Bıyık'tan NOEL'e Türkülü nokta

"Hiçbir akl-ı evvel, yazımdan 31 Aralık Gecesi çılgınlıklar yapın, için, zıplayıp sağa sola saldırın, çamları kesin, noel kostümleri giyip taşkınlıklar yapın, Taksimde taciz edin- tacize uğrayın,  tarzında bir sonuç çıkarmasın. Efendice dostlarınızla oturup sohbet edin, birbirinize esenlikler dileyin. Varsa kabiliyetli arkadaşlarınızla "Yine gam yükünün kervanı geldi" türküsünü söyleyin. Çünkü bir yıl daha ömrünüzden eksiliyor" diyen Adnan Zeki Bıyık'ın hedefindeki konu yılbaşıydı 

Müslümanların yılbaşı kutlaması günah mı? Yıllardır tartışılan bu konuyu 'aykırı müftü' olarak bilinen Kırklareli Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık'a sorduk. Bıyık şimdiye kadar yılbaşı hakkında vaaz veren müftülerin ve siyasilerin toplumu yanlış yönlendirildiğini söyledi.
Müftü Bıyık,"Peygamberine laf söyletenlerin, bir kınama bile yayınlayamayan pısırıkların, yılbaşı vaazı yapıp hindi yemeyin demeye hakları olmadığı gibi milli manevi değerlere sahip çıkmayanların da milliyetçi ve hamasi nutuklar çekmeye de hakları yoktur" dedi.
Kısacası kullandığınız ve hayatınızla girift hale gelmiş birçok yabancı marka ve yaşam tarzı evlerinizi, ofislerinizi, hatta vücudunuzu ve ruhunuzu tutsak etmişken Allah aşkına nedir bu hindi yemeyin muhabbeti… Keşke yerli mi yerli hindilerimizi yeseydik de yukarıdaki esareti hayatımızdan çıkarabilseydik.
"Mesele şu; her işte olduğu gibi kendi yerli kalkınmamızı yapamadığımızdan, kendimiz olamadığımızdan, aşağılık komplekslerinden dolayı kültürel olarak da inanç olarak da hızla gâvurlaşıyoruz. Bir zamanlar dünyaya medeniyeti, ilmi sanatı öğreten bu millet maalesef şimdilerde kültürel anlamda müstemleke durumuna gelmiştir. Bu nokta da bir öz eleştiri yapmak da imanımın gereğidir." Diyerek ÖNADIM MEDYA GRUBU haber muhabirlerine özel açıklamalarına devam eden Müftü Adnan Zeki Bıyık, "Hiçbir akl-ı evvel, yazımdan 31 Aralık Gecesi çılgınlıklar yapın, için, zıplayıp sağa sola saldırın, çamları kesin, noel kostümleri giyip taşkınlıklar yapın, Taksimde taciz edin- tacize uğrayın, tarzında bir sonuç çıkarmasın. Efendice dostlarınızla oturup sohbet edin, birbirinize esenlikler dileyin. Varsa kabiliyetli arkadaşlarınızla "diyerek açıklamasına son verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol