AK parti adaylarını seçti

Ak Parti Kırklareli il başkanlığı ve ilçe yönetimleri milletvekili adayı olacak isimleri belirledi

Kırklareli Ak Parti bugün milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla yapılan temayül yoklamasında yine bir demokrasi şölenine ev sahipliği yaptı. Tamamen demokratik kurallar kaideler eşliğinde yapılan temayül seçiminde dostluk havası hâkimdi. Her bir aday adayı tek tek konuklarla ilgilendi. Aday adaylarından Akın Kamacı misafirlere yiyecek ve hediye paketleri armağan etti. Temayül yoklamasında mevcut milletvekili Şenol Gürşan, milletvekili adayı olabilmek için istifa eden İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz ve mevcut yönetimden istifa eden Cem Duran'ın isimleri yer almadı. Temayül'de bulunan milletvekili aday adayları ise Türker Yörükçüoğlu, Akın Kamacı, Servet Bedir, Kadriye Tokat, Ümit Günay Kayhan, Şuayyip Akkır, Aytaç Akyol, Volkan Göç olarak belirlendi. 1200 Delege temayül işlemini gerçekleştirmek üzere salonda hazır bulundu. Saat 10:00da başlayan oylama saat 16:00da son buldu. Katılımcı delegelerin oyları sayılmak üzere görevli mercilere gönderilecek.
Açılış konuşmasını yapan İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca; il başkanımız Alper bey'e ve ekibine yönetimine kadın kollarına çok teşekkür ediyorum. Çok nezih bir ortamda hiçbir eksiksiz gayet güzel bir hazırlık yaptılar. Kırklareli'ne görev verildiğinde de bana ifade edilen çok şanslısın düzenli ve koordineli denmişti demek ki gerçekten güzel bir şekilde geçireceğiz bugünü bugün saat 4 e kadar inşallah yaklaşık 1200 e aşkın delegemiz oylarını kullanmış olacak, üyelerimiz oylarını kullanacak tüm ilçelerden gelerek bu 5 veya 6 kriterden sadece bir tanesi dolayısıyla ilk bir ikide olmak teşkilatın teveccühü için çok değerli ama sadece en önemli kriterlerden bir tanesi teşkilat temayülü aynı zamanda anket çalışması aynı zamanda sivil toplum kuruluşların ve meslek örgütlerinin de görüşleri bir süre sonra alınacak anket çalışmaları ve diğer yapıyla birlikte inşallah Kırklareli'mizin 3 milletvekili var 3 milletvekilini adalet ve kalkınma partisinin ilk 3 sırasını belirlemiş olacağız. Burada oylarını 10:00 ve 16:00 arası kullanacak kardeşlerimiz adına elbette biliyorsunuz 3 milletvekilimiz olduğu için 3 tane işaretlenecek bir aşağısı ve bir üstü fazla olanlar kesinlikle kabul edilmeyecek geçersiz sayılacak biz saat 16:00 itibariyle tüm oy zarflarını alarak burada görevli olan milletvekili komisyon üyesi arkadaşlarımızla birlikte bu tasnifi yapacağız ama sonucu elbette açıklamayacağız. Bir önceki dönemde kararımız bu şekildeydi ben hayırlı olmasını diliyorken bugünkü Kırklareli temayül yoklamasında komisyon üyelerimizi hem size tanıtmak hem de soru ve cevaplarınızı almanız açısından İstanbul milletvekili Şirin Ünal'ı kürsüye davet ediyorum bugün birlikte görev alacağız. Doktor İsmail Temer kadın kolları başkanımız Hazel hanımı ve gençlik kolları başkanımızı da kürsüye yanıma davet ediyorum. Evet, bu kadroyla böyle güzel bir teşkilatla inşallah 8 güzide adayımız var birbirinden değerli inşallah yüce rabbim her şeyin hayırlısını nasip eder diyor hakkımızda hayırlısı olsun Kırklareli'mize, ülkemize, devletimiz adına bu güzel nezih programın temayül yoklamasının hayırlı olmasını diliyoruz. Girişte kadına yönelik şiddete karşı olma adına uygulanan bildiriyi genel merkez kadın kollarımız hazırladı bu bildiriye imza atan şimdiden kendini bu taahhüt altında gösteren ben elbette bu konudaki duyarlılığınıza kesinlikle inanıyorum ama imza atarak ta bunu belgeleyen hem aday adaylarımıza hem tüm teşkilat mensuplarımıza da kadın kolları genel merkez adına şimdiden teşekkür ediyorum dedi.
Kırklareli Ak Parti İl Başkanı Alper Çiler ise Bu aşamada 6 Marttan sonra alt komisyon ve üst komisyon temayül görüşmeleri olacak. 7 Nisan da asıl listeler YSK ya teslim edilmiş olacak. İnşallah hayırlısı olur dedi. Tamamen kardeşçe ve barışcıl bir ortamda birlik beraberlik içinde geçirdiğimiz bir dönem herkese hayırlı olsun biz burada kimin veya kimlerin değil Ak Partinin nasıl daha güçlü bir şekilde hazırlanacağını oyluyoruz Kırklareli olarak her zaman birlik beraberlik içinde olacağız ve partimize güç katacağız 2 Milletvekili hedefimizi yineliyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol