Bara; “Takımımızın eksiği yok”

Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden temsilcimiz Kırklarelispor, Kartepe’de oynadığı ikinci hazırlık maçında Maltepespor’a 1-0 yenildi. Kırklarelispor Yardımcı Antrenörü Fatih Bara, hazırlık maçlarında skorun önemli olmadığını, genel anlamda
eksikliklerini görmek adına hazırlık maçlarının çok önemli olduğunu ifade etti. Bara, futbol anlamında olumsuz bir sonuçla karşılaşmadıklarını, yeni sezon
hazırlıklarını en iyi şekilde sürdürdüklerini ifade etti. 

Bu sezon yaptığı bomba transferler ile yeni sezonun iddialı ekiplerinden birisi olmaya aday olduğunu gösteren yeşil beyazlı temsilcimiz Kırklarelispor, Kartepe'de girdiği kamp döneminin ilk hazırlık maçını kampın 3. gününde yapmış, rakibi Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı hazırlık maçında 0-0 berabere kalmıştı. Yeşil beyazlı ekip oynadığı ikinci hazırlık maçında Maltepespor’a 1-0 mağlup oldu. Kırklarelispor Yardımcı Antrenörü Fatih Bara, hazırlık maçlarında skorun çok önemli olmadığını, onları ilgilendiren kısmın oynanan futbol olduğu ifade etti. Genel olarak oynanan futboldan memnun olduklarını söyleyen Bara, hazırlık maçlarının takımlara yön gösterme açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.
"İki hazırlık maçımızda da sergilenen futboldan      memnunuz"
Hazırlık maçında skorun çok önemli olmadığına dikkat çeken Bara," Bizim için hazırlık maçında skordan çok oynanan futbol önemliydi. Kampın 3.gününde oynadığımız ilk hazırlık maçı Yeni Diyarbakırspor maçıydı. 0-0 berabere sonuçlanan maçta gerek taktik gerekse kondisyon anlamında takimimizi değerlendirme fırsatı bulduk. Maçın özellikle ilk yarısında baskılı ve istekli bir oyun sergiledik. Kamptaki ilk hazırlık maçı olması nedeniyle oyuncularımızın bir bölümü 60, bir bölümü ise 30 dakika forma giydi. Yeni transferlerimizin performansları da her geçen gün artıyor ve disiplinli çalışmaları devam ediyor. Genel anlamda oyuncularımızın performanslarından memnunuz aramıza yeni katılan arkadaşlarımız da takıma uyum sağladılar.
Oynadığımız ikinci hazırlık maçımızı da Maltepespor ile yaptık. Bu maçta da 1-0 mağlup olduk fakat dediğimiz gibi hazırlık maçlarında skor çok önemli değil. Takımımızın son durumunu görmemiz açısından bize yön gösteren hazırlık maçları, eksiklerimizi görmemize yardımcı oluyor. Gerek kemik kadromuz gerekse bu sezon yaptığımız transferlerimiz, form olarak üst seviyelerdeler. Yeni transferlerimizin katkıları arttıkça, Kırklarelispor'un gücü artıyor. Onlar formalarına ne kadar alışırlarsa, Kırklarelispor o kadar güçlenecektir" dedi.
“İlk maçımızı kazanmak istiyoruz”
Kırklarelispor Yardımcı Antrenörü Fatih Bara, 31 Ağustos’ta oynayacakları yeni sezonun ilk maçını kazanmak istediklerini vurgulayarak, “Ligin ilk maçı bizim için çok önemli. İddalı ve hedefleri olan bir takım ile mücadele edeceğiz. Güçlü bir ekip ve onlarda ilk maçlarını kazanmak istiyorlar. İnşallah yeni sezona üç puan ile başlarız ve bu sezonu layık olduğumuz noktada bitebilmek adına büyük bir adım atarız” dedi.
“Hazırlık maçlarında takımı en iyi şekilde analiz etme şansı            buluyoruz”
Konuşmasının devamında Bara, hazırlık maçlarının takımın eksikliklerini görmek adına çok büyük önem taşıdığının altını çizerek, “Lig başlamadan önce takıma dışardan bakabilmek, futbolcularımızı ve özellikle yeni transferlerimizi gözlemlemek açısından çok önemli. Hangi mevkii de eksiğimiz olduğunu anlayabilmemize büyük katkı sağlıyor. Lig öncesinde tüm açıklarımızı kapatarak, lige ayakları daha sağlam yere basan bir takım olarak başlamak adına bu maçlarda yaptığımız analizler çok önemli. Kırklarelispor bugüne kadar oynadığı 3 hazırlık maçında da iyi performans sergiledi. Takımımızın büyük sayılabilecek bir eksikliği yok. Amacımız 31 Ağustos öncesi bunu en aza indirerek lige en iyi şekilde başlayabilmek” ifadelerine yer verdi.
“Bir üst lig her zaman hayalimiz”
Taraftarın yeni sezonda güçlü bir Kırklarelispor izleyeceğine değinen Bara, “Bu sezon her zaman olduğu gibi Bilgin Erdem'in futbol anlayışına yakışan bir takım kuruldu.
Yapılan nokta atışı transferlerle takımımızın gücüne güç katıldı. Bu sezon ligin ilk sıralarını zorlayacağımıza inanıyorum. Hedefimiz tabi ki PTT 1. Lig. Bunun için fazlasıyla çaba göstereceğiz. İnşallah yeni sezon tüm Kırklarelispor ailesine uğurlu gelir ve hedeflediğimiz yolda sıkıntılarla karşılaşmayız. Yeni sezonda her anlamda bir aksilik yaşamazsak, istediğimiz başarıyı rahatlıkla elde edebileceğimize inanıyorum. Bunun için takım adına mücadele veren herkes var gücüyle çalışıyor. İnşallah yeni sezon tüm Kırklarelispor camiası için hayırlı olur” şeklinde vurguladı.
"Günde iki antrenman yapıyoruz"
Kamp döneminde yaptıkları antrenmanların içeriğini anlatan Bara, takımın günde iki antrenman yaptığını belirtti. Bara, "Günde iki antrenman yapıyoruz. Sabah ısınmanın ardından koordinasyon çalışmasıyla devam edip, dar alanda çift kale ile idmanı bitiriyoruz. Ardından akşamda pliometrik çalışmalar ve taktiksel oyunlarla günü bitiriyoruz. Yeni sezona en eksiksiz şekilde hazır olabilmek adına herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösteriyor. Yeni sezon Kırklarelisporumuzun miladı olacak. Bu sezon bir aksilik yaşamazsak eğer, ligin en iddialı takımlardan birisi olacağımıza inanıyorum. Taraftarımızında desteğini arkamıza alır ve onlardan gelen manevi gücü hissedersek, işimiz daha da kolay olacaktır. Kırklarelispor, taraftarından aldığı güçle birçok zorlu engeli rahatlıkla aşmayı başarabilecek güçte bir takım. İnşallah yeni sezonda taraftarımızın tam desteğini arkamızda hissederek çıkacağımız maçlardan her zaman istediğimiz sonuçlarla döneriz. Bunun için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Kırklarelispor bu sezon hakettiği yerde sezonu bitirecektir" ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Gooooooooooooooollllll TARAFTAR. 20 Ağustos 2014 Çarşamba 17:16:55

    TAKIMIN NOKSANI GOL KISIRLIĞI KAMPTAKİ RAKİPLERİ KANTARA KOYUP ATILAN GOL SAYISINIDA SKOR OLARAK İNCELERLERSE BELKİ SORUNU GÖRÜRLER PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİ BERABERLİK OLSUN BİZİM OLSUN BİR GOL ATARSAK MAÇ BİZİM OLSUN SLOGANIYLA BU SENE FUTBOL OYNIYACAKSAM DİYECEK BİR ŞEY YOK.