Adalet personeli veda yemeğinde bir araya geldi

Kırklareli Adliyesi'nden tayini çıkan Savcı ve Hakimler için veda yemeği düzenlendi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Yaz Kararnamesi ile 30 Nisan'da ülke genelinde 1923'ü adli, 148'i idari olmak üzere 2071 hakim ve savcının görev yerleri değişti.
Kararnameler ile Kırklareli Adliyesi'nden de Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın Antalya Cumhuriyet Savcılığına, Kırklareli Hakimi Fadime Aydın Antalya Hakimliği'ne, Kırklareli Hakimi Ömür Akın Edirne Hakimliği'ne, Kırklareli Hakimi Ferhan Acar Kocaeli Hakimliği'ne, Kırklareli Hakimi Altan Özel Menderes Hakimliğine atandı.
Tayini çıkan Savcı ve Hakimler için Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Metin Kukul tarafından İl Seçim Kurulu Başkanı İbrahim Özkök organizasyonunda Aras Alabalık Tesislerinde Salı günü bir veda yemeği düzenlendi.
Başta Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Metin Kukul olmak üzere Kırklareli Adliyesi'nde görevli hakimler, savcılar, katipler, mübaşirler ve diğer birim görevlileri ile Baro Başkanlığı çalışanlarının yoğun bir katılım gösterdiği veda yemeğinde, Adalet personeli birlik ve beraberlik ile dayanışma içinde unutulmaz bir gece geçirdi.
"Yeni görev yerlerinizde
başarılar diliyorum"
Burada bir konuşma gerçekleştiren Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Metin Kukul, "Kırklareli Adliyesi'nden son yaz kararnamesi ile hakimlerimiz ve Cumhuriyet Başsavcımızın tayinleri çıktı. Ancak Başsavcımız Oğuz Aydın ve Değerli eşleri Fadime Aydın ile yine tayini çıkan Hakimimiz Ömür Akın özel mazeretlerinden dolayı geceye katılamadılar, aramızda bulunamadılar. Bildiğiniz gibi yaz kararnamelerinde veya herhangi bir kararnamede meslektaşlarımız aramızdan ayrılıyorlar, yeni meslektaşlarımız geliyor.
Aslında bende birçok tayin yaşadım. Ama her tayin döneminde yapılan bu veda gecelerinde karmaşık duygular içinde oldum. Biraz duygusal biraz sevinç ikisi bir arada oluyor. Sizlerinde bu duygular içerisinde olduğunu düşünüyorum. İnşallah yeni görev yerlerinde de iyi insanlarla karşılaşırlar.
Buradaki insanları da bizleri de arkadaşlarını da unutmamalarını ümit ediyor, yeni görev yerlerinizde başarılar diliyorum" dedi.
"Kendileri Kırklareli'nde
çok olumlu izler bıraktılar"

Kırklareli Barosu Başkanı Harun Saygılı ise "Hüzünlü ve bir o kadarda anlamlı bir gece de sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Uzun yıllar Kırklareli Adliyesi'nde adaletin tecellisi uğurunda çaba sarf eden emek veren 2013 yılı yaz kararnamesi ile birlikte ülkemizin bir başka güzide kentlerinde aynı amaç ve inançla adalet hizmetini sunmak üzere görevlendirilen sayın hakimlerimize yeni görevlerinde başarılar diliyorum.
Kendilerinin iyi insanlarla tanışmasını umuyorum. Bu arada aynı kararname ile ilimize gelen hakim ve savcılarımıza da hoş geldiniz diyor kendilerine birlikte çalışmaktan dolayı büyük onur ve mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyorum.
Adalet camiasının bizim bir ailemiz olduğunu, bu ailenin ferdi olarak birlikte geçtiğimiz günlerde güzel ve faydalı çalışmalar yaptığımızı düşünüyor, ve bu duygularla hakimlerimizi buradan yolcu ediyoruz. Kendileri Kırklareli'nde çok olumlu izler bıraktılar. Huzurlarınızda kendilerine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
"Bizleri onurlandırdınız"

Menderes Hakimliği'ne tayini çıkan Hakim Altan Özel'de, "Geldiğiniz için herkese teşekkür ediyorum. Giderken bizleri onurlandırdınız. Umarım burada bir hata yapıp sizleri kırmadık. Kırmış isek affınızı dileriz. Yolunuz düşerse hepinizi bekleriz. Sağ olun var olun" diye konuşurken, Kocaeli Hakimliği'ne atanan Ferhan Acar konuşmasında şunları kaydetti;
"Bizim tayinimiz çıktığında haritaya alıp bakarız ve ilk baktığımız da orası bize küçük bir nokta gibi gelir. Daha sonra orada çalışıp görev yaptığımızda o nokta büyüyor ve büyük bir dünya haline geliyor. Şuanda Kırklareli bizim için acısı ile tatlısı ile güzel ve hoş günleriyle büyük bir dünya haline gelmiştir. Bu anlamda hepinize teşekkür ediyorum."
Yapılan konuşmalardan sonra tayini çıkan Hakim Ferhan Acar'a Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Metin Kukul tarafından Hakim Altan Özel'e de Cumhuriyet Savcısı Nedim Özkan tarafından Kırklareli Adliyesi'ndeki özverili çalışmalarından dolayı bir plaket verildi.
Öte yandan Kırklareli Barosu Başkanı Harun Saygılı'da hakimlere birer plaket ve hediye takdim etti.
Plaket takdimleri ardından düzenlenen veda yemeğinde gece boyunca keyifli dakikalar geçirildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol