"Bu başarı gözardı edilemez"

Dün Pınarhisar'da yaptığı antrenmanla birlikte Altay maçı için geri sayıma başlayan 2. Lig
temsilcimiz Kırklarelispor'da moraller oldukça yüksek. Kırklarelispor Yardımcı Antrenörü Fatih Bara, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Pazar günü oynanacak maçın kendileri için çok önemli olduğunu, galip gelmeyi başarabilirlerse ligde Kırklarelispor'u rahatlatacağını ifade etti...

Büyük emeklerle 2014-2015 sezonuna hazırlanan, ligin ilk yarısında istediğini bulamayarak sıkıntılı bir süreçten geçen 2. Lig temsilcimiz Kırklarelispor, son iki haftada aldığı 6 puanla birlikte derin bir nefes aldı. Salı günü itibariyle bu hafta oynayacağı Altay deplasmanının hazırlıklarına yüksek moralle başlayan yeşil beyazlı ekip, dün Pınarhisar'da yaptığı antrenmanla birlikte geri sayıma başladı.
Kırklarelispor Yardımcı Antrenörü Fatih Bara, İnegölspor ve Hatayspor maçları ile ilgili yaptığı açıklamada, 6 puanın takımı çok rahatlattığını, bunun Altay maçına da yansıyacağını ifade etti.
"Hayati önem taşıyan maçlar oynayacağız"
Konuşmasına devam eden Bara, şöyle devam etti; "İnegöl ve Hatayspor maçlarından 6 puan toplayarak önemli ölçüde moral bulduk. Ancak bu maçların anlam kazanabilmesi için önümüzdeki Altay ve Tepecikspor maçlarını kazanmamız gerekiyor. Çünkü bu maçlar hayati önem taşıyor. Puanlamada bize en yakın rakiplerimizden ikisi ile oynayacağımız bu maçlar ligin güvenliğini tamamen elimize almamız için önemli fırsatlar. Hatayspor ve İnegölspor maçları bizim için 3'er puan değerindeydi ancak Altay maçı kazandığımız takdirde bizim için 3 puanın ötesinde bir galibiyet haline gelecek. Hem aradaki puan farkını açmak hem de rakibimizi yerinde tutmak adına bu maç bizim içi çok önemli.
"Kazanamıyor olmaları güçlü olduklarını değiştirmez"
Altay'ın uzun süredir maç kazanamamasının kendilerini rehavete düşürmeyeceğinin altını çizen Bara, "Rakibimiz 15 maçtır kazanamıyor olabilir. Bu onların ciddi bir rakip olmadığı anlamı taşımaz. Ligin ilk 10 haftasında bizde istediğimiz skorları elde edememiştik. Aldığımız seri galibiyetlerle nefes aldık. 3 puan sisteminde kazanılan her puan önemli.
Bu sezon oyunun son çeyreğinde yediğimiz goller çok canımızı yaktı. Ancak son haftalarda gördüğümüz üzere yaptığımız çalışmalar, doğru yüklenmeler ve sabırlı oyun neticesinde istediğimiz sonuçları almaya başladık.
Fiziksel kapasitemizi ne kadar üst seviyede tutarsak o derece iyi puanlar alıyoruz. Hatayspor maçında ilk yarı topla oynama 11 dakika 33 saniye, ikinci yarı topla oynama 10 dakika 47 saniye, toplamda ise 22 dakika 20 saniye olarak göze çarpıyor. Bu ligimizde çok iyi bir oran."
"Her futbolcumuz elinden gelenin en iyisini yapıyor"
Sözlerine son vermeden önce takımda forma giyen tüm futbolcuların, hiçbir şeyi umursamadan sadece Kırklarelispor için mücadele ettiklerine vurgu yapan Bara, "Maçın hangi dakikasında, skor ne olursa olsun, oyuna sonradan dahil olan oyuncularımızın skora ve oyuna katkıları göz ardı edilemez. Bir takım için çıkan oyuncunun yerine giren oyuncu sistemi aksatmıyor, oyunun ritmini yakalayabiliyorsa, sonucun gelmesi daha kolay oluyor. Takım ruhunu yansıtan en önemli olgu da budur zaten.
Kırklarelispor'un bunu en iyi başaran takımlardan birisi olduğunu söylememiz yanlış olmaz. Bunun en büyük örneği de son oynadığımız Hatayspor maçıdır.
Maçın son 15 dakikasına kadar 0-0 olan skoru, son dakikalarda yakaladığımız pozisyonlarla birlikte 3-0'a getirmemiz, bu inancın ve birliğin en önemli göstergesidir" ifadelerine yer verdiği konuşmasını sonlandırmadan önce Bara, kendi evlerinde oynadıkları maçlarda taraftar desteğinin çok önemli olduğunu ve galibiyete katkı sağladığını vurguladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol