Bizimde çift başlı çaydanlığımız var

"Çift Başlı Koyun" "Çift başlı insan" gibi haberleri okuyan Kırklarelili vatandaşın Çift başlı çaydanlığı oldu. Masal kahramanı Alâeddin'in lambasına benzeyen tarihi değerden, "3 isteğin nedir" diyen cin çıkmıyor ama Tokatlı çaycı ustası ekmeğini bu çaydanlığın içinden çıkarıyor 

Çift ucu olan çaydanlık hem görüntüsü hemde tarihi değeri ile doğal su birikintisi içindeki Cumartesi pazarında ilginin odağı olmaya devam ediyor.
Bir tarafında dem bir diğerinde sıcak su olan çaydanlık Kırklareli'de tek olma özelliği ile Tokatlı çaycı ustasının elinde ışıldıyor.
Sosyal medya, görsel ve yazılı gündemlerde birçok defa, "AAA ÇİFT BAŞLI MI" diyerek şaşırdığımız hayvan türleri kadar ses getirmeyen çaydanlığımız, kahvecilik ve çaycılık mesleğine kattığı kolaylık ile şimdiden mesleğin önde gelenlerine ışık tutacağa benziyor.
Kırklareli'ne 19 yaşında geldiğini belirten 20 yıllık çaycı ustası mesleğe başlarken yola çıktığı çift başlı çaydanlığı ile pazarcı esnafının "ÇAY" seslenişlerine cevap veren Adem Tampembe, içinden 3 isteğini gerçekleştirmek için çıkan bir CİN olmasa bile ekmeğini veren çaydanlık ile alakalı olarak detaylı bilgiler verdi.
"Kapağı açtığınızda çayı demlediğiniz bölmeyi göreceksiniz.
Burada çayı demliyorsunuz. Etrafında ise sıcak su var.
Dem kendini saldığında iki ucu olan çaydanlık görevini yapmaya başlıyor" sözleri ile Tokatlı çaycı ustası, halk odaklı haber vizyonundan dolayı Önadım Medya Grubuna teşekkür etmeyide unutmadı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol