BEYLER! SİYASET için HİZMET mi? Hizmet için Siyaset mi?

İL GENEL MECLİSİ'NE SİYASET FRENİ
Karar Ve Araştırma Bekleyen Maddeleri Sonraya Attı
Mayıs Ayının İlk Gün Gündemi
Sadece 11 Dakikaydı

660 saniye İÇİN BİR ARAYA GELEN ÜYELERİN GÜNDEMİNDE SİYASET VARDI. Balık ölümleri, hayvan çiftliklerinin atıkları konusunda hovarda tavrı, Çevresel anlamda çözüm bekleyen 20'ye yakın gündem maddesi bugün ve takip eden günlere bırakıldı

İl özel idaresi kanunu'nun 12. Maddesi gereğince; 11. Dönem Kırklareli il Genel Meclisinin mayıs ayı 1. Birleşimini dün noktaladı. Pazartesi Birleşimi Saat 10.30'da Cavit Çağlayan başkanlığında gerçekleştirildi.
İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Gündem maddeleri ile değil gündem maddelerine ayrılan süre itibari ile akıllarda kaldı.
İşte 11 dakika ayrılan
Ve birçoğu
Son dört güne ayrılan maddeler
İl Özel İdaresi'nin 14/04/2015 tarih ve 3845 sayılı, 2014 Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesap Cetvelleri ile Taşınır ve Taşınmaz Mal Hesap Cetvellerinin incelenmesi teklifinin görüşülmesi.

İl Özel İdaresinin 21.04.2015 tarih ve 4117 sayılı, İl Özel İdaresi emrinde sürekli işçi kadrosunda düz işçi olarak görev yapan Hatice Tavşan'ın 14/04/2015 tarihinden itibaren 'ile emekliye ayrılmasından dolayı kadrosunun iptal edilmesi teklifinin görüşülmesi.
İl Özel İdaresinin 16/04/2015 tarih ve 3944 sayılı, İlimiz Merkez Karakoç Köyünün köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi teklifinin görüşülmesi.
İl Genel Meclisinin 07/04/2035 tarih ve 80 sayılı kararına istinaden, İlimiz Vize İlçesi t 5- Kışlacık köyünün köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi.
İl Genel Meclisinin 09/04/2015 tarih ve 84 sayılı kararına istinaden, İlimizde Su Yönetim
Birliğinin halen kurulmamasının nedenlerinin araştırılması hakkında Çevre Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi.
İl Genel Meclisinin 09/04/2015 tarih ve 85 sayılı kararına istinaden, İlimizdeki yeraltı sularının ihalesi sonucunda buraların kimlere, kaç yıllığına ve ne kadardan ihale edildiği, ;ihale sonucunda tahsili yapılamamış kaç kaynak olduğunun tespit edilmesi, eğer var ise daha fazla kiralamaya çıkılacak olan yerlerin tespiti île gelir arttırıcı yeraltı kaynak sularının tespitinin yapılması, İlimiz sınırları içinden İstanbul İline İSKİ aracılığı ilci i verilen sudan İdaremize giren bir gelirin olup olmadığının araştırılması hakkında Plan ve bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi.
İl Genel Meclisinin 09/04/2015 tarih ve 86 sayılı kararına istinaden, İlimizdeki sanayi fabrikalarının 1/25000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına aykırı olan kimyasal atık yakma lisansı almasına yönelik uygulamanın araştırılması hakkında Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi.
İl Genel Meclisinin 09/04/2015 tarih ve 87 sayılı kararma istinaden, İlimizde gelişi güzel olarak sanayi atıklarının vahşice çevreye atılımı sonucunda çevreye verilen zararların engellenmesi ve evsel atıkların depolanması ile ilgili nelerin yapılabileceği, İlimizde yapılması düşünülen katı atık depolama tesisinin kurulması için yer tespitinin yapılarak kurulumunun desteklenmesi hakkında Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi.
İl Genel Meclisinin 09/04/2015 tarih ve 88 sayılı kararına istinaden, İlimize bağlı Merkez ve İlçe köylerinde taşımalı eğitim nedeni ile boş ve atıl durumda kalan okulların kaçının
tahsisli olduğu, kaçının ise boş durumda kaklığının tespit edilerek, okulların Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi doğrultusunda ne şekilde değerlendirilebileceği hakkındaki Eğitim,
Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi.
İl Genel Meclisinin 09/04/2015 tarih ve 90 sayılı kararına istinaden, İlimiz Merkez ve
İlçelerine bağlı köylerde imar planı hazırlanması hususunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi.
İl Genel Meclisinin 10/04/2015 tarih ve 93 sayılı kararına istinaden, İlimiz Lüleburgaz ilçesi, Eskibedir köyü köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi hususunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi.
İl Genel Meclisinin 10/04/2015 tarih ve 101 sayılı kararma istinaden, İlimiz Merkez ve İ 13 İlçelerinde son aylarda küçükbaş hayvanlarda görülen anaç ve yavru ölümlerinin araştırılması hususunda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi.
İl Genel Meclisinin 10/04/2015 tarih ve 1Ü2 sayılı kararına istinaden, Et ve Balık Kurumu ^tarafından İlimiz Pehlivanköy İlçesine kurulması planlanan Et Kombine Tesisi projesinin araştırılması hususunda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi.
İl Genel Meclisinin 10/04/2015 tarih ve 103 sayılı kararına istinaden, İlimiz Babaeski] İlçesine bağlı Düğüncülü köyündeki dereye Bahçıvan Gıda Firması ile yörede faaliyette 15- bulunan kum ocağı tarafından alılan atıklar ciddi boyutta kirliliğe sebep olduğundan konunun araştırılması hakkında Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan; raporun görüşülmesi.
İl Genel Meclisinin 10/04/2015 tarih ve 104 sayılı kararına istinaden, İlimiz Lüleburgaz'ı İlçesine bağlı Hamitabat Köyünde bulunan Toplusov Hayvan Çiftliğinin atıklarını; Kırıkköy Barajına bıraktığı köy halkı tarafından tespit edildiğinden konunun araştırılması ve hakkında Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol