Başkan Kırcı, Alpullu fabrikasının aktif hale gelmesini istiyor

11. Alpullu Şeker Festivali çerçevesinde gazetemize bir açıklama yapan Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, festivalin aslında seslerini duyurmada aracı olduğunu vurguladı. Amaçlarının Alpullu Şeker Fabrikasını tekrar aktif hale getirmek olduğunu belirten Kırcı;
"Amacımız, kapanan şu an çalışmayan şeker fabrikamızın açılması için sesimizi duyurabilmektir. Bugün beldemizde birer dönüm pancar ekilmiş olsa, 60 bin dönüm parsel yapar. Bu da 5 ton ile 8 ton arası verim verdiğini düşünürsek çok büyük bir pancar üretimi demektir. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek fabrikamız en az 3-4 ay çalışır. Fabrikamız sadece Alpullumuza değil bütün Trakya'ya lazım. Çünkü şeker fabrikası katma değer üreten binlerce insanımıza istihdam sağlayan ve besicimize, çiftçimize, esnafımıza ve yöremize kalkınma sağlayan çok önemli bir faktör. Amacımız onunla beraber Alpullu Belediyemizin güzelliğini sağlayıp göstermek. Göç veren değil göç alan bir belde konumuna gelmektir" dedi.
Kırcı açıklamalarını şöyle noktaladı; "Fabrikamızın açılması konusunda istişare halindeyiz. Geçen sene 17 bin ton pancar üretimi oldu bu sene 50 bin ton ekildi. Bu ekimi 100 bin ton seviyesine çıkarsak önümüzdeki sene inanıyorum açılacağına. Önemli olan burada çiftçimize değer vermek. Çiftçimize değer verirsek, bu pancarı iyi işleme konusunu iyi anlatırsak, şeker fabrikası çalışır. Hem yöremiz hem beldemiz hem Trakyamız kalkınacaktır diye düşünüyorum."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol