ÇALIŞKAN FEDAKAR ÖĞRETMENLERİMİZ VAR

Ahmet Yener ilk ve ortaokul beden eğitimi öğretmeni ZAHİT AÇIKGÖZ Kırklareli Atatürk Lisesi'nde öğrencimdi. Tarih dersinde konu tekrarlarında Zahit Açıkgöz çok başarılıydı. Tarık Açıkgöz Edirne Trakya Birlik'te Ziraat Mühendisi imiş. Öğretmen ablası ŞADİYE AÇIKGÖZ KAYA: "Zahit Açıkgöz kardeşim sizi çok sever. Her zaman sizden bahseder." dedi. Öğretmen, öğrenci, idare, veli, aileler arasındaki bağ saygıya dayandığı an öğrenciler çok başarılı oluyor. Evdeki huzur ve saygı, okullardaki insancıl yaklaşım ve eğitim önemlidir. Tarih dersini ilkokuldan itibaren çok sevmiştim. Karahıdır Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu'na gidiş yolunda asfalt çalışmaları vardı.
Karahıdır'ın kirazı çok meşhurdur. Yapraklarını dökmüş bir ağaçta kumrular çoktu. Sessizliğin şarkısını dinliyorlardı. Çifte kumruları, güvercinleri, serçeleri, uçan kuşları, ağaçları çok severim.
İstasyon Mh. 1130 Sokak No:9'da DORUK ÖĞRENCİ ETÜT MERKEZİ AÇILDI. Okul Md. EVREN KAHRAMAN'dır. Karahıdırlı M. KAAN BAĞCI da etüt merkezinin kurucularından. Gençler saygılı ve kibar. Okul Müdürü EVREN KAHRAMAN benim çalışkan öğrencilerimdendir.
Kırklareli İstiklal Ortaokul Md. Turan BAŞ: "Ispartalıyım. Demirköy'de sekiz yıl sınıf öğretmenliği yaptım. Kırklareli Tevfik Fikret yatılı ilköğretim bölge okulunda pansiyondan sorumlu müdür yardımcısıydım. İstiklal Ortaokulu'nun bahçesi düzenlendi. Yere granit taş döşemesi yapıldı. Okulun dışına mantolama yapıldı. Okulun kırk günde duvarlarını boyadım. Her sene aşure yapıp dağıtıyoruz. Okulda dört yüz öğrenci, otuz öğretmen bulunuyor." dedi. Çalışkan müdür ve öğretmenlerimiz var.
Okul Aile Birlikleri de okullara çok büyük katkılar yapıyor. Eski Ahmet Yener İlkokul Müdürü AHMET ÖZBEY de çok çalışkan bir müdürdü.
Hamdi Helvacıoğlu İlkokul Müdürü Karahıdır İlkokul eski müdürü ENVER ERDEN anlatmıştı: "Okulun kadın ve erkek velileriyle konuşmuştum. Öğrenciler çok başarısız. Siz yardımcı olursanız hep beraber öğretmenlerimiz dahil başarıyı yakalarız. Veli, öğretmen, idarenin gayretleriyle Karahıdır ilkokulu ilk on okul içine çok çalışarak girmeyi başarmıştı." demişti. Bu güzel başarıyı kutlarım.
Sınıf ve Rehberlik Öğretmenleri, İdare, Veli, Öğretmenler beraber hareket ettiği an güzel başarılar elde ediliyor. Branş Öğretmenlerinin Şubat Atamasında 40 Bin Branş Öğretmeni yeni tayin bekliyor. Atanamayan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri kontenjanlarının yüksek olmasını istiyorlar. Bu konuda gereken çalışmaların bir an önce yapılmasını istiyoruz. Sevgilerimizle. Gençler Türkiye'nin geleceğidir… Karahıdır İlkokul Müdürü Bahattin Özdemir'dir. Müdür Yardımcısı Seçkin Kumaş'tır. Şadiye Açıkgöz Kaya da okulun başarılı öğretmenlerindendir. Kardeşi Zahit Açıkgöz beden eğitimi öğretmeni olarak Ahmet Yener ilkokulunda öğrencileriyle beraber çok başarılı çalışmalara imzasını atmıştır. Spor yapan gençler kendine güvenli olur. Kişiliği olur.
Kırklareli Atatürk Lisesi'nde öğretmen ve son sınıf öğrencilerin öğlen arası yaptığı maçlarda İstiklal Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni MURAT İLHAN'ın yaptığı nefis ortaları hala anımsıyorum. Bayram Sezer, İhsan Taşkın, Özdemir Admeş, Bülent Direk, Selahattin Demiraco, Kemal Deviren, Kara Güngör Günay, Sarı Yalçın Şengil, Nihat Özge gibi öğretmenler Kırklareli Atatürk lisesinde görev yaparken öğretmen ve son sınıf öğrencilerinin okul bahçesindeki futbol maçları renkli geçerdi. Ben sağ bektim. Futbolu, masa tenisini çok severim Yaşam spor yaparsan güzeldir. Yürümek de sağlıklı bir spordur.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol