Barodan bıçaklı saldırıya kınama

Kırklareli Barosu, Av. Muvaffak Ülgen'in dün aracında bıçaklı saldırıya uğramasını yaptığı yazılı basın açıklaması ile kınadı. Baro, saldırıyı hak arama özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olarak niteledi.

Kırklareli Barosu mensuplarından Merkez İlçe de görev yapan Av. Muvaffak Ülgen dün aracında bıçaklı saldırıya uğradı. Ülgen, saldırıdan yara almadan kurtulurken Kırklareli Barosu yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Kırklareli Barosu'ndan yapılan açıklamada yapılan bıçaklı saldırının bir yönü ile hak arama özgürlüğüne yapılmış bir darbe olduğu ve hukuk devleti ilkesini zedelediği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verdildi;
"Meslektaşımızın menfur saldırıdan yara almadan kurtulması, tesellimiz olmakla birlikte, savunmaya yönelik bu insanlık dışı davranıştan ötürü büyük üzüntü duyduğumuzu, saldırıyı şiddetli kınadığımızı belirtmek istiyoruz.
Savunmaya yönelik bu gibi saldırıları esasen kurucu unsuru olduğumuz yargı kurumuna yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz ve son zamanlarda artış göstermesinden ötürü endişe duyuyoruz. Failin en kısa zamanda yakalanıp, adalete teslim edileceğine ve hak ettiği cezaya çarptırılacağına inancımız tamdır.
Meslektaşımızın, yürüttüğü mesleki faaliyet nedeniyle gerçekleşmiş olan bu saldırı bir yönü ile hak arama özgürlüğüne vurulmuş darbedir. Bu darbe savunma güvenliğini örselemiş hukuk devleti ilkesini zedelemiştir.
Soruna bu açıdan bakılması, avukata karşı işlenen suçların etkin bir şekilde soruşturulması gereğini ve avukatın korunması zaruretini açıkça ortaya koymaktadır.
Hukukun üstünlüğü ve adaletin tecellisini sağlamaktan başka bir amacı ve hedefi olmayan meslektaşlarımıza yönelik bu gibi haksız eylemlerin en kısa zamanda sonlanmasını diliyor ve uğurda sorumluları göreve davet ediyoruz."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol