Bu yıl 5'inci sınıflar da okula bir hafta erken gidecek

Kırklareli'nde ve tüm ülke çapında yeni eğitim sistemi ile ortaokul 1'inci sınıf olan 5'inci sınıf öğrencileri okullarına bir hafta önce başlayacak. Uyum Eğitimi olarak adlandırılan 1 haftalık süreçte öğrencilerin okullara alışmaları için faaliyetler yapılacak. 1 haftalık süre boyunca öğrenciler derse başlamayacak. Birkaç yıl önce başlayan uygulama ile okul öncesi sınıfları ve 1'inci sınıflar okula diğer öğrencilerden 1 hafta önce başlıyordu. Bu yıl ilk kez beşinci sınıflar da okula 1 hafta erken başlayacak. Yeni sisteme göre 5'inci sınıf öğrencileri ortaokulun ilk sınıfı sayıldığından onların da okul değişikliği gibi durumlardan Okul öncesi ve 1'inci sınıflarda yıllardır benzeri bir uygulama zaten uygulanıyordu. Okullar açılmadan bir hafta önce gelen öğrencilerin okullarına alışmaları için çeşitli etkinlikler yapılıyordu.
Öğrencilerin okulunu, öğretmenini ve sınıf arkadaşlarını tanıması için yapılan erken okula başlama uygulaması okula yeni başlayan 1'inci ve okul öncesi sınıflarının okula alışması için ilk hafta ailelerinin gelmesini de kapsıyordu.
5'inci sınıf öğrencileri için ise ailelerin ilk hafta gelmesi söz konusu değil. Bunun sebebi ise öğrencilerin zaten okula alışık olmaları. 5'inci sınıf öğrencileri için bu uygulama sadece yeni okulunu, yeni sınıf arkadaşlarını ve yeni öğretmenini tanımaları için yapılacak.
Değişen eğitim sisteminde ortaokulların bir çeşidi olarak açılan imam hatip ortaokullarına gitmek üzere bazı öğrencilerin okul değiştirmeleri söz konusu olacak. Yeni bir eğitim sistemine geçiş yapan öğrencinin yeni okuluna alışabilmesi için de böyle bir uygulama kararı alan Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokula başlayan öğrencilerin alışma sürecinde sıkıntı yaşamamaları için böyle bir uygulama gerçekleştirdi.
12 yıl zorunlu eğitimin 2'inci aşaması olan ortaokulun ilk sınıfına yeni başlayan öğrenciler için de yeni uygulanmaya başlayan uyum eğitimleri ile öğrencilerin alışma sürecinde yaşadıkları sıkıntıların en aza indirilmesi amaçlanıyor.
Okullar için 15 Eylül'de ilk zil çalacak
Kırklareli'nde ve tüm Türkiye'de ilk ve orta derece okullar yani 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında eğitim gösteren okullar 15 Eylül'de eğitime başlayacak. Bu kapsamda Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren tüm okullar da açılmış olacak.
Okul öncesi sınıfları, 1'inci sınıflar ve ortaokulun ilk sınıfı olan 5'inci sınıflar ise bu tarihten bir hafta önce yani 8 Eylül tarihinde eğitime başlayacak. Ancak bu sınıflar için ilk ders zili bu tarihte çalsa da derslere başlanmayacak.
Bu sınıftaki öğrencilerin sınıflarına ve okullarına alışmaları için çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve uyum çalışmaları yapılacak. 1'inci sınıflar ve okul öncesi sınıflarındaki öğrenciler ilk derslerine ebeveynleri ile birlikte girebilecek.
5'inci sınıflar için ise bu geçerli değil. 8 Eylül'de okula başlayan 5'inci sınıflar yeni basamak eğitimlerinin ilk dersine kendi başlarına girecek. Okula alışma süreci olarak erken başlama tarihinden bir hafta sonra, yani okulların gerçekten açılma tarihi olan 15 Eylül tarihinde ise bu sınıflar için de dersler başlayacak.
Tüm öğrencilerin okula başlama tarihi olan 15 Eylül'de erken başlayan sınıflar için de ders başlayacak.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. bayram nedeniyle okullar ertelendi ama 5.sınıfa geçenler 1 hafta once başlayacak ama 1hafta öncesi bayrama denk geliyor