"Bu Vatan Bizim"

Şehitlerimiz ve gazilerimiz… Tarihimizi, geçmişimizi oluşturan şanlı karakterler… 40'ncı yılında olan "AYŞE TATİLE ÇIKSIN" cümlesi ile başlayan Kıbrıs Barış harekatımızın başrolündeki isimlerin kulağa küpe olması gereken nasihatlerinin duyulduğu yer ÖNADIM MEDYA GRUBU oldu

Kıbrıs Harekâtı TSK kod adı: Atilla Harekâtı, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta Kıbrıs Barış Harekâtı, Kıbrıs Türk Barış Harekâtı ya da Kıbrıs Savaşı olarak da bilinir.  20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı ve 14 Ağustos'ta Türk Birlikleri'nin başkent Lefkoşa'ya girmesiyle sonuçlanan askerî harekât  Olarak anlatılan günlerde bölgede, Orduda Astsubay olarak görev yapan Sedat Karacaduralıoğlu Önadım Medya Grubuna gelerek barış harekâtımızın 40'ncı yılında dünya ve ülkemize barış mesajları verdi.
Savaşlarda akan gözyaşlarının dinmesinin tek dileği olduğunu belirten Kıbrıs harekâtında Ülke ordusunun mensubu olarak görev yapan Karacaduralıoğlu, yeni nesle savaşsız bir dünya yaratmalarını tavsiye etti.
"Ayşe tatile çıksın" komutu ile Kıbrıs'a giden birliklerimizin mensubu olarak göreve icabet eden Gazi Astsubay, "Gelecek nesillere tavsiyem dünya ve ülkelerini evleri, aileleri olarak örmeleridir. Bizler savaşın soğuk yüzünü gören insanlar olarak bunun gerekliliğini bilmekteyiz." Sözleri ile kazanılan başarıya rağmen savaşların gözyaşı ile aynı ağırlıkta olduğunu vurguladı.
Sedat Karacaduralıoğlu ayrıca konuşmasının son bölümünde, Cumhuriyet tarihimizin en büyük askeri operasyonunda, görev alan askerin yeterinde ön plana çıkarılmadığını belirtti. "Hatırlanmak ve 20 Temmuzlarda bir çelenk töreni ile şereflendirilmek çok güzel olacaktır." Diyerek sözlerine son veren 40'ncı yılın onurlu Komutanı, Ülkemizin ve vatanımızın değerinin herkes tarafından bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol