Armağan meydanında kardeşlik ateşi

"Sevmek ve sevilmek için yaşamak bile yeterli" diyerek iftar  buluşmasına gelen misafirleri selamlayan Dağ, olması gerekeni işaret etti 

Kırklareli Merkez İlçeye Bağlı olan Armağan köyündeki dev iftar buluşması yüzlerce vatandaşı bir araya getirdi. Tüm köy halkının oturduğu sofra gelen misafirler ile ön plan çıktı. Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, İl Genel Meclis Başkanı Cavit Çağlayan ve Kırklareli siyasetinin önemli isimlerinin katıldıkları iftar buluşmasında, topyekûn verilen birlik ve beraberlik mesajları ile çiçeği burnunda köy muhtarı Recep Dal'ın söyledikleri ön plan çıktı. Köyün meydanında ilk hurma ile başlayan yemek öncesi, Necmettin Makamından dinlenen ilahiler kulakların pasını silmeye yetti

Onbir ayın sultanı olarak İslam alimleri tarafından işaret edilen Ramazan, yani oruç ayı bitmesine sayılı günler kala, Kırklareli Merkez İlçeye bağlı olan köy ve beldelerdeki iftar sofları ile veda etmeye hazırlanıyor. Kırklareli'nin orman köyü olarak anılan Armağan'da yaklaşık 1000 kişi ile gerçekleştirilen iftar buluşması Cuma günü köy meydanında yapıldı.
Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, İl Genel Meclis Başkanı Cavit Çağlayan ve Kırklareli siyasetinin önemli isimlerinin katıldıkları iftar buluşmasında verilmek istenilen birlik ve beraberlik mesajları, Necmettin Ötün tarafından okunan ilahiler ve Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayram tarafından AMİN 'E  DAVET edilen dualar ile birleşince Armağan Meydanında kardeşlik ateşi yanmış oldu.
Kırklareli'nin Siyasi        isimleri yan yana oruç açtı
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala Armağan köy meydanında  buluşan AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve milliyetçi Hareket Partisinin siyasi isimleri kol kala geldikleri köyde yan yana oruç açarak Ülke ve dünya olarak ihtiyacımıza olan kardeşlik ateşinin fitilini ateşlemiş oldular.
"Sevmek ve sevilmek için yaşamak bile yeterli" diyerek iftar buluşmasına gelen misafirleri selamlayan Armağan Köy Muhtarı Recep Dal, olması gerekeni işaret ettiği konuşmasında, omuz omuza, yan yana ve hep birlikte yürüdükleri yolda en önemli kuralın kardeşlik, saygı ve birliktelik olduğunu belirtti.
"Görmek             istediğimiz              manzara bu"
Ramazan ayının mağfiretli, bereketli ve yıl boyunca beklenen affediciliği İslam alemi olarak özlediğimiz duruşlarına kavuşmuş durumdayız. İslami ve dini boyutunu anlatmak dinimizin ne kadar güzel paylaşımlarla ve beraberliklerle muhafaza edildiğini gözler önüne sermekte. Bizlerde bu güzel Ramazan ayı içerisinde Armağan Köyü olarak üzerimize düşeni yaparak bu yıl yine iftar soframızda bir araya geldik. Başta; bu güzel ve anlamlı organizasyonda bulunan halkımıza emeği geçen herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederim." Cümlesi ile sözlerine başlayan Dağ, "Halkımız ön planda tutarak düzenlediğimiz iftar buluşmasındayız.  Allah'a şükürler olsun ki sağ salim bu Ramazan Ayı'na da ulaştık. Bu vesile ile ben öncelikle bütün hemşerilerimin Ramazan Ayı'nı tebrik ediyorum. Ramazan Ayı'nın ülkemiz için, ilimiz için tüm Müslüman alemi için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ramazan Ayı hepimizin bildiği gibi bolluk ve bereket ayıdır. Dayanışma, paylaşma, kucaklaşma ayıdır. Sevgi ve saygıların en üste çıktığı, sosyal yarımlaşma ve dayanışmanın doruğa çıktığı bir aydır. Ramazan ayı olması sebebi ile bir çok yerde iftar yemeklerine katılıyoruz. Ama halkımızla iç içe olan bu buluşmaların yeri her zaman ayrı. Bu vesile ile ben tekrar bütün hemşerilerimizin Ramazan Ayı'nı tebrik ediyorum." Diyerek sözlerine son verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol