Bahar onlara geldi

Baharın gelişiyle güneş kendini gösterince vatandaşlar dışarıda daha fazla zaman geçirmeye başladı. Ailesiyle, arkadaşlarıyla dışarıda daha fazla zaman geçiren vatandaşlar da küçük esnafın yüzünü güldürdü. Havaların ısınmasıyla işlerinin arttığını ifade eden esnaf, yaz yaklaştıkça artacak kışın durgunluğunu üstümüzden atıp bereketli günlere uzanacağız dedi.

Havaların ısınmasıyla küçük esnafın da yüzü gülmeye başladı. Babaeski'de halkın zaman geçirmek için en çok tercih ettiği alanların başında gelen Gündüz Onat Festival Alanı, içinde bulundurduğu park, çay bahçeleri, spor alanları hafta sonu cıvıl cıvıldı. Oyun parklarında oynayan küçük çocukları ile halk, spor yapan gençler ile neşeli ve baharın gelişini piknikle kutlayanlar vardı. Yeşil alanda zaman geçirmeyi seven Babaeski halkı, havaların iyi olmasını fırsat bilip kendini sokağa attı. Babaeski'nin halk tarafından en çok tercih edilen alanlarının başında gelen Gündüz Onat Festival Alanı ve yanındaki spor alanları dolu dolu bir hafta sonu geçirdi.
Halk yeşille buluştu
Oyuncaklar çocuklarla doldu. Güzel havaların en çok sevindirdiği çocuklar, hafta sonu yeşillik alanda, oyuncaklarda oynarken zamanın nasıl geçtiğini anlamadı. Minikler için konser alanının yanına kurulan oyuncaklarla oldukça renkli bir oyun alanı ile Babaeski hafta sonu çok renkliydi. Atlıkarınca ile neşeli zaman geçiren miniklerin aileleri de çocuklarını izlerken çay içerek zaman geçirmeyi tercih etti. Park alanında çok fazla aktivite yer alırken, bunlardan birisi de atış meraklıları için. Havalı tüfekle atış yapmak isteyenler için iplere bağlanmış küçük büyük balonlar da atış meraklılarını Gündüz Onat Festival Alanı girişinde bekliyor. Rengarenk balonları vurmak için en çok öğrenciler ve gençler sıraya giriyor.
"Bal gibi pamuk şekeri"
Yazın vazgeçilmezlerinden olan pamuk şekeri de bahar ile birlikte piyasaya çıktı. Güzel havalarla daha fazla rağbet gören pamuk şekeri, parktaki kalabalıktan payını aldı. Özellikle çocukların tercih ettiği pamuk şekeri yapan Arif Kuloğlu, "Bahar geldi insanlar sokağa çıktı tabi bu en çok bize yaradı. Satışlarımız artıyor. Aileleriyle tatil günlerinde parka gelenler, çocuklarına pamuk şekeri almayı unutmuyor. Uzun yıllardır pamuk şekeri yapıp satıyorum. Çevredeki festivallere de gidiyorum. Çocuklar için bal gibi pamuk şeker yapmak benim işim kıtır kıtır yemek de çocukları işi" dedi. Bal gibi pamuk şeker diyerek yaptığı pamuk şekerleri satan Kuloğlu, halkı güzel havalarda dışarıda zaman geçirmeye çağırıyor.
Park alanında yer alan diğer esnafında kalabalıktan dolayı memnuniyeti yüzünden okunuyor. Oyun alanındaki çay bahçesinde çocukları oynarken çay içip güzel havanın tadını çıkaran ailelerden memnun olduğunu dile getiren esnaflar, "Bahar gelince tabi insanlarda dışarı akın etti. Çocuklarını oyun bahçesine getirip kendileri de çay içerek güzel zaman geçiriyor. Bu da bizim işlerimize olumlu yansıyor. Kışın durgunluğunu üstümüzden attık. İşlerimiz de açıldı çok şükür" sözleriyle memnuniyetlerini dile getiriyorlar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol