Artık At Gözlüklerini Çıkarmanın Zamanı Gelmedi mi?

Olay çok basit aslında sadece bir konu üzerinde oldukça sağlam bir değişiklik yapılması gerekir. O da şudur ki: "Zihniyet" insanoğlu bulunduğu konum itibariyle bünyesinde değişiklik yapacağı en önemli unsurdur. Gelenek, geçmişle bugün arasında bir ilişkidir. Ama biz geleneği genelde sadece bir aynılığın sürdürülmesi olarak algılıyoruz.
Yarının dünle bağının çok güçlü olmasını beklemek de gericilik. Geleneği her zaman için, zihniyet yedeğinde tutmayı da becermiştir. Yani bir nevi geri dönüşümde tutup, zamanı gelince gerekli dosyaları, düşünceleri geri çağırmıştır. Aslında burada en büyük sorun kendi geçmişimizi okumuyoruz…
Bundan öncekiler ne dediyse, neler aşıladıysa bize öle geldi ve öle gitmeye de devam ediyor. Ama işte bu durum nereye kadar böyle süre gelecek. Bu insanoğlu ne zaman taklitçilikten, kulaktan duyma muhabbetlerle yaşamına yön verecek. Elin oğlu her gün bir şeyler icat ediyor, bir şekilde adını duyuruyor.
Bu neden oluyor peki? Çünkü bu adamlar geçmişini bilen ve bugünde bir başkasının beyniyle değil de kendisinin ulaşıp farkına vardığı bizzat kendisinin düşüncesiyle yaşadığı için oluyor bunlar. Artık bu benliğimizi kendi istediğimiz gibi yaşamanın zamanı gelmedi mi? Bu hayatta farklı olmak herkesin temel hakkı Demokratik bir ülkede hür yaşayan bir Milletiz biz. Bunca özgürlüğe sahip iken nedendir bu alışılmış zihniyet?
Burada yeni yetişen nesil gözü açık ve kendi düşüncesini kovalayan biri olarak öncü insanlar şart. Eğer bir topluluktan farklı ben buyum demek istiyorsak, alışılmış zihniyeti yok edeceksiniz. O ne demiş, bu ne demiş diye yaşamayacaksınız bu hayatı, ufak bir araştırma ve okumayla bazı gerçeklerin farkına varıp "Bence böyle" demeliyiz. Bazı kesimler var bu alışılmış zihniyetten kurtulmaları çok zordur.
Onların yaşı ilerlemiş artık yerinden oynamayacak kocaman bir taş olmuştur zihniyet anlayışları, onlar için yanlış doğru, doğru ise yanlıştır. Ama bunlar koyu zihniyetin gölgesinde mahkûm oldukları için durumdan bey haberdirler. Ben buradan gerçekten kendi doğrusu peşinde olanlara sesleniyorum: " Şimdi artık o gözlerde bulunan gözlükleri çıkarmanın tam da zamanı geldi. Olaylara gayet objektif bakıp, araştırıp, okuyarak doğruya ulaşmanın tam zamanı…

SAMET ERGİ

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol