29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı

Cumhuriyetin 91'nci yılı törenlerle kutlandı. 28 Ekim'de çelenk töreni ile başlayan kutlamalar, 29 Ekim günü yapılan törenlerle devam etti. Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene katılım fazla ancak Ermenek'te meydana gelen maden kazası nedeniyle durgundu. Maden kazası nedeniyle programdan halk oyunları gösterilerinin olduğu kısımlar çıkarılırken akşam yapılacak olan Cumhuriyet Resepsiyonu da iptal edildi. Törende ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 81 il valiliğine gönderdiği kutlama mesajı okundu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 91'nci yıl dönümü dün düzenlenen törenlerle kutlandı.
Kırklareli'de Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen tören öncesi Vali Esengül Civelek makamında tebrikleri kabul etti. Ardından gerçekleştirilen törenler saat 10.00'da başladı.
Törende ilk olarak Vali Esengül Civelek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak ve Belediye Başkanı Siyam Kesimoğlu, tören birliklerinin, öğrencilerin ve Kırklareli halkının Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı okundu
Törende daha sonra İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırklareli'ne gönderdiği kutlama mesajı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında, "Türkiye bugün ulaştığı seviye ile bölgesinde ve yeryüzünde elde ettiği güç ve itibarla milletimizin bir iftihar vesilesi mazlum ve masum halklar içinde umut kaynağı olmuştur. Her bir vatandaşımın bilmesini isterim ki Türkiye Cumhuriyeti 77 milyon aziz milletimizin ortak eseridir" ifadelerine yer verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajının ardından Kırklareli Valisi Esengül Civelek günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
Konuşmasına Karaman Ermenek'te meydana gelen maden kazası nedeniyle üzüntülerini dile getirerek başlayan Vali Civelek, kazada mahsur kalanların sağ salim kurtarılmasını temenni etti. Vali Civelek, "Bugün Cumhuriyetin ilanının 91'nci yıl dönümünü kutlamanın onurunu, gururunu yaşıyoruz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, canlarını feda ederek bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmetle saygı ile sonsuz minnet ve şükran ile anıyorum.
Türkiye Cumhuriyeti her türlü zorluk ve imkansızlıklara rağmen Türk Milletinin azimle kararlılıkla inançla yürüttüğü milli mücadelenin sonucundu kurulmuştur.
Cumhuriyetinin en büyük erdemi Türk toplumuna ulus olma bilincini kavuşturması, bireyi vatandaş, yurttaş konumuna yükseltmesidir. Milletimiz Cumhuriyetin ilanı ile birlikte onurlu, bağımsız düşünebilen, eşit haklara sahip yurttaşlar haline gelmiş, milletimizin devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana her alanda büyük dönüşümler gerçekleştiren, İstiklal içerisinde gelişen, büyüyen, başarılara ulaşan, dünyanın saygın ve güçlü ülkesi durumuna gelen ülkemizi Büyük Önder Mustafa Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyetler ötesine taşımak, Cumhuriyetin erdemlerine, kazanımlarına ve temel haklarına sahip çıkarak Cumhuriyeti korumak ve sonsuza dek yaşatmak hepimizin sorumluluğu ve görevidir.
Sevgili gençler sizler bizim geleceğimiz, sizler bizim umudumuzsunuz. Sizlere inanıyoruz, sizlere güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor saygılar sevgiler sunuyorum" dedi.
Şiirlerin okunmasının ardından tören öğrenciler ve 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı askeri birliklerin tören geçişi ile sona erdi.
Törenin ardından özellikle çocukların Kırklareli Valisi Esengül Civelek ile fotoğraf çektirmeye çalıştıkları gözlendi. Vali Civelek, çocukların bu isteği üzerine onlarla tek tek fotoğraf çektirdi.
Törenlere; Kırklareli Valisi Esengül Civelek başta olmak üzere, Kırklareli Milletveki Turgut Dibek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak, Kırklareli Belediye Başkanı Siyam Kesimoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Vali Yardımcıları, Kurum Amirleri, Şehit ve Gazi yakınları, Sivil Toplum Örgütleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Öte yandan Ermenek'te meydana gelen maden kazası nedeniyle akşam verilmesi planlanan Cumhuriyet Resepsiyonu iptal edildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol