5.Yöresel Ürünler Fuarı(YÖREX) sona erdi

Antalya'da yapılan 5.Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX sona erdi. Yaklaşık 100.000 kişinin gezdiği fuara 62 il ve KKTC'den 325 firma ve kuruluş toplam 325 stantta katıldı.
Fuara Trakya Bölgesini temsilen katılan firmalar Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'a özgü tatları ve değerleri sergileme fırsatı buldular.
Beş gün süren fuar boyunca Trakya standı yoğun ziyaretçi trafiğine sahne oldu. İlk günün misafirleri YÖREX'in açılışını yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu oldu. Tekirdağ köftesi ve Kırklareli hardaliyesinin tadına bakan Yılmaz ve beraberindekiler Trakya standına büyük ilgi gösterdiler.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Trakya Standına Konuk Oldu
Trakya Kalkınma Ajansı öncülüğünde oluşturulan Trakya standının diğer bir önemli konuğu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oldu. Fuarın son günü YÖREX'e gelen Çavuşoğlu ve beraberindekiler Trakya standını ziyaret ettiler. Stantta bir süre kalan Bakan Çavuşoğlu, kendine has tatları ile Trakya'nın fuara renk kattığını vurguladı. Kendisine ikram edilen badem ezmesi ve peynir helvasının tadını beğenen Çavuşoğlu daha sonra stanttan ayrıldı.
Son gün Trakya standını ziyaret eden diğer isim Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Antalya Ticaret Odası Başkanı Ali Çandır'dı. Bu yıl yapılan fuara kalkınma ajanslarının önemli bir katkısı olduğunu vurgulayan Çandır, önümüzdeki yıl için ajansların daha fazla katılımı için çaba göstereceklerini söyledi. Bu fuarla Antalya'nın ticari potansiyelinin de daha da belirginleştiğini söyleyen Çandır, Trakya'nın YÖREX'in en iyi organize olmuş standı olduğunu sözlerine ekledi.
Trakya standını ayrıca eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Lütfullah Kayalar ve şarkıcı Fulden Uras da gezme fırsatı buldular.
Trakya Firmaları Yeni İş Bağlantıları Kurdular
16-22 Ekim 2014 tarihleri arasında açık kalan YÖREX Fuarı'na Trakya Bölgesinden katılan firmalar reçel, makarna, badem ezmesi, hardaliye, Tekirdağ Köftesi, Hayrabolu Tatlısı, tahin, kahve, peynir çeşitleri, zeytinyağı, aynalı süpürge, meyveli mis sabunu gibi ürünlerin sergileme ve tattırma fırsatı buldu. Fuarın beklentilerinin üzerinde bir hareketlilik yarattığını belirten Trakya firmaları, ileriye dönük bazı bağlantılar gerçekleştirdiklerini belirttiler. Özellikle gıda piyasasının büyük oyuncuları ile yeni iş bağlantıları kuran Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli firmaları fuardan en iyi şekilde yararlandı. Firmalar kendilerine bu fırsatı sağlayan Trakya Kalkınma Ajansı'na organizasyon ve koordinasyon konusunda verdikleri destek için teşekkür ettiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol