Belediyecilikte AK Marka Kendisiyle Yarışıyor

Karahalil Belde Belediye Başkanı Dindar Seçen,  Üsküp Belde Belediye Başkanı Hüseyin Kasap, Kavaklı Belde Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, Kıyıköy Belde Belediye Başkanı Ahmet Bora, Pehlivanköy Belediye Başkan Hüseyin Açıkel, İğneada Belde Belediye Başkanı Hayri Savaş, Kıyıköy Belde Belediye Başkanı Ahmet Bora, AK Parti Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Mehmet Hilmi Çiler, AK Parti Kırklareli İl Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet İkizlerli AK Parti Bölge Belediye Başkanları Toplantısı için İstanbul'da, Kırklareli'nin Belediyecilik hizmetleriyle sınıf atlatacak eşikten geçtiler 

AK Parti Bölge Belediye Başkanları Toplantısı için İstanbul Haliç kongre salonunda, yüksek katılımlı bir kalabalık ile gerçekleştirildi.
Toplantıya, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül'ün yanı sıra,
Balıkesir, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanları, Bilecik, Bolu, Düzce Belediye Başkanları ile 14 ilin (Balıkesir, Bilecik, Bursa, Bolu, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova) Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekilleri, İl Genel Meclis Başkanvekilleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Yerel Yönetimler Başkanları ve Kadın, Gençlik Kolları Yerel Yönetimler Başkanları katıldı.
Toplantıda, belediyeler arası bilgi ve tecrübe paylaşımı, AK Parti'nin şehircilik anlayışı ile yerel yönetimlerdeki usul ve esaslara ilişkin konuların ele alınacağı ifade edildi.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığından yapılan açıklamada,
yerel yönetimlerdeki verimliliğinin artırılması için çalışmalarını hızlandırıldığı belirtildi.
Bu kapsamda 6 farklı bölgede toplantılar yapmayı planlayan Yerel Yönetimler Başkanlığının, bölge toplantılarının ikincisini İstanbul'da düzenlendiği bildirildi.
İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ve İstanbul'dan birçok Belediye Başkanının Haliç Kongre Merkezinde katıldıkları AK Parti Bölge Belediye Başkanları Toplantısına Kırklareli'nin örnek Belde ve İlçelerini İnşa eden Belediye Başkanları ile AK Partili bir çok siyasi isim katıldı.
AK Parti Belediye Meclisinin Grup Başkan Vekili Mehmet Hilmi Çiler'in yanında, Karahalil Belde Belediye Başkanı Dindar Seçen, Üsküp Belde Belediye Başkanı Hüseyin Kasap, Kavaklı Belde Belediye Başkanı Gürel Hoşdemir, Kıyıköy Belde Belediye Başkanı Ahmet Bora, Pehlivanköy Belediye Başkan Hüseyin Açıkel, İğneada Belde Belediye Başkanı Hayri Savaş, Kıyıköy Belde Belediye Başkanı Ahmet Bora katılımları ile geleceğe halkı adına yerinde bir adım attılar.
30 Mart yerel seçimlerinin hemen öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ İllerine gelerek halka yaptığı açıklamalarında, "Belediyecilik Hizmetlerinin halka arzı konusunda ciddi sıkıntıları bulunan Trakya illerindeki vatandaşımız merak etmesin, yaşadığınız şehirler İstanbul'undaki mahalleler kadar. Yaşadığınız kentlerde bu açıdan düşünüldüğünde, büyük hiçbir sorun bulunmamaktadır. Biz İstanbul'u aldığımızda çöpten dağlar, akmayan musluklar vardı. İstanbul gibi milyonlarca İnsanın yaşadığı bir şehir şimdi ne halde." Demiş, ardından seçim sonrası yaşanacak olan gelişmeleri ise, "İstanbul Büyük şehir Belediyesi olarak Trakya İlleri için elimizden gelenin fazlası ile destek olacağız. Kırklareli'de büyük sorunların ortadan kaldırılması için 1 ay yeter." Diyerek özetlemişti.
Yerel seçimler sonrası hayat bulan üçgen ile alakalı konuşan Üsküp ve Kavaklı Belde Belediye Başkanları Hüseyin Kasap ve Gürel Koşdemir, "30 Mart yerel seçimler öncesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın işaret ettiği gelişmeleri yaşamaktayız" dediler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol