CHP'de İSTİFA ŞOKU; Başkan Çağlayan ve 1000 partili istifa yolunda

Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun adaylığının açıklanmasının ardından CHP parti binasında tam bir karmaşa yaşandı. Ardı ardına istifaların geldiği belirtilirken, toplanan dilekçelerin 1000’e yakın olduğu belirtildi. Akşam saatlerinde parti binasına basın mensupları alınmazken, il ve ilçe yönetiminin istifa edeceği de iddia edildi.

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından akşam saatlerinde Belediye Başkanlık Makamına geldi. Çağlayan’ın makama gelişi ile birlikte başta Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek olmak üzere Partinin Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyeleri ile partililer de makama akın etti. Burada partililer istifa dilekçelerini doldururken Başkan Çağlayan’da makamında bir basın açıklaması yaptı. Dibek ve Partililer eşliğinde gerçekleştirilen basın açıklamasında Başkan Çağlayan, Kırklareli Belediye Başkanı olduğunu bu yapılanı hak etmediğine inandığını ifade etti. Başkan Çağlayan, İl ve İlçe yönetiminin istifası yönünde haberler geldiğini ancak kesin bilgi olmadığını dile getirdiği açıklamasında kendisinin istifa edip etmeyeceği yönündeki soruya en az bir 24 saat düşünmek gerektiğini ancak kesin açıklamasını Çarşamba günü yapacağını söyledi. Çağlayan, düşüneceği konular arasında istifanın da bulunduğunu vurguladı.

Başkanlık makamında bulunan Turgut Dibek’te bir açıklama yaparak Çağlayan’a destek verdi. CHP’li seçmenin ve Kırklareli’nin bu yapılanı hak etmediğini ifade eden Dibek, “Bu en hafif söyleniş şekli ile Kırklareli’ne Kırklarelilere yapılan bir haksızlıktır” dedi.  

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kimse sağduyu martavalına sığınmasın.Seçmen de tepkisini gösterebilsin bu defa.Ama bu tabloda yalnış olan bir şeyi de paylaşmış olayım.Bu fotoğrafta başkanın yanında kim var? Kırklareli'nin diğer vekili.Bu adayların çekişmesi miydi vekillerin mi?Çağlayan seçilseydi bu defa başka bir taraftan aynı şey yaşanmayacak mıydı?Ama bu defa inadına birşey olacaksaparti Kırklareli'nin tepkisini tatsın bence de.Çağlayan geri adım atmasın.

  2. Kenan akp li gibi konuşuyorsun :)

  3. CHP Kırklareli belediye başkan adayı demek zaten yüzde doksan Kırklareli belediye başkanı demektir. Artık yolsuzluk yapanlara yolun sonunu göstereceğimiz günler yakınken bir olma zamanıyken birlik olma zamanıyken aday kim olursa olsun desteklenmeli bence.

  4. çok üzüldüm istifa etmelerine.... çok yazık olur dermişim :) temizlenir ortalık..

  5. sayenizde kırklareli hizmet görecek. Siz devam edin çekişmeye 3 ay sonra caddelerde sokaklarda akp bayrakları donatılır:):):):)

  6. On numara bi seçim kesimoğluna hayırlı uğurlu olsun bu adaylardan zaten Kırklareli'nde değişen hiçbirşey olmazdı Cavit Çağlayan 3 dönemi hakeden biri zaten değil dibek kendine göre zaten yanar döner bi adam halktan uzak bi milletvekili CHP komple istifa etsin bu kadroyla zaten hiçbirşey olmaz

  7. Bu saatten sonra chp kirklarelinde bitmistir oy falan vermiyoruz.

  8. Lütfen CHPyi kaosa sokmayın birbirinize girmeyin bu silerin menfaati değil Türkiye'nin çıkarıve düşünün ki bundan yararlanacak olan ellerini oluşturarak kapı arkasında bekleyen AKP var. Bizleri mat etmek Türkiye'yi satmakAtatürk'ü tümüyle yok etmekbizleri birbirimize düşürüp aradan nemalanmak bu arada kürtlere istedikleri özerkliği alenen verebilmek Apoyu salmak için atmaca gibi bekleyen bir boşbakan onun gölgesi bir cumhurbaşı vede halen ona biat eden bircahil kitle var lütfen geleceğimizi evlatlarımızı bırakmaya çalıştığımız bize emanet edilen onurlu Cumhuriyetimizi şu an için kaybettiğimiz demokrasimizi bizlerinde emanet edeceğimiz torunlarımızı düşününüz.hürmetlerimle...

  9. bence çok iyi oldu yolda halkının suratına bakmayan başkan ve aynı yüzleri görmeye bıkan bizler.

  10. çağlayan a destek 10 Şubat 2014 Pazartesi 09:10:01

    cavit çağlayan hemen istifa edip dsp den en kötü ihtimal da bağımsız olarak aday olsun kırklareli halkı caviti bağrına basacaktır cavit olmazsa benim oyum akepeye

  11. caviti harcadılar

  12. çağlayan başarılı ve dürüst bir adamdı yazık oldu bu öfkeyle bağımsız bile olsa kazanır halk genel merkeze ve siyamoğluna öfkeli

  13. birlik olalım lütfen ne olur artık küçük şeyler yorgan yakmayalım.

  14. bu adamlar akp yemi çalışıyor yoksa cavitbaşkan olmazsa trakyanın kalesi gider aklınızı başınıza toplayın

  15. Cavit başkan iyi güzel insandı ama kabul edelim yetersizdi Akp için kadrolaşma yapıyor diyenler bir baksınlar çalışanların tamamı chp li başkanın yada yötecilerinin ya akrabası ya yakını çıkacaktır. Kadrolaşmanın hası oradadır ve inşallah temizlenir Üyelikten istifa edenler belediyedende istifa etsinlerde görelim....

  16. çok sevindim.......

  17. hiç bir il veya ilçe bir partinin kalesi olmamalı. Bu bir yerel seçim adaylar ve projeler yarışmalı.Şu an ki yönetim görünen ne yapmış geçen seçimdeki vaatlerini gerçekleştirebilmiş mi? Araştırın! Kırklareli halkı AKP yi o koltuğa oturtmaz. CHP nin bu tercihi Derya BULUT a ;bilmeyenler için MHP ye yaramıştır.

  18. burada yorum yazan birçok kişi chp li görünen yok oylar bölünürmüş yok Çağlayan olmazsa akp ye verecekmiş diyenler zaten akp liler. Burada hikaye yazıyorlar öyleymiş böyleymiş. Oylar CHP nin ceketine hırsızlara değil :)

  19. İstediği kişilerin adaylığı onaylanmadığında partiden istifa edenlere dikkat edelim. Onlar partinin sırtında yükselmek isteyenlerdir. Kimse partinin üzerinde olamaz.

  20. baykalcılar silindi 10 Şubat 2014 Pazartesi 22:28:24

    bu aylar öncesinden planlanmış bir operasyondu ve hedefinde baykaldan gelen ve baykalcı bilinen kırklareli teşkilatı vardı dibek bunu anladı ve istifa etti zaten bu hamle dibeki yok hükmüne getirdi ve bir dahaki dönemde aday olmak gibi bir şansı kalmadı o da bunu anladı ve onurlu şekilde kendim istifa edeyim dedi geri döner mi bilmem ama bu şartlarda tüm bunların üstüne geri vites yaparsa da iyice küçülür en temkinli olan vecdi sahaya başkalarını sürüyor kendi daha açıklama bile yapmadı beklemede yani bekliyor ki genel merkez arasın gönlünü alsın desin ki il başkanlığına devam et yada belediye başkan yardımcısı ol ah siyaset bazı saflarda oy verecek ceket arıyor kendine

  21. MİLLETVEKİLİNİN BAŞKAN SEÇİMİ NEDENİYLE İSTİFASI C.H.P.YE İHANETTİRSİZ TURGUT BEY KİMİN OYU İLE MİLLETVEKİLİ OLDUNUZ?VİZELİ OLUPBABAESKİDE İKAMET EDİYOR NE DEMEK BU BÖLÜCÜLÜKTEN BAŞKA.SİZ VİZEDEN BABAESKİDEN OY ALMADINIZMI?YEDİĞİNİZ KABI PİSLEMEYİN....

  22. Kimse CHP DEn Kendini Üstün Görmesin Kırklareli İçin Yapılanlar Ortada Particilik Tabiki Olucak Ama Önce Kırklareli Kırklareli Sevdalıları Hizmet için Varım Diyenler İş Başına Gelsin BKimse CHP den Kandini Büğyük Görmesin.Yanlız şu oldu Bir Taşla Kuş Birden Vurdular Bu Olumlu Kararı ve Davranışı Ayakta Alkışlıyorum.

  23. Amaç nedir acaba...GENEL SEÇİM görünümlü yerel seçimler de duşulen duruma bakın...Keşan da nasıl herkes şimdi yeniden seçilen Mehmet Özcanı destekliyorsa burada da aynı şey olmalı...Her şey koltuk değildir.Ama ben bölerim oyları ben olamam o da olmasın dersen 1994 te İstanbul da Ankara da yaşananlar burada da olur.BİN DÜŞÜNÜLÜP BİR SÖYLENMELİDİR...UNUTMADAN şunu da belirteyim1994 İstanbul seçimi: SHP (Z. Livaneli): %20.3 DSP (N. Özkan): %124 CHP (E. Günay): %14 Dağılmış solun toplam oyu %34 Aradan %25'le Erdoğan sıyrıldı...

  24. CHP odunu aday göstersin yine oyum oraya. Hırsıza yalancıya rüşvetçiye bölücü pkk işbirlikçilerine el kaidecilere oy yok!!!

  25. ıstrancalı kafana hayranım odunu göster onu seçerim demişin ya tam zihniyet göstergesi

  26. solun bölünmesi mhp ye yaradı bu kuyruk acısıyla ne çağlayan ne de onu destekleyenler kesimoğluna oy atmaz akp yede atmazlar hepsi mhp yi destekleyecek

  27. Bilal Kayalı hemşehrime; Sevgili Bilal odun cansızdır; hırsızlık yapamaz rüşvet alamaz memleketi şucu bucu dinci diye bölemez yağma talan nedir bilmez doğadan gelir doğayı katletmez insana hiçbir zararı yokken aksine faydaları anlatmakla bitmez!!! Hal böyleyken akp ye oy vereceğime oduna oy veririm ve bu dünyaya bir iyilik yapmış olurum ve hırsızlığa da ortak olmamış olurum!!! İyi mi nasıl zihniyet?

  28. Istrancalı hemşehrim; Bittim zihniyete.Alamet-i fahika bir açıklama olmuş.Bu zeka karşısında şapka çıkartıyorum.Çok etkilendim eyvah eyvah!

  29. Diğer siyasetçilerin hepsi tertemizhiç çalıp çırpmazlar her zaman halkı düşünürler kendileri yemez içmez halka hizmet ederler.AKP hiz hizmet yapmaz.Şu an 17 şubat olayı chpnin başına gelmiş olsaydı kimse inanmazdı.Çünkü onlar tertemiz.

  30. Bilal Bey Çok zeki olduğunu düşünüyorsun heralde :)

  31. Istrancalı hemşehrim.İsim üzerinden kalkıp da ona buna sataşır gibi iğneleyici cevap yazıyorsan -ilk siz yazdınız ve okuyorum yorumculardan herkese verip veriştirmişiniz yorumlarda- işitteceklerinize de razı olacaksınız.Başkasının fikri size uymuyor diye o yoruma yorum yapabilirsiniz ama yorumcuları hafife alamazsınız.Buradaki herkes zeki ve akıllı hür iradeleri var ve neyin ne olduğunu görebiliyorlar.İster oduna oy ver ister adama.Ne sen beni değiştirebilirsin ne ben seni.Böyle de bir niyetim asla olamaz.Ama şunu yapanlar iyi bunu yapanlar tü ka ka diyecek bir ima olursa orada sana -orada durbenim aklım bana yeter birader-derler. Yazdıklarım sadece takındığınız üsluba.Yoksa kime kim oy verir vermez kimseyi -seni de beni de-ilgilendirmez.Ama şu bir haftada bile Kırklareli siyasetinde bunca git gel yaşanırken başımızı da kuam gömerek -şuna yorum yapmayalım-diyecek değiliz.