AVRUPA'NIN İKİ YÜZÜ VARDIR

Günler akıp giderken Avrupa'daki ırkçılık rüzgârları yıllardır esti durdu. Afrika'dan, Asya'dan kaçak göçmenler Avrupa'ya giderken denizlerde ölüp gittiler. Tekneleri battı durdu. Suriye'den, Irak'tan, İran'dan, Afganistan'dan savaşlardan kaçan çok insan oldu. Avrupa'ya ulaşanlar kendilerini şanslı buldular.
1960 yılından itibaren Almanya'ya kabul edilen Türk işçileri oralarda tutundular. Alman sanayisinde fabrikalarda çalışan pek çok insanımız Alman sanayisinin gelişmesine, Almanya'nın kalkınmasına katkı yaptılar. Doğu Almanya'nın Batı Almanya ile birleşmesinden sonra "Irkçı Almanlar" yabancı ülkelerden gelmiş işçilere karşı dışlayıcı tavırlar geliştirdiler. Irkçı gizli örgütler Türklerin evlerini yaktılar. Devletin içindeki bazı güçlerle işbirliği yaptılar.
Batı Almanya Doğu Almanya'nın kalkınması için büyük paralar harcadı. Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’ni Almancı Enver Paşa ve arkadaşlarını bin bir yalan entrika ve rüşvetle ikna eden Almanya savaş sonunda mağlup oldu. Almanya enflasyon, kaos, kargaşa içinde kaldı fakat galipler tarafından işgal edilmedi. Osmanlı Devleti Mondros Ateşkes ve Sevr Antlaşmalarıyla galip devletler tarafından işgal edildi. Avrupa'nın şımarık çocuğu Yunanistan Trakya ve Batı Anadolu kasabalarını kentlerini işgal etti. Yunanın yapmadığı zulüm kalmadı. Savaşmak istemeyen sosyalist yunan askerlerini İzmir'de katlettiğini geçen gün bir gazetede okudum. 15 Mayıs 1919 günü İzmir’i işgal eden yunan ordusu İzmir’de iki bin Türk ve Müslüman'ı katletti.
"Yaşasın Venizelos!" demeyen esir ettikleri Türk Subaylarını şehit ettiler.
19 Mayıs 1919 günü Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Amasya Tamimini yayınladı. Milletin azmi ve kararıyla Türk milleti özgürlüğüne kavuşacaktı. Karadeniz bölgesinde yerli Pontus Rum çeteleri Müslüman halka zulüm ediyorlardı.
Birinci Dünya Savaşında Doğu Anadolu'da yaşayan Ermeniler Hıncak - Taşnak gibi Ermeni örgütlerinin etkisiyle isyanlar çıkardılar. Çarlık Rus Ordusundaki Ermeni çeteciler Doğu Anadolu'daki Müslüman halkı katletmeye başladılar. 1915 yılında yerli Ermeniler Osmanlı Devleti tarafından zorunlu göçe tabii oldular. Bu olaya Ermeni tehciri dendi. Ermeni Sorunu ile ilgili Kırklareli İl Halk kütüphanesi’nde bulunan pek çok kaynak kitabı okudum. Fransa'nın çok büyük bir medya gücüyle Doğu Anadolu'da Büyük bir Ermenistan'ı kurma gayreti içinde olduğunu kitapları incelerken gördüm.
Şair yazar Atilla İlhan: "Avrupa'nın iki yüzü vardır." Derken haklıydı. Bilimin, teknolojisinin, kültürün, Rönesanssın yaratıcısı Avrupa devletleri sömürgeciydi. 1968 yılında Devrim Tarihi dersinde İktisat Dekanı Ömer Lütfü BARKAN Avrupa'nın sömürgecilik hareketi sonucunda zengin olduğunu anlatırken derste herkes can kulağı ile öğretmenini dinliyordu. Bu güzel dersi hiç unutmadım. Bize özgür güzel bir vatan bırakan İstiklal Savaşı Kahramanlarına, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına minnettarız. "Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterim."diyen büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının ruhu şad olsun. Tarihin gerçek yüzünü yıllarca araştırdım. Çok kitap okudum. İnsanlığın büyük kardeşliğinden yanayım. Emperyalist Savaşların "Böl parçala yut" felsefesi insanlık dışıdır. Sevgiyle yaşayınız. Selahattin Demiraco: “11 yıldır Kırklar Haber’de Trakya’daki Balkan kültürünün izlerini araştırıyorum. Kırklar Haber’e sonsuz sevgiler...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol