Aykaç; "Kampüs içindeki camii önümüzdeki yıl tamamlanacak"

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, önümüzdeki Eğitim-Öğretim döneminde   Kayalı Kampüsü'nde yapılan camiinin biteceğini  söyledi. Aykaç, birçok örneğinin olduğu kampüs   içindeki camii projesinin Kırklareli Üniversitesi'ne çok şey kazandıracağını belirtti. Kavaklı Kampüsü'ne de aynı şekilde camii yapılacağını söyleyen Aykaç, her ikisinin masraflarının da İstanbullu bir hayırsever tarafından karşılandığını ifade etti

Bu yıl öğrenime başlanan Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü'nde yapımına devam edilen camii hakkında açıklama yapan Rektör Mustafa Aykaç, önümüzdeki yıl Eğitim-Öğretim döneminde camiin tamamlanacağını belirtti. Aykaç, birçok üniversitede kampüs içinde camii bulunduğunu, bunlardan birinin de önümüzdeki yıl itibariyle Kırklareli Üniversitesi olacağını söyledi. Yapılan çalışmaların hız kazandığını, bu projenin Kırklareli Üniversitesi'ne çok şey kazandıracağının altını çizdi.
"Birçok üniversitede örnekleri var"
Aykaç, kampüs içerisinde camii bulunan birçok üniversite olduğunu, bunlar arasında çok eski üniversitelerinde bulunduğunu söyleyerek; "Şanlıurfa Harran Üniversitesi,  Erzurum Atatürk Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi'nde bunun örnekleri var. Bunların dışında birçok üniversitede de kampüs içersinde camii mevcut. Kırklareli Üniversitesi gibi yeni kurulan bir üniversite olan Karabük Üniversitesi'nde de kampüs içinde camii var. Önümüzdeki yıl itibari ile bunların arasına Kırklareli Üniversitesi'ni de katacağız" dedi.
“Masrafların hepsini İstanbullu bir hayırsever karşıladı"
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç, camii masraflarının hepsini bir hayırseverin karşıladığını belirterek; "Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsüne yapılacak olan camiinin tüm masraflarını hayırsever bir vatandaş karşıladı. Yapılan bu davranıştan dolayı kendisine minnettarım. Kavaklı Kampüsü'ne yapılan camiinin de masraflarını aynı hayırsever vatandaş karşıladı. Sizlere sadece İstanbullu olduğunu söyleyebileceğim bu kişiye teşekkür ediyorum" diyerek konuşmalarına son verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol