Bakanlıklarından velilere DEV MESAJ

Korkma!

Öğrencilerimiz
Devletin Şefkatli Kolları arasında…

Sağlık Bakanlığınca düzenlenen ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yürütülen "Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda" projesi kapsamında Kavaklı Beldesinde ilkokul öğrencilerine okulda kahvaltı verildi. 

Kavaklı Atatürk İlkokulunda düzenlenen etkinlikte öğrenci, Öğretmen ve Öğrenci velileri Vali Mustafa Yaman, Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, Vali Yardımcısı Günay Öztürk ile bir araya gelerek kahvaltının önemi hakkında detaylı bilgi aldılar.
Yaman Vali, hem ağlattı hem nasihatte bulundu
"KAHVALTI YAPTIM MEYVEM ÇANTAMDA" etkinliği kapsamında öğrenciler ile kahvaltı eden Vali MUSTAFA YAMAN'ın Balıkesir'e atanmasından duyulan hüzün ise gözyaşı olarak objektiflere yansıdı. Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit başta olmak üzere, okulun kadın öğretmenleri, Yaman'a özel yapılan şarkı sonrası gözyaşlarına hakim olmadı. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ve Mustafa Yaman'da duygusal anlar yaşadılar.
Mustafa Yaman, "Gelecek adına atılan faydalı tüm adımların arkasındayız"
Kırklareli Valisi Mustafa Yaman da öğrencilerin kahvaltı yapmasının önemine dikkat çekti. Kentin eğitimde başarılı olduğunu belirten Yaman, "Bu başarının devam etmesi için farklı projelerle milli eğitimi ve öğrencileri destekliyoruz" diye konuştu.
Beyaz ekmek yerine tahıllı ekmek yemeyi öneren Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, "Sağlığımız yerinde olsun diye tuz ve tuz ürünleri ile şeker ve şeker ürünlerini mümkün olduğunca az üretiyoruz. İçecek olarak ise süt, taze sıkılmış meyve suyu ya da açık bir çay olabilir"
Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, düzenlenen etkinlikte, kahvaltının ve beslenmenin önemine dikkat çekmek istediklerini söyledi.
Gelişme çağındaki çocukların 3 ara ve 2 ana öğün ile beslenmesi gerektiğini belirten ve kahvaltı öğününde mutlaka peynir, domates, salatalık, pekmez ya da bal olması gerektiğini vurgulayan Cerit, "Kahvaltının ve beslenmenin önemine dikkat çekmek amacıyla ilkokul öğrencilerine yönelik kahvaltı etkinliği yaptık. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Çocuklarımız Sabah kalktıklarında güne zinde başlamaları ve daha enerjik olmaları için mutlaka kahvaltı yaparak okula gelmeleri gerekiyor. Çocuklarımız güne zinde başlamak ve daha enerjik olmak için mutlaka kahvaltı yaparak okula gelmeli."dedi.
Kahvaltının önemini hem öğrencilere hemde öğrenci velilerine basın yolu ile aktaran Çerit, gelecek neslin sağlıklı bireyler olabilmesi için kahvaltının en önemli öğün olduğunu işaret etti.
"Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda" projesi ile ilgili Çerit'in açıklamasından satır başları;
"Beslenme, anne karnından başlayarak insan sağlığının korunmasında ve iyileştirilmesinde en önemli faktörlerden biridir. Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme herkes için, özellikle çocuklar için gereklidir. Çünkü bu dönemde kazanılacak beslenme alışkanlıkları yaşam boyu sürdürülebilmektedir. Özellikle büyüme ve gelişme süreci olan bebeklik, çocukluk ve ergenlik döneminde kazanılan beslenme alışkanlıkları bireylerin yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmeleri açısından önem kazanmaktadır.
Çocuklara yönelik sunulacak beslenme hizmetleri hem yeterli ve dengeli beslenmeyi teşvik etme hemde küçük yaşlardan itibaren doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılması açısından son derce önemlidir.
Çocukların günde 3 ana, 2 ara öğün olarak beslenmesine dikkat edilmeli ve öğün atlanmamalıdır.
Öğrenciler için en önemli öğün kahvaltıdır.
Düzenli olarak kahvaltı yapma alışkanlığı kazanılmalı ve okula gitmeden önce mutlaka kahvaltı yapılmalıdır. Gece boyu açlıktan sonra, vücudumuz ve beynimiz güne başlamak için acil olarak enerji gereksinim duyduğundan kahvaltı yapılmadığı taktirde dikkat daha çabuk dağılmakta, baş ağrısı ve yorgunluk oluşabilmektedir. Yapılan araştırmalar iyi kahvaltı yapan öğrencilerin daha başarılı olduklarını ortaya çıkarmıştır.
Obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına teşvik etmek amacıyla Bakanlığımızca okullarımızda, "KAHVALTI YAPTIM MEYVEM ÇANTAMDA" etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu kapsamda Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce Kavaklı Şehit Varol Çalışkan İlkokulu'nda birinci sınıf öğrencilerine yönelik sağlıklı beslenmenin önemini vurgulamak için örnek kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol