ama o gün geldiğinde yaptığı hatayı anlayacak. Şu kritik ortamda CHP ye zarar verdi acele ve duygusal aldığı kararla. Senin genel merkezin var bırakta biraz karar alma hakları olsun. İstifası hayırlı olsun yine de millete ve Kırklareline çünkü çok çalışkan bir milletvekili kendisi.

  9. ıstarncalı kardeş belliki sen chp nin kalemşörüsün amaç solu bölmek diyorsun allahaşkına sol mu kaldı kırklarelinde burada senin gibi düşünmeyip yorum yazanların tamamı akplidir diyorsun bununla ilgili araştırma mı yaptın insanlar düşüncelerini yazıyorlar pire ısırsa akpden bileceksiniz böyle yaftalamalar yerine sende kendine gerçeği itiraf et chp kırkalreli de teşkilatı yok saymıştır emeği parti içi demokrasiyi yok saymıştır pırıl pırıl adamlar aylardır hazırlanıyor hepsini yok saymıştır sende kalkmış bu diktatörleri savunuyorsun bunlarda tayyipe diktatör deyecek yüz kalmadı 30 mart siyamoğlu için hezimet olacak göreceksin chp deki tüm kızgınlar derya buluta atacak oyunu. ve son tespit bununlada sınırlı kalmayacak çok büyük tasfiye geliyor trakyadaki teşkilatlara seçimden sonra gene bu sayfaya bekliyorum seni

  10. Hırsızların partisi kazanmasın da kim kazanırsa kazansın kardeşim. Benim derdim Kırklareli!! Eğer akp gelirse Kırklareli yerlebir olacak bunu çok iyi biliyorum. Talan yıkıcılık kayırmacılık alacak başını gidecek. Kırklareli için en hayırlısı benim temennnim!!

  11. kayırmacılığın kralı 12 Şubat 2014 Çarşamba 15:11:37

    kayırmacılık istersen şu an ki kırklareli belediyesine bak tüm türkiyede daha iyi bir örnek bulamazsın akp gelirse belediyeyi arpalık yapanlar yerle bir olacak sadece bankamatikçi ve tamamı chp li olan belediye çalışanları burada dürüst çalışan belediye personeline lafım yok...

  12. o çok istediğin akp gelirse senin de kadron hazır heralde!!! Çok azim ediyorsun bütün gün bilgisayar başında maşallah :)

  13. soruya soruyla cevap veriyorsun belediyeye chpliler doluştu çünkü chpliler dışında adam alınmadığını inkar edemiyorsun çünkü bana gelince benim kadrom vardı zaten ama artık emekliyim öyle bir derdim yok çok şükür:)gel itiraf et işte belediye chp nin çiftliği diye herkesin bildiğini kimden saklayacaksın:)))

  14. E o zaman soralım sana : Sen hangi çiftlik döneminde hangi yandaş parti döneminde nemalandın kadronu kime borçlusun hangi partiye angaje oldun da belediyeden emekli oldun? Biz niye giremedik ballı börek yan gel yat bir belediye kadrosuna? Bir de bunlara cevap alabilirsek iyi olur?

  15. ben belediyeden değil milli eğitimden emekli oldum yıllarca öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptım belediyedeki işçilerin tamamı chp üyesi başka partiden olana kırıntı vermediniz ama halk herşeyin farkında sen kalemşörlüğe devam et bakarsın senide alırlar.

  16. Na kavga ediyosunuz.Turgutçuğum çark etti.Bu arada hangi partide adam kayırmaca yokkiniye birbirinizi yiyorsunuz.Kırklarelinde olay farklı.CHP kazansın da gerisini boşver zihniyeti.Kazansın tamam...kazanacakta...Ama belediyecilik yapsın.

  17. Hocam Çok merak ediyorum hangi değerlere göre eğittiniz yıllarca onca çocuğu?

  18. sende olmayan değerlere göre onlara Allaha tapar gibi belli ideolojiler peşinden gitmemeyi sorgulamayı araştırmayı ve dürüstlüğü öğrettim cekete ağaca paltoya oy vermemeyi kendilerini yönetenlere hesap sormaları gerektiğini öğrettimbu ülkenin kaynaklarını har vurup harman savuranlara koltuklarına yapışıp kalanlara partileri babalarının malı gibi görenlere inanmamayı öğrettim öğrencilerim içinde bugün prof olan da var pilot olanda Allaha şükürler olsun.

  19. Hocam; yanılıyorsunuz!! Ben Atatürkçü laik hümanist ve asri değerlerle örülü bir eğitim aldım ve halen de almaya çalışıyorum. İlkel çağdışı arkaik hurafelere dayalı bilimsellikten uzak antidemokratik asırlar öncesine hayranlık duyan bir fasit dairenin içine girmedim Atatürke şükürler olsun ki!!! Bu nedenledir ki mücadelemiz bu yolda devam edecektir!!! Siz bu cumhuriyetin bir eğitmeni olarak bu ideallerden saptıysanız sizin öğrenciniz pilot olmuş şu olmuş bu olmuş ne önemi var? Başbakanı böyle bir eğitimden geçememiş ülkenin halini görüyoruz.

  20. ıstrancalı kardeş atatürke tapıyosun anlaşıldı derdin iyi tapınmalar sana

  21. Atatürke tapıyorum he evet ne olmuş? sen neye tapıyosun?