"Başarıyı NOT olarak değerlendirmiyoruz"

"Bu başarı ORTAK GAYRETİN bir sonucu"
"Kitap Okumalarını ve Dinlenmelerini İstiyoruz"
"Çocuklarımız İçin Yarıyıl tatili çok önemli" cümleleri ile Kırklareli'nde karne alan 52.237 Öğrenciye seslenen Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, yaptığı açıklama ile ön plana çıktı

Kırklareli Valisi Esengül Civelek ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ise 358 okul ve 2.577 dersliği temsilen Kırklareli Gaziosmanpaşa İlkokulu'nda öğrenciler, eğitimciler ve ailelerle kelimenin tam anlamıyla kucaklaştı.
Kırklareli Gaziosmanpaşa İlkokulu'nda, "Sizleri seviyoruz." "Güzelce dinlenin" "Bol bol kitap okuyun" cümleleri ile tüm öğrencilerin yanaklarından öperek karnelerini ve başarı belgelerini veren Kırklareli Valisi Esengül Civelek Kırklareli'de ilk kez karne heyecanı yaşadı.
Milli Eğitim Bakanlığının Hayata geçirdiği devrim niteliğindeki projeleri Kırklareli'de eksiksiz bir şekilde uyulamaya koyan ve bundan mütevellit Kırklareli'nin eğitimde Türkiye ortalamasının üzerinde yer almasında önemli bir pay sahibi olan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, yarıyıl tatilinin başladığı gün Önadım Medya Grubu aracılığı ile tüm Kırklareli kamuoyuna seslendi.
Kırklareli Gaziosmanpaşa İlkokulu'nda Kırklareli Valisi Esengül Civelek ile birlikte katıldığı karne töreni sonrasında yaptığı açıklamasında Korkmaz; "Bugün ilimiz Kırklareli ve İlçelerimizde toplam 51 bin öğrencimiz karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdiler. Biz Eğitimciler örnek olarak tüm okullarımızı temsilen Sayın Valimiz Esengül Civelek ile birlikte tüm sınıfları tek tek gezerek çocuklarımızı karnelerini verdik. Ayrıca takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanmış olan öğrencilerimize velilerimizle birlikte başarılarını taçlandırdık." Diyerek sözlerine başladı.
Yarı yıl tatilinin önemine vurgu yaptığı konuşmasının devamında Korkmaz, "Yarıyıl tatili çocuklarımızın dinlenebilmeleri, dilenirken kendi eksikliklerini tamamlamaları, Aynı zaman da sosyal yönden kendilerini geliştirmeleri açısında çok önemli bir dönem olarak dikkat çekmekte." Dedi.
"Yarıyıl tatili, Türkiye'nin geleceği olan çocuklarımızın özellikle kitap okumaları açısından çok ama çok önemli bir fırsat. Bu fırsatı tüm öğrencilerimizin ve velilerimizin iyi değerlendirmesini öneriyoruz." Sözleri ile öğrencilerine kitap okumalarını tavsiye eden Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Kırklareli olarak yakalanan başarıda emeği geçenleri unutmadı.
İbrahim Korkmaz, "Her zaman ifade ettiğimiz gibi ilimizdeki öğrenciler oldukça balarılı. Bu başarıda eğitimcilerin başarısının yanında, Milli Eğitim Bakanlığının hayata geçirdiği projeler, Okul aile birliklerinin, Eğitimde yapılan yeni ve geleceği garanti altına alan uygulamaların, Öğrenci velilerinin ve öğrencilerimizin ortak bir cabası ve gayreti ve emeği var." Sözleri ile il genelinde eğitim için kenetlenmiş olanları tek tek işaret etti.
"2014 - 2015 eğitim öğretim yılında 51 bin öğrencimiz karnelerini aldı. Ve bu öğrencilerimizin içerisinden; 10 bin öğrencimiz teşekkür, 10 bin öğrencimiz ise takdir aldı. Ama Bu demek değildirki geriye kalan diğer öğrenciler başarısız." Diyerek açıklamasına devam eden İbrahim Korkmaz;
"Bizler başarıyı not olarak değerlendirmiyoruz.
Bizler okullarımızı;
Türkiye'nin geleceğine vatanını, Milletini seven
ve İlim, bilim ve teknoloji üretebilen
bunu yaparken ise tarihini ve kendinin olan örf, adet ve geleneklerine bağlı bir şekilde dünyadaki değişime ayak uydurulabilen Uygar nesiller yetiştiren yerler olarak görüyoruz." Cümleleri ile ülke genelinde hakim olan hedef birliğinin tüm alanlarda sağlandığının örneklerini verdi.
Konuşmasının son bölümünde tüm öğrenci ve Öğrenci velilerine seslenen Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kokmaz, "Bu tatil tüm öğrenciler için bir fırsat. Eksiklikleri neler diyen anne ve babalara büyük iş düşmekte. Dinlenmelerini ve bol bol kitap okumalarını tüm eğitimciler adına tekrar öneriyorum. Yarıyıl tatilide olsa sizleri özleyeceğiz…" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol