ALTYAPIMIZ - 0 Fenerbahçe - 12

Cumartesi günü saat 12.00'da Futbolda altyapının bir kez daha ne kadar önemli olduğunun gözler önüne serildiği maçta, Mustafa Yaman Spor Tesisleri'nde Fenerbahçe U14, Kırklarelispor U14 takımını 12-0 hemen ardından oynanan Kırklarelispor U15, Fenarbahçe U15 maçında ise, yeşil beyazlı ekip rakibine 5-0'lık skorla yenildi
Her seferinde, Gelişim Ligleri'nde skorun, puanların çok önemli olmadığı vurgusu yapılsa da, Kırklarelispor altyapı takımlarının aldığı sonuçlar, herkesi şaşkına çeviriyor. Altyapı eksikliği, yetersiz çalışma ve doğru yönlendirilememe gibi sebepler nedeniyle 5 takım, oynadıkları 80 maçta toplam 390 yedi.
Yetersizlikler yüzünden rakipleri karşısında ezilen genç futbolcuların, daha büyük başarılara imza atmalarını beklemek ne denli doğru olur tartışılır fakat alınan bu sonuçların, kimlerin suçu, kimlerin ihmali olduğu ise vatandaşın ve taraftarın takdirine kalmış durumda.
"Altyapıdan sporcu çıkmıyor" sorusuna -326 cevabı
Her ne kadar yapılan açıklamalarda, Akademi Liglerinde skorların ve puanların önemli olmadığı söylense de, bu durum Kırklareli'nin futbol geleceği açısından büyük risk oluşturuyor. "Alt yapıdan sporcu çıkmıyor" sorusuna en büyük kanıt olarak gösterilebilecek bu duruma, yetkililerin biran önce gerekli önlemleri alması gerekiyor. Ortalama 15 dakikada bir gol yiyen, moral, motivasyon, konsantrasyon gibi birçok konunun saf dışı kaldığı bir takımdan, başarılı futbolcuların ne kadar parlayabileceği, kendini ne kadar gösterebileceği ayrı bir soru işareti.
Profesyonel şartlar altında mücadele etmiyorlar
Kurumsallaşma konusunda olduğu yerde sayan, profesyonel şartlar altında mücadele edemeyen altyapı takımları, kurumsal, planlı, kondisyonlu takımlar karşısında mağlup olmaya devam ediyorlar. Hal böyle olunca çocukların geleceklerinin gölgede kalması, kurunun yanında yaşın da yanması anlamına geliyor. Belki de bu yüzden altyapıdan sporcumuz yetişmiyor.. Bilemiyoruz..

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol