"Bizler için önemli olan en iyi hizmeti sunabilmek"

Önadım Medya grubu Pazartesi günü görevine başlayan Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret etti. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Civelek, basının önemine dikkat çekerek; "El birliği ile Kırklareli'ne en iyi hizmeti sunmak için çok çalışacaklarını kaydetti.

Önadım Medya Grubu dün Kırklareli'nin yeni Valisi Esengül Civelek’i ziyaret etti. Saat 10.30'da gerçekleşen ziyarete; Önadım Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferdi Kurtbayram, Kırklar haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü H.Murat Taner, Önadım Gazetesi Sayfa Editörü; Gülben Gökçen, Haber Muhabirleri; Hüseyin Narin, Gülşah Gülocak, Kırklar Haber Gazetesi Sayfa Editörü; Emre Demirbaş, muhabirler; Burak Çama ve Nüket Nazlı katılım gösterdi.
Ziyaretin başında geçtiğimiz Pazartesi günü görevine başlayan Vali Civelek ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek;

"Valilik olarak öncelikli hedefimiz vatandaşın huzuru, güvenliği, mutluluğu ve refah seviyesinin yükseltilmesidir. Bunun için de bizler kamu hizmeti sunuyoruz. Bu hizmetin, en etkili, en verimli, en kaliteli şekilde sunulması hususunda tüm taraflarla işbirliğimiz, güç birliğimiz olacak. Burada da sizler, bizim iş birliği, güç birliği, gönül birliği yaptığımız olmazsa olmaz taraflarsınız. Şimdiden destek ve katkınız için teşekkür ediyorum" dedi.
"Kırklarelililer çok şanslı"
Kırklareli Valiliği ile basının iç içe olacağını, basının her türlü bilgiye valilik tarafından kolayca ulaşabileceğini kaydeden Civelek, bölgemiz hakkında ise şunları kaydetti;
"Trakya benim daha önceden görev yaptığım bir bölge değil. Ama ülkemizin her bir bölgesi, İli hizmet adına çok çok büyük önem taşımaktadır. İlk geldiğim gün söylediğim gibi ben Trakya'ya atanmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. Tabi daha üçüncü günüm olduğu için şu an yeni yeni İli tanımaya başladım. Brifingler, genel bilgiler almaya başladım. Bu bilgiler ışığında da Kırklareli'nin değişimi, gelişimi ve özellikle de sosyo-ekonomik kültürel anlamda neler yapabileceğimiz konusunda bir yol haritamız oluşacak. Tüm taraflardan şu an bilgi edinme safhasındayım.
Kırklareli halkını şanslı buluyorum. Hem Trakya çok güzel bir bölge, hem de tarihi, kültürel değerleri olan, henüz doğal güzelliklerini yerinde görme fırsatı bulamasam da, internet üzerinden gördüğüm kadarıyla inanılmaz doğal güzellikte sahip bir bölge burası. Sakin huzurlu, güvenli bir kent. Her türlü değere sahip bir kent. Dün akşam (geçtiğimiz gün) Kayalı kampusünü gezme imkanı buldum. Gelişimini gördüm. Gördüklerim son derece memnuniyet vericiydi. Tabi ilimizin her anlamda gelişmesi, ilerlemesi için hep birlikte çalışacağız. Gelinen noktadan, daha ileriki noktalara geçebilmek için, hizmet sunabilmek için çalışacağız.
Bizler için önemli olan en iyi hizmeti sunabilmek. Biz bunun gayreti, çabası içerisinde olacağız."
"Karşılıklı görüş alışverişi çok önemli"
Vali konağına yerleşme çalışmaları tamamlandı mı sorusuna ise esprili bir şekilde cevap veren Vali Esengül Civelek;
"Bizler için yerleşmemek gibi bir olay yok. Adımınızı attığınız andan itibaren sanki yıllardır gittiğiniz yerde yaşamışçasına bir uyum sergiliyoruz. O yüzden hiçbir sorun yok, herşey tamam" dedi.
Kırklareli için gerçekleştirmek için proje ve projeler var mı sorusuna ise Vali Civelek şu cevabı verdi;
"Öncelikle atandığınız kenti çok iyi tanımanız gerekiyor. Yani kentte şimdiye kadar gerçekleşen projeler ve devam eden projeler konusunda bilgilenmemiz gerekiyor. Başlatılan projeler devam edecek. Ama kendi önce benim bir tanımam gerekiyor. Tanıdıktan sonra da kentin ihtiyaç duyduğu alanlardaki projeler hangisi olacaksa, sizler de zamanla bilgileneceksiniz. Bir kere ortak aklın tesiri de çok önemli bir konu. Karşılıklı görüş alış verişi önemli. Sadece vali istedi diye kentle ilgili gelişim planı yapılmaz. Kentle ilgili gerçekleştirilecek hizmetlerde karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağımız, ortak akıl yürüteceğimiz taraflar var. İlin milletvekilleri ile yerel yönetimleriyle, siyasi parti temsilcileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, özel sektörle, meslek örgütleriyle hep bir arada olacağız. Sadece "ben" değil, tüm taraflar olacak."
"Karar alma mekanizmalarında kadının rolü artıyor"
Son olarak, şu anda Türkiye'nin tek kadın Valisi olma unvanını taşıyan Vali Civelek'e bu unvanın önemini ve taşıdığı sorumluluğu sorduk.
Vali Esengül Civelek bu sorumuza şu yanıtı verdi;
"Ben 5 yıl süreyle Başbakanlık Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü yaptım. Bu Genel Müdürlüğün görev, yetki ve sorumluluğu şuydu; Kadınların, toplumsal yaşamın her alanında konumlarını güçlendirmek, erkeklerle birlikte eşit hak, fırsat ve imkanlara kadınları ulaştırmak. Ve bu konuda politika ve strateji oluşturmak. Ben 5 yıl bu görevde bulundum ve şu an gururla söyleyebilirim ki; Avrupa Birliği üye ülkelerden çok daha önde kadın-erkek eşitliği bizim ülkemizde yasal zeminlerde sağlanmıştır. Başta anayasamız olmak üzere, tüm yasalarımızda kadın-erkek eşitliği sağlanmıştır. İnanılmaz bir yasal zeminde güçlendirme vardır bu konuda. Özellikle bu AK Parti hükümeti iktidara geldikten sonra son 12 yılda gerçekleşmiş hususlardır.
Kadınlarımızın, kadın-erkek eşitliği konusunda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in ilanından sonra, erkekle birlikte eşit yurttaşlık, eşit birey olarak toplumsallaştıklarını, bu reformlarla yaşamda yer aldıklarını görüyoruz. Ayrıca bilindiği gibi biz birçok dünya ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkına kavuşan kadınlarız. Değişen sürecin ardından, gelinen şartlar doğrultusunda Avrupa Birliği üyelik süreci ile birlikte de gerek uluslar arası sözleşmeler, yükümlülükler, kadın-erkek eşitliği yasal anlamsa sağlanıp, anayasamızda pozitif ayrımcılık olarak yer almıştır. Ben gururla söylüyorum ki; bizim ülkemizdeki kadın-erkek eşitliği, Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki kadın-erkek eşitliği düzenlemelerinden çok daha mükemmeldir.
Tabi bu yasaların uygulamaya dönüşmesi zaman almaktadır. Son zamanlarda baktığınızda, karar alma mekanizmalarında kadın sayısı her geçen gün artmaktadır. Ben 81 İl arasında tek Kadın Vali olabilirim ama bizim kadın kaymakamlarımız, kadın Vali Yardımcılarımız var. Yine dünyanın pekçok ülkesinde Türkiye Cumhuriyetini temsil eden kadın büyükelçilerimiz var. Yine Ankara'da bakanlıklara bağlı daire başkanlarımız, genel müdür yardımcılarımız, genel müdürlerimiz var. Evet, Türkiye Cumhuriyet tarihinin ilk kadın müsteşarı bendim. Ama şu anda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da bir kadın müsteşarı var. Her geçen gün karar alma mekanizmalarında kadınlarımızın sayısı artıyor. Elbette ben de Türkiye Cumnhuriyeti'nin ikinci, şu anda da ülkemizin tek kadın Valisi olmanın gururunu, onurunu taşıdığım kadar, bunun sorumluluğunu da büyük ölçüde hissetmekteyim. Çünkü bir kadının da Valilik yapabileceğini kanıtlamak zorundayım. Geçirdiğim son üç yılda da bunu kanıtladım.
Kırklareli'nde bu anlamda şanslıyım; Çünkü Defterdarımız bayan, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürümüz bayan, bir kadın Vali Yardımcımız var, Önadım Medya Grubu'nun patronu bayan. Dolayısıyla biz kadınlara fırsat ve imkan verildiği takdirde, o makamın getirdiği görev ve sorumlulukları başarı ile yerine getirebiliyoruz."
Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol