Belde içi AK Hizmet "En Ucuz" yaptı

Üsküplü vatandaşın Kırklareli Merkez İlçe güzergâhında yolculuk etmesi için hizmete başlayan,  Üsküp Taşımacılık Temizlik İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd Şirketi, Kırklar Haber Gazetesi’nin Çarşamba günkü 3179'ncu sayısında manşet haber olarak verilen, "Üsküp'te Orantısız ZAM Öğrenci % 60 Tam yolcu  % 20" haberine cevap verdi. Cevap verilen habere konu olan Belde'de 4 durak gezerek yolcusunu evine kadar bırakan otobüslerin yaptığı kilometrenin 5,5 olduğunu vurgulayan firma yetkilisi Kırklareli'de en ucuz ve konforlu  taşımacılığın kendileri tarafından yapıldığının altını diğer firmaların sayısal verileri ile kendilerini karşılaştırdığı bir basın açıklaması ile çizdi.

Kırklareli merkez ilçeye giriş yapan yolcu otobüsleri arasında, bilet fiyatları bakımından başı en dik olanın kendileri olduğunu belirten 

Üsküp Taşımacılık Temizlik İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd Şirketi Müdür Vekili Mehmet Kalço, diğer belde ve ilçelerde olmayan yerleşim yerinde yolcuların evlerine kadar götürülmelerinin mesafeyi uzattığını ve buna istinaden, ilimizdeki taşımacılığın Kırklareli genelindeki en ucuz adresinin ÜSKÜP olduğunu vurguladı.
Önadım Medya Grubu tesislerine gelerek konu ile ilgili daha detaylı bilgileri Kırklareli kamuoyuna sunan Kolço, "Kırklareli'nin medya denilince akla ilk gelen ismi olan medya grubunuzu büyük bir hassasiyetle takip etmekteyiz. Medya grubunuz her zaman doğru, güvenilir ve tarafsız haber yapması münasebetiyle tarafımızdan büyük takdir kazanmaktadır" diyerek sözlerine başladı.
Kırklareli Uluslar arası ve Şehirlerarası Otobüs Terminalinden, haber muhabirlerimizin firma ve kooperatif yetkililerinden aldıkları mesafelerin gerçekleri ile uyuşmadığını belirten açıklamasına, hazırladığı verileri basın metninde sunan Mehmet Kolço, "En ucuz taşımacılığı Kırklareli genelinde Üsküp Taşımacılık Temizlik İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd Şirketi yapmaktadır" dedi.
"Bizim açımızdan büyük hata olduğunu düşündüğümüz nokta ise Kırklareli-Üsküp arası mesafenin 14 km. olarak gösterilmesi ve buna istinaden Üsküp'ün, Kırklareli ilinde yolculuğu en pahalı yapan Belde olarak lanse edilmesidir." İddiası ile sözlerine devam eden Mehmet Kalço, "Kırklareli İl Özel İdaresi İl haritasına göre Kırklareli-Üsküp arası mesafe 18 km'dir.
Ayrıca Beldemizde 2005 yılında bu yana yolcu otobüslerimiz, Kırklareli'nden Üsküp'e geldikten sonra yolcuları mahallelerde ki duraklara kadar taşımaktadırlar. Bu hizmet araçların Belediyeden şirkete geçmesinden sonra da devam etmektedir. Kırklareli'nde başka hiçbir Belde de olmayan bu hizmeti de hesaba kattığımızda Kırklareli-Üsküp arasında yolcu taşımacılığı yapan otobüslerimizin mesafesi 23,4 km'ye çıkmaktadır." Diyerek konuşmasına;
"Üsküp Taşımacılık Temizlik İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd Şirketinin belde içi yolcularını, yerleşim yerindeki 4 durak gezerek evlerine kadar bırakması gibi Kırklareli'nde hiçbir yerde olmayan hizmette bulunması sonrası artan mesafenin göz alınarak yapılan hesapta,
Kırklareli-Babaeski yolculuk ücreti km başına : 0,19 Türk Lirası
Kırklareli-Lüleburgaz yolculuk ücreti km başına : 0,16 Türk Lirası
Kırklareli-Pınarhisar yolculuk ücret km başına : 0,13 Türk Lirası
Kırklareli-Kavaklı yolculuk ücreti km başına : 0,25 Türk Lirası
Kırklareli-Vize yolculuk ücreti km başına : 0,17 Türk Lirası
Kırklareli-Üsküp yolculuk ücreti km başına : 0,13 Türk Lirası ücretler ortaya çıkmaktadır."Kilometre başına düşen ücret konusunda en ucuz taşımacılığın yapıldığı yerin Üsküp olduğunu belirterek son verdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sedat karacaduralı oğlu 25 Ekim 2014 Cumartesi 12:10:58

    belde çok güzel fakat parkta oturduk 3 tost çaya 30 lira verdik bir daha oraya gitmem belediye ilgilensin bodrumdamıyız