2015 kapısı ARALIK

Köyleştiğimiz süreçle birlikte 2004 yılında gözlerini açan, Belediyecilikten anlamayan siyasileri milli değerlerimizi kullanarak başımıza Belediye Başkanı olarak gönderen zihniyetin, eksiklikler - yetersizlikler ile birlikte dünyaya getirdiği 5 SORUN adındaki bebek 12 yaşına adım atıyor

 "Kırklareli artık kendi kabuğunun dışına çıkmak ve gelişmekte olan diğer iller gibi modernleşmeyi yakalamak zorunda" diyen ulusalcıları,"Kırklarelili halkı değerlerimizle sömürerek, beceremediğimiz Belediyeciliği örtüp, köyleşmesini her şeye rağmen karşıdan izleyelim" sözleri ile, 

hareket eden ve halkı siyasi geleceklerini şekillendirmesinde basamak olan gören zihniyet ile karşı karşıya getirmeye 2014 itibari ile devam ediyor. Yılın son ayına merhaba diyen Kırklarelili, dünyada kuyruklu yıldızlarda hayat araştırmaları, Türkiye'de dünyanın en büyük havaalanları, 100 Milyarca TL değerinde uluslar arası antlaşmalarını televizyonları başından izlerken, yerel hizmet anlamında yetersizliklerin 12'nci yaşını kutlamaya hazırlanıyor
CHP 2004 Yerel seçimlerinde Yılmaz Şeşen ile Kırklareli Belediye Başkanlığına giren CHP, 2009 yerel seçimlerinde Cavit Çağlayan, 2014'ün 30 Martında ise Partinin tartışmalı ismi, şaibe iddiaları ile Mehmet Siyam Kesimoğlu ile dönemlerini üçlemeyi başardı.
Bu sürecin en başında 2004 yılı itibari ile gözlerini açan, Belediyecilikten anlamayan siyasileri milli değerlerimizi kullanarak başımıza Belediye Başkanı olarak gönderen zihniyetin, eksiklikler - yetersizlikler ile birlikte dünyaya getirdiği 5 SORUN adındaki bebek 12 yaşına adım atıyor
Çeşmelerden içilemeyen su, Kapalı otopark eksikliği, Kapalı pazaryerinin olmayışı gibi sorunların çözümü için tek bir hamlesi olmayan CHP'li Kırklareli Belediyesinin 11'nci yılında borcu ise 17,5 Trilyon TL civarında.
Partinin üyeleri, üyelerinin yakınları, aile dostları ile, Belediye kılıfında CHP'nin çalışma ofisi yada bir aile şirketi görüntüsü Kırklareli'nin köyleşmesinde etkin rol oynarken aynı sorunların çözülememesinin en önemli nedenlerinden birininde bu olabileceğini gözler önüne sermekte.
12 Yaşından Gün alan sorunlarımız
"Bulaşık bile yıkamıyoruz." Sesleri arasında çözülemeyen, İÇME SUYU
"Kırklareli'nin içme suyu" Alt yapısal eksikliklerden yaka silken Kırklarelili vatandaşların sağlığını ciddi manada tehdit eden ve bir çok kez vatandaşın, "Bulaşıklarımızı bile yıkamıyoruz." Diyerek eleştirdikleri musluklardan akan sıvının suya dönüştürülmesi için ise Kırklareli Belediye Başkanlığınca verilen bir tarih 2004 ve 2009 yerel seçimlerinden önce olduğu gibi yine önümüzdeki 5 yıl olarak belirlendi.
Seçim vaadi olmaktan öteye geçemeyen, KAPALI PAZARYERİ
2009 sonrasında 2014'te de siyasi renginden kurtulamayan Kırklareli Belediye Başkanlığının "Kapalı Pazar yeri" yine revaçta olan bir seçim vaadi. Bu türlü sıkışık ve tehlikeli bir ortamda kış mevsimini kapalı Pazar yeri olmadan geçirmeye çalışan pazarcı esnafı ve Kırklarelili vatandaşların ise merakla beklediği konu 2009 yılında da seçim vaadi olarak ortaya atılan ve 2010 - 2011 - 2012 - 2013 yıllarında; "yapılacak" "edilecek" denilerek anlatılan Kapalı Pazar yeri ile ilgili yaşanması muhtemel gelişmeler için ise gösterilen tarih 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde olduğu gibi yine önümüzdeki 5 yıllık süreç.
Büyüyen Kırklareli'ne yetmeyen OTOGAR
Kırklareli'nin en temel sıkıntıları olarak 2004 yılından günümüze kadar çözüm bekleyen;
"Kırklareli uluslar arası ve şehirler arası otobüs terminalinin yeni yeri." Özellikle Kırklareli Üniversitesinin kurulduğu yıl olan 2007 sonrasın yaşadığı yoğunluk sonrasında daralan kullanım alanı ile hem acente yetkilileri hem Kırklarelililer hem esnaf hem öğrenciler tarafından eleştirilen, Kırklareli Belediyesi uluslar arası ve şehirler arası otobüs terminali için Kırklareli Belediye Başkanlığınca gösterilen tarih 2004 ve 2009 yerel seçimlerinden önce olduğu gibi yine 5 yıl olarak belirlendi.
Beldelerde bile olmayan, BELEDİYE HİZMET BİNASI
"Kırklareli Belediyensin mevcut binasının nereye taşınacağı"Kırklareli Belediye Başkanlığının şişen idari kadrosu sebebi ile 80'li yılların devlet daireleri görünümdeki hali ve vatandaşlar "Tarafından aradığımızı bulamıyoruz" kelimeleri ile eleştirilen gelişen ve büyüyen Kırklareli'ne yakışmayan Belediye Binasının değiştirilmesi için Kırklareli Belediye Başkanlığınca gösterilen tarih 2004 ve 2009 yerel seçimlerinden önce olduğu gibi yine önümüzdeki 5 yıl olarak belirlendi.
2013'e damga vuran dubalarında çözemediği, TRAFİK
"Kırklareli'nde ki park sorunu." Kırklareli'nin 2012 ve 2013 yıllarında en çok başını ağdırtan konuların başında gelen Park sorunu; parkmetrecilerin kaldırılması, manidar dubaların şehrin her yerine koşullandırılması, trafiğin yönünün değişmesi, bisiklet yolunun kaldırılması gibi hamlelerle düzeltilemeyen park sorunu belediye meclisinden aralık ayında geçen bir madde ile sivil halkın yardımı ile çözülmesi hedeflenmekte. Bunun yapılanması için de Kırklareli Belediye Başkanlığınca gösterilen tarih 2004 ve 2009 yerel seçimlerinden önce olduğu gibi yine önümüzdeki 5 yıl olarak belirlendi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kırklarelinde yerel yönetim 30 Mart tan bu yana pazarın çıkışına terazi koydu millet aldığını kontrol etsin diye oda eksik tartıyor

  2. doğruya doğru bu belediyeden cacık olmaz