Akkol bayrağı, Toklucu'ya devretti

Ak Parti Kırklareli İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Akkol Belediye meclis üyeliği nedeniyle görevi şehrimizde inşaat sektörü ile uğraşan Cem Toklucu'ya devretti.
2011 Eylül ayında yapılan kongre ile göreve gelen Akkol, 2014 yerel mahalli idare seçimlerinde Kırklareli İl Belediye Meclis üyeliğine aday olmuş ve 30 Martta gerçekleştirilen seçimin sonucunda belediye meclis üyeliğine seçilmişti. Meclis üyeliği adaylığının hemen ardından hem kendi isteği hem de AK Parti genel merkezinin uygun görüşü ile Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden ayrılmış oldu. Bu ayrılığın ardından 20.02.2014 tarihinde Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK ve MYK kararları ile Cem Toklucu İl Gençlik Kolları başkanı olarak atandı.
İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Cem Toklucu, Beykent Üniversitesi Matematik&Bilgisayar bölümü mezunudur ve öğrencilik yıllarında İstanbul İl Gençlik Kollarının çeşitli kademelerinde görevlerde bulunmuştur.

Yoğun seçim temposunun içerisinde gerçekleştirilemeyen ilk toplantı ve devir teslim töreni 14 Nisan Akşamı gerçekleştirildi. Yeni başkan Toklucu, görevi devir aldığı Akkol'u da unutmayarak, bir plaket ve yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine bir hediye sundu. Ardından Ömer Faruk Akkol yönetim kurulundaki herkesin yüreklerini sızlatan, oldukça duygusal bir konuşma gerçekleştirdi. Necip Fazıl üstadın "Gençliğe Hitabesi" ile yaptığı ilk konuşmasını hatırlatarak, yine birlikte yol yürüdüğü yönetim ve yürütme kurulu üyesi tüm arkadaşlarının oldukça iyi bildiği ve hayatlarına tatbik etmeye çalıştıkları şu mısralar kulaklarda çınladı;
  "'… Kim var? ' diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert 'ben varım! ' cevabını verici, her ferdi 'benim olmadığım yerde kimse yoktur! ' fikrini besleyici bir dâva ahlâkına kaynak bir gençlik..."
  "… İşte bu gençliği, bu gençliğin ilk filizlerini karşımda görüyorum. Şekillenmesi, billurlaşması için 30 küsur yıldır, devrimbaz kodamanların viski çektiği kamış borularla kalemime ciğerimden kan çekerek yırtındığım, paralandığım ve zindanlarda süründüğüm bu gençlik karşısında, uykusuz, susuz, ekmeksiz, başımı secdeye mıhlayıp bir ömür Allaha hamd etme makamındayım. Genç adam! Bundan böyle senden beklediğim şudur: Tabutumu öz ellerinle musalla taşına koyarken, Anadolu kıtası büyüklüğündeki dâva taşını da gediğine koymayı unutma ve bunu tek vasiyetim bil! Allahın selâmı üzerine olsun..."
Ardından tüm yönetim kurulu gençlerden helallik isteyen Akkol salondan ayrıldı.
Bu duygusal anların ardından toplantının kalan bölümünde, ülke ve dünya gündemi üzerine bir değerlendirmede bulunuldu. Bu değerlendirme sonucunda, İl Gençlik Kolları adına, Mısır'da alınan 529 idam kararı ile ilgili yazılı bir basın açıklaması kamuoyu ile paylaşıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol