25 - 26 Nisan Müjde Sağanağı Hafta sonuna Renk Kattı

Taşeron'a UMUT
Emekliye ZAM
Yeni Babalara TATİL
Girişimciye HAK
Yoksula PARA

PERŞEMBE günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren torba kanunla, Türk vatandaşlarına yeni doğan çocukları için doğum yardımı yapılmasını öngören madde  hayata geçti.
Nisan ayının son cumartesi pazarını geçiren Kırklarelili vatandaş, sosyal medya ve haber bültenlerinden Bakanların açıklamaları ile adeta kendinden geçti. Müjdeli haberleri fazla kaçıran insanımızın tansiyonu uçlarda gezdi. ÖNADIM GAZETESİ müjde sağanağı               Kırklarelililer için inceledi 

Buna göre; Türk vatandaşları yalnızca canlı doğum yapılmış olması şartıyla doğum yardımı alabilecekler. Aileye ilk çocukta 300, ikincide 400, üçüncüde ise 600 TL yardım yapılacak. Türk vatandaşlarından canlı doğum yapanlara ödenen yardım, çocuğun anne veya babasına yapılıyor. Yardım eğer çocuğun yalnızca annesi veya babası Türk vatandaşı ise Türk vatandaşı olana, eğer her ikisi de Türk vatandaşı ise anneye yapılıyor.
TEMMUZDA ARTIYOR
Öte yandan temmuzda asgari ücretle birlikte işsizlik parasının üst limiti de artacak. Buna göre; Temmuz - Aralık 2015 döneminde işsizlik sigortasından alınabilecek en yüksek işsizlik parası 1.011 TL seviyesinde olacak. Ancak işsizlik sigortasından alınan maaş hesaplanırken son dört aylık prime esas kazanç ortalaması üzerinden hesap yapıldığı için, temmuz ayı sonunda işten çıkartılan kişinin maaşı nisan, mayıs, haziran ve temmuz ayı ortalamasına göre belirlenmektedir.
1.000 LİRAYI AŞACAK
Bu durumda nisan, mayıs ve haziran ayı için üst sınır farklı, temmuz ayı için üst sınır farklı hesaplanmaktadır. Dolayısıyla son dört aylık prime esas kazancı 1.273,5 TL'den yüksek olan bir kişi yalnızca temmuz ayı için 1.011 TL işsizlik parası alabilmektedir. Diğer üç ay için 2015 yılının ilk altı ayı için geçerli olan üst limit, yani 953,9 TL üzerinden, işsizlik parası alınabilmektedir. İşsizlik sigortasından yararlanabilmek için öncelikle işsizlik sigortasının kapsamında olmak gerekiyor.
KİMLER FAYDALANABİLİR?
Buna göre;
- 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesine göre bir işverene bağlı olarak çalışanlar; yani kamu - özel fark etmeksizin işçi statüsü altında çalıştırılan bütün kişiler,
- İşçi olarak çalışmakla birlikte işçi sendikalarında görev almaya başlayanlar,
- Bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan film, ses, sahne, gösteri, müzik sektörlerinde çalıştırılanlar,
- Türkiye'de çalışan ve adına Türkiye'de prim ödenen yabancılar,
- Çiftçi Mallarını Koruma Kanunu kapsamında çalıştırılanlar; yani çiftçi mallarını koruyan bekçiler,
- Umumi Hıfsız saha Kanunu'nda belirtilen umumi kadınlar; yani genelevde çalışan kadınlar,
- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen kurslarda usta öğretici olarak çalıştırılanlar, kamu idarelerinde ders ücreti karşılığı görev verilenlerle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (C) bendi kapsamında çalıştırılanlar. Bahsi geçen bu kişiler işsizlik sigortası kapsamında işsizlik maaşından faydalanabiliyor.
İlgili karar 6 ay içinde açıklanacak
DOĞUM yardımı kapsamınrda kamuda işçi olarak çalışanların toplu iş sözleşmesinde işçinin kendisinin veya eşinin doğumu halinde ödenecek bir yardım söz konusu ise yalnızca toplu iş sözleşmesindeki miktarla kanunda belirtilen yardım miktarı arasındaki fark ödenecek. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen kişilere bu yardım dışında ilgili mevzuat uyarınca başka bir yardım yapılması da söz konusu olmayacak. Doğum yardımından yararlanılmasıyla ilgili esasları belirleyecek Bakanlar Kurulu kararı 6 ay içerisinde yayımlanacak ve bu konudaki detaylar belirlenecek.
Bulunan işi beğenmeyenin aldığı işsizlik maaşı kesilir
İŞSİZLİK sigortasından maaş alan bir kişi, maaş aldığı dönem boyunca İŞKUR'un kendisine teklif ettiği, kendi mesleğine uygun, son çalıştığı işin ücret ve çalışma koşullarına uyan, ikamet edilen yerin belediye mücavir alanı sınırları içindeki bir işi haklı neden olmaksızın reddederse aldığı maaş kesilmektedir. Yani işsizlik maaşı süresi bitene kadar alınan ve gelir olarak görülecek bir maaş değildir.
İstifa eden çalışana maaş ödenmesi mümkün değil
Prim ödeme şartlarını sağlayanların işsizlik sigortasından yararlanması için gereken bir diğer şart, işten çıkış nedenlerinin işsizlik sigortasından maaş alabilmek için geçerli bir neden olmasıdır. İstifa edenler, ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davrandıkları için işten çıkartılanlar işsizlik sigortasından maaş alamamaktadır. İşten çıkış sebebi Kanuna uygun olmayanlar, primi yeterli olsa bile işsizlik maaşı alamazlar.
Emekliye verilen zammın detayları netleşti
Emeklilerin, yapılacak zamdan sonra enflasyon farkı alacakları da kesinleşti.
İşçi ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon kadar fark alırken, memur emeklileri ve memurlar ise yüzde 3'ü geçen miktarı alacak. Farkın yüzde 5'i bulması bekleniyor.
11 milyona yaklaşan emeklilerin bekledikleri enflasyon farkı ödemeleri kesinleşti. Uzmanlar ilk 3 ayda yüzde 3.03 çıkan enflasyonun yaz aylarında düşse bile 6 aylık farkın yüzde 4-5 aralığında olacağını belirtiyor. Bu da işçi ve Bağ- Kur emeklilerine direkt yansırken, memurlara ve memur emeklilerine yüzde 3'ün üstündeki kısım olarak yansıyacak. Emekliler normal zamlarının haricinde böylece enflasyon farkından da bir zam almış olacak. Bu yıl sadece memur emeklileri değil, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin de önemli bir bölümü yapılacak seyyanen zamdan faydalanacak. Maaşı bin lira ve altında olan işçi ve Bağ-Kur emeklilerine 100 lira zam verilecek. Bin liranın üzerindeki maaşlar ise bin 100 liraya tamamlanacak. Yüksek maaş alan emeklilere ise sadece enflasyon farkı ödenecek.
900 LİRAYA 145 LİRA
Bu durumda işçi ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz'da iki zam alacak. Maaşı 900 lira olan bir Bağ-Kur ya da işçi emeklisi enflasyon yüzde 5 çıktığı varsayılırsa ilk olarak 45 lira enflasyon farkı alacak. Bu emeklimize 100 lira da seyyanen zam yapıldığında maaşı 1050 lirayı bulacak. Memur emeklisi ise yüzde 3 zammının üstüne yine enflasyon yüzde 5 çıkarsa yüzde 2'lik de farkı olacaktır.
KİMLER ZAM ALACAK
Esnaf Bağ-Kur emeklileri, Tarım Bağ-Kur emeklileri, SSK işçi emeklileri ? Malulen emekliler ? Memur emeklileri (yüzde 3), Dul ve yetimler
KİMLER FARK ALACAK
Memur emeklileri, Esnaf Bağ-Kur emeklileri, Tarım Bağ-Kur emeklileri, SSK işçi emeklileri, Malulen emekliler, Dul ve yetimler
Yardıma muhtaç aileler için sağlanan desteklerin yanı sıra, ilk kez Türkiye'nin farklı kesimleri için de özel projeler hayata geçirildi
Hükümetin yoksul, şehit yakını, engelliler, kimsesiz çocuklar, eşi vefat eden kadınlar, şiddet mağduru kadınlar ile muhtaç asker aileleri gibi dezavantajlı vatandaşlar için sağladığı yardımlar son 13 yılda 825 milyondan 33 milyar liraya ulaştı.
1.7 MİLY ON KİŞİYE KART
Yoksul durumdaki vatandaşların kuyrukta bekleme çilesine son veren 'Sosyal Yardım Kartları' 1 milyon 700 bin kişiye dağıtıldı. Engelli vatandaşlar için ödenen 'Evde Bakım Yardımı' kapsamında 4.5 milyar TL ödeme yapıldı. Eşini kaybeden ve hiçbir geliri olmayan 280 bin kadın için 753 milyon lira yardım ödemesi gerçekleşti. Devlet kimsesiz çocuklara koruyucu aile olan ebeveynlere aylık 710 lira ödeme yapılıyor. Ailesi yanında bakılan 80 bin çocuğa da aylık 560 TL ödeniyor. Ders kitapları ve 672 bin öğrencinin öğle yemeği giderleri de ücretsiz karşılanıyor.
36 BİN ENGELLİ MEMUR
"Engeli Kamu Personeli Seçme Sınavı" ile kamuya 36 binin üzerinde engelli memur atandı. 65 yaş üstü yaşlılar şehirlerarası ulaşımda da ücretsiz seyahat edebilme hakkına kavuştu. 53 bin yoksula "iş destekli sosyal yardım" sayesinde kamuda iş imkânı tanındı. Şehit yakınları, gaziler ve ilk kez kamuda iş hakkını elde eden sivil terör mağdurlarının atama süreçleri çerçevesinde 10 binin üzerinde şehit yakını kamuda iş başı yaptı.
13 YILLIK KARNE
4.5 milyar TL evde bakım yardımı.
65 yaş üstü yaşlılar, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve yakınlarına 3.9 milyar TL aylık bağlandı.
280 bin dul kadına düzenli yardım.
Koruma altındaki çocuklar için 457 milyon TL kaynak.
2 milyon öğrenciye 3.5 milyar TL destek.
125 bin asker ailesine iki ayda bir 500 TL yardım.
Kamuya 36 binin üzerinde engelli memur.
53 bin yoksula iş destekli sosyal yardım sayesinde kamuda iş.
10 bin şehit yakını kamuda iş başı yaptı.
Milyonlarca vatandaşın beklediği 11 ayaklı İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi açıklandı
- Özel sektör işyerlerinde 6 ay süreyle İşbaşı Eğitim Programı'nda çalışacak kursiyerlere İŞKUR tarafından net asgari ücret ödenecek. İşverenin kursiyerler için yaptığı harcamalar vergi matrahından düşürülebilecek.
- Toplum yararına çalışma kapsamında ilave 120 bin istihdam sağlanacak.
- Kadın girişimcilerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması ve böylelikle kadın istihdamının artırılması amacıyla yeni bir düzenleme başlatıldı. Düzenleme ile kadın girişimcilerin 100 bin liraya kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlanacak.
- Sigorta primi işveren hissesi desteği hem süre hem de oran itibarıyla artırılıyor. Şu anki sigorta primi işveren hissesi desteği 1. bölgede süre itibarıyla yokken 2 yıla, 2. bölgede 3 yıla, 3. bölgede 3 yıldan 5 yıla, 4. bölgede 5 yıldan 6 yıla, 5. bölgede 6 yıldan 7 yıla, 6. bölgede 7 yıldan 10 yıla çıkarılacak.
- KOBİ'lerin finansmana erişiminin artırılması amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri kaldıracak düzenlemeler yapılacak.
- Alınan önemli bir karar da Türkiye Kalkınma Bankası'nın çok ciddi bir yeniden yapılanma süreci içine girmesi. Türkiye Kalkınma Bankası bütün bu kalkınma, istihdam projelerini düzenlemek ve onlara yeterli desteği verebilmek için çok ciddi bir şekilde yeniden yapılandırılacak ve dünyadaki örnekleriyle rekabet edebilecek düzeye getirilecek.
- İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destek Paketi'nin toplam maliyeti, emeklilere sağlanan imkanlar da dahil olmak üzere yaklaşık 7,5 milyar lirayı kapsıyor. Tüm bu maliyetin bütçe yapılanmasında herhangi bir olumsuz sonuç doğurmayacağı belirtiliyor.
Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Programı Eylem Planı kapsamında açıklanan 'eşi doğum yapan işçilere 5 gün ücretli izin verilmesi'ne dair düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi
4857 Sayılı İşçi Kanunu'nda yapılan düzenleme ile işçiye, eşinin doğum yapması halinde, 5 gün ücretli izin hakkı getirildi.
Yasaya, 'işçiye, evlenmesi veya evlat edinmesi ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü halinde üç gün, eşinin doğum yapması halinde ise beş gün ücretli izin verilir' ibaresi eklendi.
Doğum izni 7 güne çıkıyor
Düzenlemeye göre, cumartesi ve pazar günleri ile resmi tatiller, 5 günlük izne dahil edilmeyecek. Dolayısıyla doğum izni 7 güne hatta bazen bayramların da ilave edilmesiyle daha da uzayabilecek.
'İşçilerin' en az yüzde 70 engelli veya süreğen hastalığı olan çocuğunun tedavisinde, hastalık raporuna dayalı olarak ve çalışan ebeveynden sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla bir yıl içinde toptan veya bölümler halinde on güne kadar ücretli izin verilir' ibaresi de düzenlemede yer aldı.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Şimşek, taşeron işçilerle ilgili daha önce bir çalışma yapıldığını hatırlatarak maaşları, özlük haklarını, kıdem tazminatı ve yıllık izin gibi uygulamada birçok sıkıntıyı dikkate alan düzenlemelerin yapıldığını kaydetti.
Sadece çalışma yapmakla yetinmeyip yasal düzenleme konusunda da ilerleme kaydedildiğine dikkati çeken Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şöyle devam etti:
"Taşeron işçilerle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız özellikle son bir yıl içerisinde önemli düzenlemelerde bulundu. Bunun ötesinde ilave bir çalışma var. Fakat nihai şekil verilmediği için bugünden spekülasyonda bulunmayayım. Sadece şunu söyleyebilirim, asli iş yapanlar tabi ki farklı bir çerçevede değerlendirilecek. Daha çok hizmet alımına konu olan ikincil işler ayrı şekilde değerlendirilecek. Emekçilerimize ve tüm çalışanlarımıza daha iyi bir yaşam standardı için çalışacağız. Bu konuda çok hassasız. Özellikle alın terinin zamanında ve hakkıyla ödenmesi, sosyal güvenlik ve kıdem tazminatı gibi konularda maksimum hassasiyetimizi sürdüreceğiz."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol