A.Ü. AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ KIRKLARELİ İL TEMSİLCİLİĞİ'NİN ÖĞRENCİ SAYISI ON BİN

Öğrenci yönünden, okumak isteyenlere hizmet götürme bakımından dünyanın en büyük üniversitelerinden kabul edilen Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi yolu ile öğrencilere hizmeti tabana indirmekte büyük başarı göstermiştir. Akılcı ve gerçekçi bir hizmet anlayışı ve yaklaşımı ile iyi organize olmuştur. Üniversite tahsili yapmak isteyip de çeşitli nedenlerden bu isteğini yerine getiremeyen yurttaşlar için AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ açılmıştır. Bir anlamda UZAKTAN Eğitim-Öğretim uygulamaya konmuştur. Üniversite yönetimi üniversite öğrenimi teşvik için okumak isteyenlere öğrenci hizmetlerini ayağa götürmek suretiyle üniversiteye ilgiyi arttırmış, okumayı özendirmiştir. Bu konuda bilgisine başvurduğum A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Kırklareli İl Temsilcisi Öğretim Görevlisi Münür Saygın şunları söyledi:
"Açıköğretim Fakültesi üniversitenin öğrenciye yapmakta olduğu hizmeti öğrencinin yaşadığı yere ve yöreye götürmüştür. Özellikle İl Temsilcilikleri Sistemi çok yararlı bir hizmet şekli olmuştur. Yabancı ülkelerde okuyan, çalışan, öğrenciler için oralarda, örneğin Türki Cumhuriyetler'de, Almanya, İngiltere, Fransa, Kıbrıs, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Makedonya gibi yerlerde Temsilcilikler açılmış, bürolar kiralanmış, personel tayinleri yapmıştır. Bugün itibariyle Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin yurt içinde ve yurt dışında toplam 110 Temsilciliği vardır ve bu temsilcilikler öğrencilere hizmet vermektedirler. Bu tür bir üniversite hizmet biçimi hiçbir yerde yoktur, Kırklareli İl Temsilciliği'nin Aktif ve Pasif olmak üzere kayıtlı 9 bin 300 öğrencisi vardır. Bu yıl fakültenin Kırklareli İl Temsilciliği'ne 2007 yeni öğrenci kayıt yaptırmıştır. Temsilciliğin 9 bin 300 öğrencisine hizmeti 5-6 personelle yerine getirmekteyiz. Ancak belli zamanlarda üniversite personel takviyesi yapmaktadır. Yani hizmette bir sıkıntı yoktur. Büromuzun yeri üniversiteye aittir. Üniversite öğrenci hizmetlerini kolaylaştırmak için yoğun biçimde çalışmaktadır."
Münür Saygın Kırklareli kökenli bir yönetici ve öğretim görevlisidir. Matematikçidir. Zaman zaman temsilciliklerde öğrencilere ders verilmektedir. Münür Saygın'ın açıklamasına göre Anadolu Üniversitesi Hindistan'da İndra Gandi Üniversitesi'nden sonra dünyada ikinci büyük üniversitedir. Üniversite her yıl kendini yenilemektedir. Bir süre önce illerdeki bürolarını, temsilciliklerini yeniden dizayn etmiştir. Üniversite bütün hizmetlerini kendi imkanları ile karşılamaktadır. Üniversiteye karşı halkta büyük bir ilgi ve yöneliş görülmektedir. Anadolu Üniversitesi ülkemizde çağdaş bir üniversite örneği ve görüntüsü sergilemektedir. İsmi ile dahi insanlara cazip bir eğitim ve ilim kurumu havası vermektedir. Gelecekte Türkiye'nin bütün insanlarının Açıköğretim mezunu olacağı gibi bir söylem halkın üniversite tahsil etmek özlemini dile getirmektedir. Bu belki halkın eğitim yolu ile kendini kurtarma düşüncesidir. Halkın çocukları için "BİR ÜNİVERSİTE OKUSUN DA KENDİNİ KURTARSIN" umudu üniversitede okumakta yoğunlaştığını göstermektedir. Açıköğretim'de okuyan yurttaşların mesleklerinde daha başarılı, daha kolay iş buldukları görülmektedir. Galiba cazibe hem çalışmak hem okumak imkanından gelmektedir. Ne dersiniz?

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol