CHP ipleri eline aldı

Kırklareli İl Genel Meclisinin 2014 ve 2019 yılları aralığını kapsayan çalışma programının İlk Birleşimi sona erdi. Başkan olarak Cavit Çağlayan'ı seçen Meclis üyelerinin 5 günlük yoğun gündemlerinin yanı sıra, İhtisas Komisyonlarını seçmeleri ve 2009 ile 2014 yılları arasında görev yapan meclisin hazırladığı, "2013 yılı Denetim Raporunun" görüşülmeside geniş yer tuttu. İki güne ayırarak okunmak zorunda kalan rapordaki matematik işlemlerindeki yanlışlıklar, SEHVEN denilerek halı altına itilirken, Kırklareli İl sınırları içerisinde tüzel kişilikleri 2014'ün 30 Martında resmen sona eren Sakızköy, Sergen, Sinanlı, Kırıkköy, ve Yenice Belediyelerinin her türlü taşınmaz malları ile çeşitli bankalarda bulunan hesapları üzerindeki hacizlerin kaldırılması ile alakalı olan madde ise acil olmasına rağmen1 ay sonraya bırakıldı

İl Özel İdaresi Kanunun 12'nci maddesi gereğince; Kırklareli 11'nci dönem il Genel Meclisinin nisan ayı toplantısına ait 5'nci gündem, Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı salonunda saat 10,30'da, Cavit Çağlayan Başkanlığında gerçekleştirildi.

"İl Özel İdaresinin 14,04,2014 gün ve 3691 sayılı; 6360 sayılı kanunla ilimiz sınırları içerisinde tüzel kişiliği kaldırılarak köye dönüştürülen Belde Belediyelerinden Sakızköy, Sergen, Sinanlı, Kırıkköy ve Yenice belediyelerinin her türlü taşınır ve taşınmaz malları ile çeşitli bankalarda bulunan hesapları üzerindeki hacizlerin kaldırılması ve söz konusu belediyelerin borçlarından dolayı İl Özel İdaresinin kamu bankalarındaki her türlü banka hesaplarına haciz, ipotek ve bloke konulmaması için kamu yararı kararı verilmesi teklifinin görüşülmesi" maddesi 5 yıllık süre içerisinde İl Genel Meclisi ile Genel Sekreter Ziya Eser'i karşı karşıya getiren ilk madde olarak kayıtlara geçti.
Kırklareli Merkez İl Genel Meclis Üyeleri Nihat Sağlam, Hazel Yolgiden, Cavit Çağlayan , Seyhan Delioğlu, İbrahim Atken,
Lüleburgaz  İl Genel Meclis Üyeleri;  Bora Terzi, Ceyhun Alkan, Gürcan Kırım, Yeşim Girgin, Ertuğrul Koç,
Babaeski İl Genel Meclisi Üyeleri; Sain Arslan, Vedat Dal, Sibel Çınar
Vize İl Genel Meclisi Üyeleri; Kenan Çiftçi, Okay Şeran, Sadık Aykanat
Demirköy İl Genel Meclisi Üyeleri; Reşat Şükrü Saka, Saffet Üresin,
Kofçaz İl Genel Meclisi Üyeleri; Adnan Öz, Abdullah Mutluer,
Pınarhisar İl Genel Meclis Üyeleri; Serdar Dura, Çetin Şinikoğlu,
Pehlivanköy  İl Genel Meclisi Üyeleri; Gürkan Umur,  Mehmet Gülay Erkol isimlerinin içinden,  ivedilikle çözüm bekleyen madde ile ilgili olarak sadece Cumhuriyet Halk Partili Üyelerin komisyonu işaret etmesi ise; Sadık Aykanat'ın, 14 İhtisas komisyonu ile alakalı olarak "CHP'li arkadaşlar 2009 ve 2014 yılları arasında iyi çalışmışlar." Sözlerini hatırlattı.
Tüzel kişiliği sona ererek, köy olan Beldelerle alakalı açıklama yapmak için orada bulunan,  Kırklareli İl Özel İdaresi Strateji Geliştirme Müdürü Suna Dalcalı maddenin acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.
Dalcalı, "Büyükşehirler kanunu ile birlikte, Kırklareli adına tüzel kişilikleri sona ererek köy olan belde belediyelerin mal varlıkları ve çeşitli borçları İl Özel idarelerine devredilmiştir.
Bu sebepten dolayı, eski Belediye tüzel kişiliklerine ait olan araç gereçlerin bağlı olduğunu ve bunların, bankalarla iletişime geçilerek alınması önemli bir konu. Sakızköy, Sergen, Sinanlı, Kırıkköy ve Yenice belediyelerinin her türlü taşınır ve taşınmaz malları için yaptığımız araştırma neticesinde, 6 adet binek aracın bağlandığını ve SGK'ya 200 Bin TL gibi bir borcunda bulunduğu ön görülmekte." Diyerek konu ile alakalı, detaylı bir araştırmada buluduklarında beyan etti.
Meclis Başkanı Çağlayan ise, dersine çalışmış görüntüsü ile Dalcalı'ya dönerek, "İl Genel Meclisinin belli bir çalışma görüntüsü ve içeriği var. Maddeler komisyonlarda görüşülmeden kesinlikle onaylanmaz. Gerekirse olağanüstü toplanırız önem arz eden bir konu ise. Ama prosedür ve kanunlar neyse onu yapmak ve onu uygulanmak zorundayız" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisinin Grup Başkan Vekili Çetin Şinikoğlu ise, Konunun Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından araştırılarak çözüme kavuşturulması gerektiğini belirterek, acilen çözüm bekleyen bu madde ile alakalı olarak CHP adına yapılan fren 1 aylık bir zaman kaybını beraberinde getirdi.
2013 yılı Denetim raporunun görüşülmesi ise geniş bir zaman kaybına neden oldu. İki güne yaymak sorunda kalınan raporda ciddi sayılabilecek hatalar SEHVEN denilerek görmezden gelindi.
Özellikle gelir ve giderler arasındaki bazı matematik işlemlerinde, bütçe oluşturulurken yapılan bu hataları fark eden isimler ise Okay Şeran ve Bora Terzi oldu.
2009 ve 2014 yılları arasında, Denetim Komisyonu Başkanlığını yapan Aydın Karakoç, aynı zamanda, görevli olduğu dönemde projelendirilmemiş 2014 bütçesini AK Partili üyelerin tehlikeli bularak kabul etmemelerine rağmen CHP'nin salt çoğunluk olduğu meclisten geçirerek bir ilke imza atmıştı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol