Bir zamanlar öğretmenleriydi

Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi Emekli Öğretmen İbrahim Akten, kendisi gibi öğretmen olan Meclis Üyesi Çetin Şinikoğlu ile birlikte Öğretmenler Gününü kutlayan Meclisin diğer üyelerine yaptıkları konuşmalarla teşekkür ettiler. Ancak Akten'in yaptığı konuşma hoş bir detayı da ortaya çıkardı. Akten, Mecliste görevli İl Özel İdaresi memurlarının bazılarının da yıllar önce öğretmeniydi.
Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi CHP Grup Başkanı Çetin Şinikoğlu ve MHP Grup Başkanı İbrahim Akten, dün birer öğretmen olmaları dolayısıyla İl Genel Meclis Üyelerinin Öğretmenler Günü kutlamaları ile karşılandılar.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerle İl Genel Meclisinde görev almaya başlayan Meclisin bu emekli iki öğretmen üyesi bir yandan Meclisin diğer üyeleri ile birlikte Kırklareli için doğru kararları alarak yatırımları ve çalışmaları en verimli şekilde Kırklareli halkının çıkarları doğrultusunda kullanmaya çalışıyor bir yandan da gerek öğretmen olmaları, gerekse Meclisteki Grup Başkanı olmaları itibariyle bulundukları konumun hakkını vererek kendilerinden yaşça daha genç üyelere örnek oluyorlar. Akten ve Şinikoğlu, İl Genel Meclisi'nin 16. birleşiminin yapıldığı dünkü toplantıda kendilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan İl Genel Meclis Üyelerine yaptıkları konuşmalarla teşekkür ettiler. Ancak Akten'in konuşması hoş bir detayı da ortaya çıkardı. Emekli Öğretmen İbrahim Akten, yaptığı konuşmasında yıllarca öğretmenlik yaptığını, Kırklareli'de bugün birçok kurumda kendi öğrencilerini gördüğünü bu durumdan dolayı gurur duyduğunu ifade etti. Kırklareli İl Genel Meclisi toplantılarında görev alan İl Özel İdaresi bünyesindeki bazı memurlarında yine kendi öğrencileri olduğunu, bir zamanlar öğrencisi olan memurlarla şimdi birlikte çalıştığı belirten Akten, yıllarca aynı sınıfı paylaştığı öğrencilerinin şu anda İl Genel Meclisi'nde görevli memur olmalarından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.
Seçim döneminde yaptıkları esnaf ziyaretlerinin birçoğunda "hocam beni tanıdınız mı?" sorusunu duyarak mutlu olduklarını kaydeden Akten, bir öğretmen için bundan daha mutlu olabileceği bir an olmadığını ifade etti.
Akten, "Bu 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi ile bana mesleğimin en güzel günlerinden birini yaşatan siz değerli meclis üyesi arkadaşlarıma, özellikle Yeşim Hanım ve Gürcan Hanım çiçek vererek kutladılar, sağ olsunlar var olsunlar. Benim bu meslekte 36 yılım geçti. İlkokul, ortaokul, lise öğretmenliğim. Hepsi dahil buna. Ama zevkle yaptım. En güzel tarafı severek yapılmasıdır, isteyerek yapılmasıdır aksi taktirde bu meslek işkence haline gelir. Bu günde burada Nesrin Hanım (İl Özel İdare Yazı İşleri Müdürü) en kıdemli öğrencilerimdendir. Bilge hanım öğrencilerimden. Çisem hanım burada misafir öğrencilerimdendir. Anlımızın akıyla görevimizi yaptık, emekli olduk. Burada sizlerle tanıştık. Burada olmaktan da çok mutluyum" dedi.
Şinikoğlu ise, "Bütün meslektaşlarımın Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Ben çok uzun süre görev yapmadım ama belli bir süre de mesleğimi yaptım. Tabi ki diplomamda öğretmen olarak geçiyor. Herkeste öğretmen olarak biliyor. İbrahim hocam gibi öğretmen olarak emekli olmadım ama yine de kendimi öğretmen olarak hissediyorum. Bütün bu alanda görev yapan, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, bilgi, eğitim emekçilerinin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.
AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam'da tüm öğretmenlerin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenlik unvanının aldığı günden bu yana kutlanmaya başlanan Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, görevi başında şehit düşen tüm öğretmenler için Allah'tan rahmet diledi, onları saygı ile andıklarını belirtti.
Gündem dışı yalpan konuşmalarda son olarak İl Genel Meclis Başkanı Cavit Çağlayan, konuştu. Çağlayan, "Öncelikle bizleri yetiştiren, toplumu, yetiştiren, topluma yön veren değerli öğretmenlerimizin ellerinden öpüyoruz. Onlara sağlık, huzurlu mutlu günler diliyoruz.
Öğretmenler olarak bizde de İbrahim Hocam ve Çetin Hocam var. Sizlerin de Öğretmenler Günü'nü özel olarak kutluyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol