"Balkan Şampiyonası"nda Gururlandık

13-14 Aralık 2014 tarihleri arasında, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapılan "16. Balkan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası"nda, Lüleburgaz Şamiloğlu Spor Kulübü'nün başarılı karatecilerinden Duygu Yemeneci ikinciliği elde ederek ülkesine gümüş madalyayla geri döndü.

İlimizi temsilen şampiyonaya katılan genç sporcu Duygu Yemeneci, Sofya'da gerçekleştirilen müsabakalarda üstün bir performans göstererek rakiplerini geride bırakmayı başardı. Yemeneci şampiyonada, 1. turda mücadele ettiği Bulgar sporcuyu 6-1, Makedon sporcuyu 7-2, Yunan sporcuyu 6-0, Bosna-Hersekli sporcuyu da 5-0 yenerek finale kaldıktan sonra, Sırp sporcuyla mücadelesinde 8-5'lik aldığı yenilgiyle Balkan Şampiyonası'nda ikinciliği elde etti.
Milli takımımız "Balkan Şampiyonu" oldu
Kırklarelili genç karateci Duygu Yemeneci'nin bu üstün başarısının yanında ülkemizi temsilen katılan Türk Milli Takımı da müsabakalarda üstün bir performans göstererek takım halinde Balkan Şampiyonu oldu.
Armeec Arena'nın ev sahipliği yaptığı şampiyonaya Balkan Karate Federasyonları Birliği'ne üye Türkiye, Bulgaristan, Hırvatistan, Arnavutluk, Sırbistan, Romanya, Makedonya, Bosna Hersek ve Slovenya'dan 784 sporcu katılım gösterdi. Müsabakalarda Türkiye'yi temsil eden 18 kadın, 20 erkek sporcu üstün bir başarı göstererek ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler.
Şampiyonada rakiplerini yenerek şampiyon olan milli takımımız, gerçekleşen müsabakalar sonucunda toplamda 15 altın, 5 gümüş, 10 bronz madalya kazanarak, İstiklal Marşımız'ın salonda defalarca okunmasını ve Türk bayrağının uzun süre gönderde kalmasını başarmış oldular.
"16. Balkan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası"nda şampiyon olan Türk milli takımının bu başarısı, Şubat ayında İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak "42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası" için büyük moral kaynağı oldu.
Delihasan: "Milli sporcularımızın performansları ile gururlandık"
Bulgaristan'da rakiplerini büyük puan farkıyla yenen Milli sporcularımızın başarısına ortak olan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk karatesinin iyi bir altyapıya sahip olduğunu belirterek, "Altyapıya yaptığımız yatırımın karşılığını başarı olarak geri almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Balkan Şampiyonası'nda takım halinde şampiyon olan milli sporcularımızın performansları ile gururlandık. Göğsümüzü kabartan bir başarıya imza atan genç sporcularımızı ve bu başarıda emeği geçen antrenörlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol