Bir Başkadır Benim Memleketim

"Kırklareli Bizim Evimiz"
Dedirten görüntülerle çıkıldı, çayırlara serilen sofralarda yenilen etli pilavlar ve Misafirperverlik Koşusu cumartesi'nin en güzel Görüntüsünü oluşturdu

Dolhan Yağmur Duasında, Kırklareli'nin yeşili görücüye çıktı, Trakya'nın misafirperverliği imrendirdi. 1500     nüfuslu köyde hazırlanan 5000 kişilik yemek, yüzlerce sofraya pay edildi. KIRKLARELİ'NİN tanınmış siyasetçileri ve üst düzey yöneticileri ile kaynaşan halk hafta sonun en güzel görüntülerini oluşturdu. Köy Muhtar Cengiz          Yılmaz, "Misafirperverliğimizin ve birlik beraberliğimizin güzel örneklerini sunmak için el ele verdik" diye konuştu

Yağmuru toprak ile buluşturmak için Yaradan'a açılan eller, siyasetin ve politikanın olmadığı sadece paylaşımın, birlik ve beraberliğin omuz omuza yardımlaşarak yaşatıldığı günler, İhtiyarı genci, kadını erkeği herkesin misafirlerini el üstünde taşıdığı yemekler Dolhan Köyünde kurulan 2015 yazının 5'nci Yağmur duası ile devam etti.
Avuçların semaya baktığı, birlik, beraberlik ve ortaklaşa çalışma gücünün nelere kadir olduğunun en büyük SEMBOLÜ haline gelen Yağmur Dualarında durak 1500 nüfuslu Dolhan Köyü oldu.
Dolhan Yağmur Duasında, Kırklareli'nin yeşili görücüye çıktı, Trakya'nın misafirperverliği imrendirdi. 1500 nüfuslu köyde hazırlanan 5000 kişilik yemek, yüzlerce sofraya pay edildi. KIRKLARELİ'NİN tanınmış siyasetçileri ve üst düzey yöneticileri ile kaynaşan halk hafta sonun en güzel görüntülerini oluşturdu.
Köy Muhtar Cengiz Yılmaz, "Misafirperverliğimizin ve birlik beraberliğimizin güzel örneklerini sunmak için el ele verdik. 1500 Nüfuslu köyümüzde kapsamlı bir hazırlık süreci geçirdik. Ve 5000 Kişilik bir yemek hazırladık. Gelen Misafirlerimize köylü insanının dayanışmasını ve yardımseverliğini gösterirken, ikram etmenin paylaşmanın ne kadar önemli bir mertebe olduğunu vurgulamak istiyoruz." Sözleri ile başladığı konuşmasında, "Tüm vatandaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza tamamladık. Her sene Kırklarelimizde geleneksel hale gelen yağmur dualarını, bu yıl da hayırlısıyla atlattık. Çevre köylerden gelen vatandaşlarımızın ve muhtarlarımız, Kırklareli'den gelen misafirlerimiz bizleri yalnız bırakmadılar. Yaklaşık 1500 kişilik yemeği, imece usulü yaptık. Tüm vatandaşlarımızın duaları kabul olsun. İnşallah bereketli bir yıl geçiririz" diyerek köylerine gelen herkese teşekkür etti. Cumartesi günü Merkez İlçe'ye bağlı DOLHAN köyünde gerçekleşen yağmur duası Öğle namazına müteakiben köy camiinde yapılan duanın ardından imece usulü yapılan yemekler katılımcılara ikram edildi.
Yağmur duasına CHP Milletvekili adaylarından Vecdi Gündoğdu, Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Kırklareli'nin tanınmış siyasetçilerinden Kadir Gökçe, onlarca köy muhtarı binlerce vatandaş ile aynı sofraya oturmak için dizlerini büktüler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol