"Alper kardeşimizin arkasında durun"

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun "Alper kardeşimizin arkasında durun" diyerek işaret ettiği Alper Çiler, AK Parti'nin 5'nci Olağan İl Kongresi'nde bayrağı devraldı. Çiler ile birlikte AK Parti'de genç bir yönetim iş başına gelirken Çiler, "Biz burada doğduk, burada büyüdük, burada öleceğiz. Ama bir şeyler yapmadan gitmekte bize yakışmaz" diyerek yeni bir dönemin başladığının sinyalini verdi. 

AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı'nın 5. Olağan İl Kongresi Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun işaret ettiği Alper Çiler, AK Parti Kırklareli İl Başkanı seçildi.
Kırklareli Spor Salonu'nda yapılan İl Kongresine Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan ve partililer katıldı.
Divan Başkanlığını İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Ögütken'in yaptığı 5. Olağan İl Kongresi'nde bir konuşma yapan Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Çiler'e destek istedi.
"Kırklareli'ne selam olsun" diyerek sözlerine başlayan ve 2015 genel seçimleri için salonu dolduranlardan söz alan Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasında şunları kaydetti;
"Yoğun bir haftayı Kırklareli'nde bir mühür gibi damgalayarak bitiriyoruz. Avustralya, Filipinler ve uzak doğudan buralara geldik. Önce Erbil ve Bağdat'a gittik. Oradaki kardeşlerimize selamlarımızı ilettik. Daha sonra Patnos, Ağrı'ya gittik, Erzincan'da canlarla biraraya geldik. Tunceli'ye, oradan da Şanlıurfa'ya gittik. Yanınızdayız dedik, oradaki insanlarımıza. Dün Erzurum'daydık dadaşlar diyarında, milli iradenin simgesi Erzurum Kongresi'nin yapıldığı o mübarek şehirdeydik. Son olarak Kars'a geçtik. Bugün de Balıkesir'den buraya geldik. İşte bizim gönül bağımız.
"Türkiye'nin her yerinde varız"
Hani bazı parti liderleri var. Türkiye'nin bir kısmına gider, bir kısmına gidemez. Onlara ibret olsun diye Türkiye'nin dört bir yanını bir haftada dolaştık. İşte bizim farkımız bu. Türkiye'nin doğusu da batısı da, güneyi de kuzeyi de tek bir bütündür, asla ayrılamaz.
İşte Kırklareli'ndeyiz. Ne demişler; "Kırk kimse ki şehit oldu bu yerde, bu nam ile anıldı bu belde." Kırklareli için şehit olanlara selam olsun. AK Parti felsefesi budur. Dün Erzurum'da ne söylediysek, vatandaşımıza ne söz verdiysek, Tunceli'de de bugün Kırklareli'nde de onu söylüyoruz. Bizim Türkiye'deki bütün vatandaşlarımıza, kardeşlerimize, gönüldaşlarımıza tek bir mesajımız var; "Birlik, birlik, birlik."
MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçe'liye siz de Tunceli'ye gidin dedim. Gitti. Ben Tunceli'ye gittiğimde oradaki vatandaşlarımız beni bağırlarına bastılar. Oradaki kongremizde de tıpkı burada olduğu gibi AK Parti Bayrağı, şanlı bayrağımız ile birlikte dalgalandı. Sevgi ve saygı içerisinde bir kongre gerçekleştirdik.

Sokaktaki herkesle kucaklaştık. Çünkü bizim felsefemizde ayrımcılık yoktur. Fakat Sayın Bahçeli Tunceli'ye gittiğinde Valilik binası önünde 1 saat kendi topladığı partililere konuştu, sonra da şehirden ayrıldı. Bu mudur halkla buluşmak?
Biz kalpten konuşuyoruz
Üç yıl önce Saraybosna'da düzenlenen bir programa katılmış, orada bir konuşma yapmıştım. Ben konuşuyor, Bosnalı bir öğrenci de benim söylediklerimi çeviriyordu. Konuşmamda aynen şunları söyledim; "Bütün medeniyetler bir anda yok olsa ve sadece Bosna ayakta kalsa, tüm insanlık buradan yeniden inşa edilebilir." Bunu söylememle, daha çevirmen söylediklerimi çeviremeden, salonda büyük bir alkış oldu. Peki Türkçe konuşmama rağmen nasıl anladılar söylediklerimi? Çünkü biz kalpten konuşuyoruz, gönülden hitap ediyoruz. Gönülden konuşanların tercümeye ihtiyacı yoktur. Ama muhalefet böyle mi? Ankara'da başka konuştular, gittikleri yerde bambaşka konuştular. Dün Sayın Kılıçdaroğlu'na bir soru yönelttiler; Dediler ki, HDP ile bir seçim koalisyonu yapabilir misiniz? Kılıçdaroğlu da; "Öyle bir düşüncemiz yok ama 24 saat siyasette uzun bir süredir" diyerek, böyle bir ihtimale açık kapı bıraktı. Görüyorsunuz koalisyon umutlarını değil mi? CHP içerisinde birbirlerini geçme yarışı yapılırken, AK Parti'de birlik ve beraberlik içerisinde demokrasi şölenlerimizi gerçekleştiriyoruz.
AK Parti karşısında her türlü koalisyonu deneyecekler
15 Haziran yaklaşıyor ya, değişik alternatifler de üretilmeye başlandı. Artık AK Parti karşısında her türlü koalisyonu deneyecekler. Ama içlerinde en kısa zamanda fırtına kopar emin olun. Biz AK Parti olarak tek bir hedefin, tek bir vizyonun peşindeyiz. Biz Türkiye'nin doğusunda da, batısında da, kuzeyinde de, güneyinde de aynı dili ve siyaseti kullanan yegane partiyiz. Her yerde sadece AK Parti var. Biz sadece bir kesime değil, her kesime hitap ediyoruz. 77 milyona konuşuyoruz. Bize oy vermeyen vatandaşlarımızla da konuşuyoruz. Onların haklarını da korumak bizim boynumuzun borcudur.
Bakın kardeşlerim; Türkiye tam yükselişe geçmişken, IMF'ye borcumuzu kapatmışken, geçen yıl ne yaptılar Gezi provokasyonunu çıkardılar. Ne için? 10 ağaç yer değiştirecek diye? Peki dün Yalova'da CHP'li belediye ne yaptı. 150 tane asırlık ağacı kesti. "Neden ona ses çıkarmıyorsun Kılıçdaroğlu" diye sordum. Bugün cevap verdi. "Biz ağaçların kesilmesine karşıyız." Elbette hepimiz karşıyız, sen Yalova Belediye Başkanından bunun hesabını sordun mu, ondan haber ver bize. Soramaz, korkar. Çünkü o da partiden ayrılacak diye korkar. Biz kendisinin SSK Genel Müdürü olduğu zamanları da biliriz. Orayı ne hale getirdiğini çok iyi biliyoruz.
Daha sonra 17-25 Aralık operasyonlarını yaptılar. Pensilvanya, 30 Mart yerel seçimlerinde, AK Parti adayının karşısında kim varsa onu destekledi. Ama bu millet güçlü bir cevap verdi ve ne olursa olsun ben irademe ipotek koydurmam dedi. 10 Ağustos'ta ise çatı aday diye bir aday çıkardılar. Millet bu kez dedi ki, ben çatıya değil, temele bakarım. Bir siyasetin temeli yoksa, çatısı işe yaramaz.
Bugün de aynı oyunlar perde arkasından oynanmaktadır. Herkesi uyarıyorum. Gizli koalisyon oyunlarına dikkat edin. Sakın ola ki, 2015 yılı genel seçimlerine giderken rehavet içine girmeyin. Siyasi istikrara darbe vurmak isteyenlere asla izin vermeyin. O oyunlar içerisinde bulunanlar bilsinler ki, son 12 yılda milli irade, bütün bu dizayn çabalarını, durdurmuş ve "Yeter! Söz de, karar da milletindir" demiştir. Yine öyle diyeceksiniz inşallah. Gittiğim her kongre bir öncekinden daha coşkulu geçiyor.
Şimdi sizden söz istiyorum 2015 genel seçimlerinde yeni siyasi dizayn çabalarına karşı dimdik durmaya hazır mısınız? Her türlü koalisyonun planlarını bozmaya hazır mısınız? Yeni Türkiye'ye hazır mısınız? 2015 seçimlerinde Kırklareli'de AK Parti bayrağını birinci parti olarak dalgalandırmaya hazır mısınız? AK Partiyi birinci parti yapacak mısınız? Yolunuz açık olsun. İnşallah 2015 seçimleri ile yepyeni bir döneme gireceğiz."
Konuşmasının ardından Başbakan Davutoğlu'na Çiler tarafından çiçek takdim edildi. Davutoğlu, tüm Kırklareli'nin Çiler'e destek vermesini isteyerek Alper kardeşimizin arkasında durun" dedi.
Kongrenin ardından Kırklareli Valisi Esengül Civelek ve vatandaşlarla biraraya gelen Başbakan Davutoğlu daha sonra sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile buluşmak üzere beraberindeki bakanlar ve milletvekilleri ile birlikte salondan ayrıldı. Davutoğlu'nun bu toplantısı basına kapalı gerçekleşti.
Başbakan Davutoğlu'nun ardından İl Kongresi'nde seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Alper Çiler, AK Parti Kırklareli İl Başkanı oldu. İl Kongresi'nin tamamlanmasının ardından kısa bir konuşma yaparak delegelere ve tüm partililere teşekkür eden AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, "Hep birlikte yeni bir Kırklareli için ele ele vereceğiz inşallah. Bu bizim tek başımıza yapabileceğimiz bir şey değil tabiî ki. Sizlerinde desteği ile 2015'de iki tane milletvekili için zorlayacağız. Genç bir kadromuz oldu ama inanıyorum ki Kırklareli her şeyin en güzeline layık bir şehir. Biz burada doğduk, burada büyüdük inşallah burada öleceğiz ama bir şeyler yapmadan da gitmek bize yakışmaz. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Gazeteleri birbirine kardeş olan değerli arkadaşlar ayvaz kartala ne oldu? Belediye meclis üyesi uyuşturucudan tutuklanıyor ve biz bunu başka yayın kuruluşlarından öğreniyoruz. Sizin gibi büüyüüüük:) bir medya kuruluşuna yakıştımı şimdi?? Ak Partili meclis üyesi tutuklanıyor be bunu sizin dışınızda başka gazeteler yazıyor yakıştımı sizin gibi büüyüüük gazeteye:) Kesin haberiniz yoktur yoksa neden yazılmasın büyüüük gazetenize :)

  2. Alper kardeşime başarılar dilerim onu vekil olarak görmek istiyorum