"CHP kadınlarıyla üçleyecek"

Kırklareli kamuoyuna göre diğer siyasi partilerin eksiği 7 Haziran genel seçimlerinde kadınlar olacak

Cumhuriyet Halk Partisi 12 Milletvekili Aday Adayı ile ilk 3 sıra için ciddi bir koşu başlatmış durumda. Partinin üyelerinin seçeceği adayların kimler olacağıyla alakalı kesin bir bilgi henüz yok. Ama tüm Kırklareli kamuoyunun işaret ettiği konu, Tülüş ve Tunç kadına şiddetin konuşulduğu günlerde CHP'ye artılar kazandıracağı... 

Yerel seçimler öncesinde yaşadığı çalkantılı dönem sonrası yeni yapılanmasını Genel Merkezin talimatı ile gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi'nde 7 Haziran genel seçimleri öncesinde Milletvekili aday adayları bolluğu yaşanmakta.
25. Dönem T.B.M.M. CHP KIRKLARELİ MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ için ADAY ADAYI OLAN, Zeki Akın, Vecdi Gündoğdu, Üntaç Güner, Turgut Dibek, Turabi Kayan, TC Tuna Soykan, Tayfun Erel, Tansel Barış, İnci Tunç, Hakan Dedeoğlu, Gülay Mısırdalı Tülüş, Fikri Karaca isimleri üyeler bazında yapılacak olan ön seçimin heyecanını sarmış durumda.
Son yaşanılan ve ülke olarak tepkimizi ortaya koyduğumuz Özgecan Aslan cinayeti sonrası, kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçebilmek için bir çok çalışma ve yürüyüş yapılırken, Cumhuriyet Halk Partisinde 2 Kadın aday adayının ismini ayn gün açıklaması Kırklareli'de heyecan yarattı.
CHP'nin içindeki üyelere göre Gülay Tülüş ve İnci Tunç'u ilk iki sıraya konulması durumunda, ve arkalarına isteyen başarıya aç isim takviyesi partiye 3 Milletvekili ile TBMM'de temsil edilme hakkı sağlayabilir. "CHP Kadınlarıyla üçleyecek" diyen Kırklareli kamuoyuna göre diğer siyasi partilerin eksiği 7 Haziran genel seçimlerinde kadınlar olacak.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hep aynı adaylarla nasıl olacak o iş. Eski vekil hala ikbal derdinde. Eski belediye başkanı adayları bu defa da vekillik deneyelim derdinde. Gençlerin önünü açan yok. Nası olacak o iş ?

  2. Maşallah ne kadar kenarda köşede adam varsa chp toplamış kendi çatısı altında. Helal olsun chp ye valla yarım dönem bile başkan yardımcılığı yapamayan insanları sanayiden aldığı insanları vekil yapacak