Anaç ve Buzağı askı listeleri yayınlandı

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, 2014 yılına ait Anaç Sığır ve Buzağı Desteklemesi Askı Listelerinin çıktığını belirterek, 

askı listelerinin her üyenin eline ulaştırılacağını ve listelere en hızlı şekilde de Birliğin www.kirklarelibirlik.com adresinden ulaşabileceklerini söyledi.
Dermenci, "Her yıl çıkan desteklerde olduğu gibi bu yıl da çıkan destekler ilk olarak web sitemizde (www.kirklarelibirlik.com) yayınlanarak tüm üyelerimizin anında bilgi sahibi olmaları sağlanmıştır. Biliyoruz ki gerek anaç gerekse buzağı destekleri çiftçilerimizin ayakta kalmaları için çok önemlidir. Bu nedenle Bakanlığımız tarafından çıkarılan desteklerde en önemli konu suni tohumlamadır. Yetiştiriciler yaptırdıkları suni tohumlama ile hem anne hem de yavrusundan destek almaktadırlar. Birlik üyesi olan yetiştiricilerimiz 2014 yılından tohumlaması olan ve her iki sistemde de üzerlerinde kayıtlı olan her anaçtan 295 TL ve 2014 doğumlu ve tohumlamadan doğan buzağılarından da 75 TL destek alarak toplamda 370 TL destek almaktadırlar. Birlik üyesi olmayan yetiştiriciler de anaç başına 225 TL ve tohumlamadan doğan buzağılarından da 75 TL olmak üzere 300 TL destek almaktadırlar. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ile ortaklaşa yürütülen "Döl Kontrolü Projesi" kapsamında Progeny Testinden geçmiş boğaların spermalarından doğan %100 yerli GENTURK buzağılarına da +35 TL destek verilmektedir. Progeny Testten geçmemiş Yerli Boğa Sperması kesinlikle kullanılmamaktadır ve suni tohumlamadan doğmayan buzağıya da destek verilmemektedir. Bu nedenle hayvanlarımıza hem tohumlama yaptıralım hem de desteğinden faydalanalım" dedi.
Dermenci ayrıca desteklerle ilgili sorun yaşayan yetiştiricilerin en kısa zamanda Birliğe başvurmaları gerektiğini söyledi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar