2013 yılında 3423 denetim yapıldı

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü'nce 2013 yılında toplam 3423 denetim gerçekleştirildi. Bu denetimlerde 80 işletme hakkında cezai işlem uygulanırken 2 işletme hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünce 2013 yılında gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri, yem üretimi, yem satışı ve depolama yerlerinde gıda ve yem güvenliğinin ve kalitesinin temini için, gıda ve yem işletmelerinin asgari teknik ve hijyenik şartları ile gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin Türk gıda mevzuatına uygunluğunun tespitine yönelik kontrol ve denetimlere devam edildi.
Denetim izleme programı, kalıntı izleme programı, şikayet, yıllık denetim programı, zehirlenme ALO 174 ve diğer nedenlerle yapılan kontrol ve denetimlerin 150 tanesinin ALO 174 olmak üzere toplam sayısının 3423 olduğu belirtilen açıklamada, söz konusu kontrol ve denetimler sonucunda 80 adet işletmeye idari para cezası uygulanırken, 2 işletme hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.
Açıklamada, "2014 yılında da vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilmiş gıdaları tüketmelerini sağlamak amacıyla gıda ve yem denetimleri aralıksız sürmektedir" denildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol