81 İl marketlere karşı tek yumruk

Bulgaristan'dan pazarlarımıza çağırdığı turist sayısında her geçen gün gözle görülür bir şekilde artarken, Antalya'da düzenlenen seminere 81 ilden 94 Oda başkanı ile birlikte katılan Can Bahçıvanoğlulları Kırklareli kamuoyuna açıklamalarda bulundu 

AVM ve Büyük Marketlerin insan hayatına Türkiye genelinde 10 milyar dolarlık bir pasta ile girmesi ile köşeye sıkışmaya başlayan Pazarcı esnafını temsilen, Antalya'da düzenlenen sebze meyve ve seyyar pazarcıları ilgilendiren konferansa katılan 81 ilden 94 Esnaf odası, var olan sorunların giderilmesinde ortak hareket etme kararı aldı
Kırklareli Seyyar Pazarcılar Odasının faaliyetleri esnafın kazancını arttırmaya yönelik hamleleri ile devam ediyor. Bulgaristan'dan pazarlarımıza çağırdığı turist sayısında her geçen gün gözle görülür bir şekilde artarken, Antalya'da düzenlenen seminere 81 ilden 94 Oda başkanı ile birlikte katılan Can Bahçıvanoğlulları konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında Marketler konusunda atılacak adımların yakın zamanda hayata geçirilmesini istediklerini belirtti.
Kapalı olmayan Çarşamba pazarında sert rüzgârın altında açıklamasını ÖNADIM medya grubu haber muhabirlerine veren Kırklareli Pazarcılar Odası Başkanı, "Pazarcı esnafı olarak resmi kayıtlarda 350 bin esnaf, toplamda ise 1.000.000 kişi bu sektörden ekmeğini kazanmakta. Atılacak olan her olumlu adım gelecek adına ekmeğini açtığı tezgahlardaki ürünlerden kazanan insanımıza artı olarak gelir ekleyecektir." diyerek sözlerine başladı.
Konuşmasının devamında Bahçıvanoğlulları, "Marketlerin insan hayatına girmesi ile birlikte ciddi anlamda bir ekonomik daralma yaşadık. Birbirinden bir haber olan 94 derneğin üyelerinin tek başlarına bu dev sektör ile baş etmesinin zor olduğunun anlaşılmasının ardından atılan bu adım, bizleri ciddi anlamda gelecek adına cesaretlendirdi. Antalya'da bulunan toplantıda her kes esnafın yaşadığı sorunların birbiri tarafından bilinmesi için telefonlarını aldı. Pazarcı esnafı arasındaki birlikteliğin an güzel adımlarından birinin atıldığımı söyleyebilirim."dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol