Ahilik Haftası sona erdi

2014 yılının ahisi bir kadın oldu, Çıraklar Kalfa,  Kalfalar Ustalığa erdi, Doç. Dr. Raşit Gündoğdu ahiliğin tarihçesini anlattı, arasta esnafına karanfil dağıtıldı, birçok esnafın dert ve sıkıntıları dinlenerek alınacak olan önlemler konuşuldu, dün ise mevlit okutuldu ve pilav ayran ikram edildi. Kırklareli'nin saygın iş adamları Kadir Doğan ve Hikmet Yıldırım ayrıca Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kokrmaz, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Demenci, Halk Bankası Müdürü Zühal Üzel,  son etkinlik gününde esnaf temsilcilerini yalnız bırakmadı

İnsanoğlu'nun toplu halde yaşamaya başlaması ile var olan insani tanım AHİLİK, 2014 Yılında ilimizde çeşitli etkilik ve programlarla sona erdi. 22 Eylül Pazartesi günü Vilayet Meydanına çelenk konması ile başlayan 5 günlük program Ahmet Çevdet Paşa Camisinde Cuma namazı öncesi okunan Mevlit ve sonrasında dağıtılan pilav ayran ile sona erdi.
Yılın Ahisi ilk kez bir kadın oldu
Kırklareli Üniversitesi Rektörlük binası Kültür Merkezindeki konferans salonunda düzenlenen "TARİH BOYUNCA AHİLİK VE TOPLUM DİNAMİKLERİNDEN OLAN AHİLİK" konulu seminerde toplum tarafından kabul görmüş saygın meslek erbaplarının ve sözü dinlenen kişilerine verilen AHİ isminin bir nevi açılımı yapıldı. Doç. Dr. Raşit Gündoğdu'nun konferansında ahiliğin dünü ve bugünü anlatılırken, 2014 yılının ahisi Kırklareli Belediye Meclis üyesi Elmas Büyükdere oldu.
Çıraklara Ustalık belgeleri verildi
Her yıl ahilik haftasında usta olan çıraklara ödüllerinin verildiği bu ayın hak eden isimleri ise Rahman Yalman, Gökhan Köken, Barış Tıkılı, Serkan Kapısız, Görkem Karçil, Hasan Kaymak, Cüneyt Olcay, Murat Tilkili Alican Ermiş oldu.
Kırklarelili yeni ustalar, Rahman Yalman, Gökhan Köken, Barış Tıkılı, Serkan Kapısız, Görkem Karçil, Hasan Kaymak, Cüneyt Olcay, Murat Tilkili Alican Ermiş belgelerini Kırklareli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fikret Kumcu'nun elinden aldı.
Kalfalıktan ustalığa adım atan isimler ödüller sonrası yaptıkları konuşmalarında, "Esnaf olarak halkımıza daha iyi hizmetin peşinden gitmenin ödüllerini alıyoruz." Dediler.
Dün ise 5 günlük ahilik programı Ahmet Çevdet Paşa Camisinde Cuma namazı öncesi okunan Mevlit ve sonrasında dağıtılan pilav ayran ile sona erdi
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kokrmaz, Kırklareli'nin saygın iş adamlarından Hikmet Yıldırım, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Demenci, Halk Bankası Müdürü Zühal Üzel, Kırklareli Esnaf Odaları birliği temsilcileri, Oda Başkanlarının katıldıkları Pilav ayran ikramına halkın katılım ise çok yüksekti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol