"Az kalsın korktuğumuz başımıza geliyordu"

Kırklareli'nin kanayan yarası haline gelen atıl binalar, kendi kaderleriyle baş başa bırakılmaya devam ediyor. Özellikle tarihi değeri olduğu gerekçesiyle dokunulamayan ve yıkıldı yıkılacak görüntüleriyle vatandaşı tehlikeye atan yapılar, yağışlı ve sert rüzgarlı havaların yaşanmasıyla birlikte daha da tehlikeli hale geldiler. Hal böyle olunca da bazı fırsatçılar bu durumu lehine çevirerek binayı yağmaladı 
İlimiz genelinde birçok mahallede sayıları bir hayli fazla olan atıl yapılar, kendi kendine yıkılmaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi olan ve Akalar Mahallesi Balkan Caddesi üzerinde bulunan metruk binanın, bir bölümünün yıkılması üzerine harekete geçen Akalar Mahallesi Muhtarı Hakan Ediş, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nü arayarak, binaya bir an önce müdahale edilmesi gerektiği konusunda bilgi verdiğini belirtti. 

Ediş, yaptığı açıklamada; "Burada bulunan atıl binanın bir kısmı yıkılarak caddenin trafiğe kapanmasına neden oldu. Bizde gerekli görüşmeleri yaparak hem vatandaşı tehlikeye atmamak hem de trafiğin akışını sağlamak adına temizlenmesi için ekiplere haber verdik. Gerekli dilekçeler Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne iletildi. Yaptığımız telefon konuşmalarında en hızlı şekilde cevaplandıracaklarını belirttiler. Bize cevap gelmesiyle birlikte bizde biran önce çalışmalara başlayarak binayı güvenli bir şekilde tamamen yıkılmasını sağlayacağız" ifadelerine yer verdi.
Atıl binalar yağmalanmaya devam ediyor
Bazı fırsatçılar tarafından yıkılmaları beklenen ve yıkıldıkları andan itibaren yağmalanmaya başlayan atıl binalara bir örnek de, Akalar Mahallesi Balkan Caddesi üzerinde bulunan metruk bina oldu. Fırsatçılar, binanın yıkılmasıyla birlikte yağmalamaya başlayarak hem kendilerini hem de çevredekileri riske attı. Diğer vatandaşlar tarafından tepki gören yağmacılar, hiç bir şey olmamış gibi atıl binadan çıkan tahta ve demirleri toplamaya devam ettiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol