4 - 5 - 6 - 7 Ekim Tarihlerinde "Kurbanlarımız kardeşlik için"

Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, geçen sene tüm İslam alemi tarafından ilgi gösterilen, "Kurbanlarımız kardeşlik için" kampanyasının, 4 - 5 - 6 - 7 Ekim tarihlerindeki Kurban bayramında yine Türkiyeliler tarafından daha fazla ilgi ile karşılık bulacağını belirtti. Paylaşmanın ve hoşgörünün en güzel örneklerinin verildiği Kurban bayramı için Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2012 yılı için organize ettiği  "Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu", "Kurbanlarımız kardeşlik için" devam ediyor dedi

Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2012 yılı için organize ettiği  "Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu", "Kurbanlarımız kardeşlik için" sloganı ile devam ediyor. Kampanyaya katılmak isteyenler kurbanlarını belirlenecek ücretleri ödeyerek yurt dışında kestirebilecekler. Kurban bedellerinin yine belirlenen tarihe kadar Türkiye Diyanet Vakfına ulaştırılması gerekiyor. Yurtdışında kesilecek kurbanlar başta Afrika ülkeleri olmak üzere Orta Doğu, Orta Asya, Balkanlar ve Kafkaslarda yaşayan ihtiyaç sahibi soydaş ve dindaşlara, yurt içinde kesilen kurbanlar ise 81 İl Müftülüğü aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Organizasyona katılmak isteyen vatandaşların, kurban bedellerini, Vakıfbank, Halkbank, T.C. Ziraat Bankası, PTT şubeleri, Kuveyt Türk, Bank Asya, Albaraka ile Akbank'ın bütün şubelerinde açtırılan Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Hesabı'na yatırmaları gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığının organize ettiği tüm dünya da kurban kesilmesi ve Kurban eti gönderilmesini sağlayan "Kurbanlarımız kardeşlik için" isimli projesi ile Kurban Bayramının 4 - 5 - 6 - 7 Ekim tarihlerinde yine paylaşmanın en güzel örneklerini vermeye hazırlanıyor.

Konu ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, bu kampanya ile alakalı olarak İl ve İlçe Müftülükler, Din görevlileri, Türkiye Diyanet vakfı görevlilerinin ilk başvurulacak kurum ve kişiler olduğunu belirtti.
Bayrak, Diyanet İşleri Başkanlığının organize ettiği bu kampanyanın 2014 Kurban bayramında yine devam edeceğini söylediği açıklamasında, son başvuru tarihinin önümüzdeki günlerde netleşeceğini sözlerine ekledi. Anlaşmalı olunan bir çok banka yolu ile de bu kampanyaya isteyen Kırklarelili vatandaşların katılabileceğini kaydetti.
Yurt içinde Kurban kestirmek isteyen Kırklarelili vatandaşların Yurt dışında kurban kestirmek isteyen vatandaşların ise belirlenecek olan ücretle bu anlamlı ibadeti ve sünneti yerine getireceğini belirtti.
Kurban kesilerek yerine getirilecek bu ibadetin başka  şekilde olmayacağını da belirten Bayrak, "Vekalet yolu ile kesilen kurbanlarınız dilerseniz yurt dışında da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilir." Sözleri ile dünyanın İslam ailesinin nasıl paylaşımcı ve ihtiyaç sahiplerini gözeten bir anlayışa sahip olduğunu  gördüğünü belirttiği Konuşmasının devamında geçen Kurban döneminde Afrika'da yardıma muhtaç ülkelere yüz binlerce pay et dağıtıldığını bu kapsamda Somali'de bir köyün Müslümanlığı kabul ettiği açıkladı.
Bayrak, "Toplumu din konusunda aydınlatmakla görevli olan Diyanet İşleri Başkanlığı 24.10.2001 tarih ve 3214 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca Türkiye Diyanet Vakfı ite işbirliği içerisinde "Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" düzenleyerek halkımıza yardımcı olmaktadır. Vekâleti yoluyla kurban kesimi bir yardım kampanyası değildir ve olmamalıdır. Bu görevli bilincinde olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve  Vakıf yetkilileri konuyu, bir ibadet anlayışıyla ele almaktadır. Böylece emanet edilen kurbanlar, büyük bir titizlik içerisinde dini esaslara uygun olarak kesilmektedir. Tamamen dinî, Hayri ve insanî olan bu organizasyonun her safhası tam bir sorumluluk anlayışıyla yerine getirilmektedir." Sözleri ile Kırklarelili vatandaşı  bu yıl yine düzenlenecek olan kampanyaya katılmaya davet etti.
Bayrak, Konuşmasının devamında ise şunları söyledi, "Kurbanlarınız, yurt içinde din görevlilerimizin denetiminde, müftülüklerin ve belediyelerin uygun gördükleri hijyenik yerlerde, yurt dışında din hizmetleri müşavirlik ve ataşeliklerimizin rehberliğinde görevlilerimiz nezaretinde kesilmektedir. Kesilen kurbanların etleri, yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, Kur'an kursu ve öğrenci yurtlarında barınan öğrencilere, yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan başta olmak üzere Orta Asya, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Kafkasya'daki kardeşlerimize sizlerin adına ulaştırılmaktadır. Takdir edeceğiniz üzere kurbanlıkları temin etmek, kesim yerlerinin önceden belirlenerek gerekli hazırlıkları yapmak ve organizasyonu sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek için kurban bedellerinin ilgili hesaplarımıza erken yatırılması büyük önem arz etmektedir. Vekâletle alınan kurbanların bedelleri ilgili yerlere gönderilerek kurbanlıklar satın alınmakta ve bayramın ilk üç günü içerisinde dinî usullere uygun bir şekilde kesimi gerçekleştirilmektedir. Bu maksatla Ankara'da Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğünde, il ve İlçe Müftülüklerinde, Türkiye Diyanet Vakfı Şubelerinde ve yurt dışı Din Hizmetleri Müşavirlik ve Ataşeliklerimizde, temsilciliklerimizde kurban işlemlerinin yürütülmesiyle ilgili komisyonlar oluşturulmakta ve zamanında gelen talepler değerlendirilmektedir. Bu vesileyle, kurbanlarınız kardeşlerimizin sofrasında dua, sevgi, dostluk, aş ve katık olmaktadır. Bu yıl hedefimiz, yine kurban etlerini yurt içinde ve yurt dışında taze olarak ihtiyaç sahiplerine, Kur'an kursu ve öğrenci yurtlarında barınan öğrenciler ile soydaş ve dindaşlarımıza sizlerin adına ulaştırmaktır."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol