1 günlüğüne makamların sahibi oldular

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının geleneksel makama oturma seremonisi yine renkli anlara sahne oldu. Vali Civelek'in koltuğuna oturan Alya Veral Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay'a telefonla "Okul çevresindeki güvenliği artırmanızı rica ediyorum" talimatı vermesi gülümsetirken, Başsavcı koltuğuna oturan İlayda Altın ve Eren Fidan Başsavcı Yavuz'dan "İşinizi severek yapın" tavsiyesi aldılar…

İlk seremoni Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in makamında gerçekleşti. Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri Alya Veral, Ahmet Eren Çitlik ve Kerem Ertan Okul Müdürü Enver Erden ile birlikte Vali Civelek'i ziyaret ettiler. Programa İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz da katılım gösterdi.
Valilik makamına geçen Alya Veral Kırklareli Valisi olmaktan büyük bir onur duyduğunu kaydederek, şehirde çocuklar için oyun alanlarından, okullara z-kütüphaneler kurulmasına kadar bir dizi talimatta bulundu. Veral Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay'a telefonla "Okul çevresindeki güvenliği artırmanızı rica ediyorum" talimatı vermesi de yüzlerde tebessüm yarattı.
Programın sonunda Vali Civelek, makamına oturan minik öğrenciye özel olarak adına bastırdığı "Kırklareli Valisi" ünvanlı kartviziti hediye ederek bu özel günü ölümsüzleştirdi. Ziyaret çekilen anı fotoğrafıyla son buldu.
Başsavcı'dan çocuklara nasihat "İşinizi severek yapın"
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz'un makamına Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerinden İlayda Altın ve Eren Fidan oturdu. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, çocuklara önemli tavsiyelerde de bulundu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı, Kırklareli de çeşitli etkinlik ve törenlerle kutlandı. 23 Nisan kapsamında öğrencilerin makam ziyaretleri de gerçekleşti. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz'un makamına kutlamalar kapsamında Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerinden İlayda Altın ve Eren Fidan oturdu. Başsavcı Yavuz'un oğlu Hasan Emre Yavuz'unda babası ile birlikte hazır bulunduğu ziyarette öğrencilerle tanışan Yavuz, onlara büyüdüklerinde hangi mesleği yapmak istediklerini sordu. Yavuz, daha sonra kendi cüppelerini öğrencilere giydirerek sembolik olarak makamına oturttu. Yavuz, çocukların Cumhuriyet Savcısı'nın görev ve sorumlulukları gibi sorularına da yanıt verdi. Çocukların yapmak istedikleri meslekleri açıklamalarının ardından onlara "işinizi severek yapın" mesajı veren Yavuz, "Benden size tavsiye; yaptığınız işi seveceksiniz. Öğrenci iseniz öğrenciliği, öğretmen isek öğretmenliği, savcı isek savcılığı seveceğiz. Seversek başaramayacağız iş yok. Öğrenci derslerini sevecek, öğretmen ders anlatmayı sevecek. Savcı da hukuku sevecek. Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı yaptığı işi sevecek. Herkes işini severse hiçbir sıkıntı kalmaz, her şey dört dörtlük olur yeter ki sevelim. Sorumluluğumuz fazla, yükümüz ağır ama yaptığımız işi sevdiğimiz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey yok" dedi.
İşin mutfak kısmındayız
Çocuklara, yaptıkları görev itibariyle işin mutfağında olduklarını anlatan Başsavcı Yavuz,
"Biz işin mutfak kısmındayız, aşçıyız. Yemeği pişirip Hakime veriyoruz ve kararı ona bırakıyoruz. Mahkemeye evrakı gönderene kadar tüm yetki bizde Hakime dosyayı gönderdikten sonra tüm yetki onlarda" diye konuştu.
Çocukların yeni Kırklareli Adliye Binası ile ilgili sorularına da yanıt veren Yavuz, "Müsteşarımızla ve daire başkanlığımızla görüştük. Yatırım programına alındı, projesi çizildi seçim öncesi ihalesi yapılıp, seçim sonrası yapımına başlanacak. Bize söylenen 1,5 sene gibi bir zaman diliminde yeni adliyemize geçeceğimiz" şeklinde konuştu.Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri İlayda Altın ve Eren Fidan'a okul Müdürü Tuncay Kaplıca'da eşlik etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol