1981-82 ÖĞRETİM YILI MEZUNU ÖĞRENCİLERİMİZLE 288 CAFE RESTAURANT’TA BULUŞTUK (1)

Seval Selçuk: "İstanbul'da vekil İngilizce öğretmenliği yapıyorum. Sizleri görmekten hepimiz çok mutluyuz" dedi.
İlhan Taşkın iktisat mezunudur. Çok saygılı, efendi bir öğrencimizdir. Öğrencilerimizi oğlumuz, kızımız gibi severiz. İlhan Taşkın Lüleburgaz'da inşaat işleriyle uğraşıyor. İnşaat malzemeleri satan limited şirketi var. Tacettin Atasayar Kırklareli Botaj'da Petrol-İş Sendikası Trakya yönetim kurulundadır.
Yüksek hemşire Dilek Engin, Soner Genç (Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi) Turan Derici'ye telefon ederek hepimize selam söylediler.
Faruk Güven: "Resim öğretmeni Galip Tarhan grekoromendeki güreşte dünya ikincisi oldu." dedi. Hikmet Akkoyun Ankara TED'de öğretmenlik yaparak emekli oldu. Voleybol dalında antrenör öğretmen olarak pek çok başarıya imza attı.
Yıldız Tuna Ölçer: "Eşim Tolunay Kırklareli Kipa'da Paşa Döner'i işletiyor. Evde sizden bahsediyor" dedi. Levent Biçkin'e "Danimarka'daki yerel yönetimi biraz anlatır mısınız?"
Levent Biçkin: "Oğlum bu yıl Kopenhag Üniversitesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Adı Anıl Bülent Biçkin'dir. Kopenhag'a yakın İSHOJ' da oturuyorum. Yerel yönetimlerde belediyeler çok büyük hizmetler veriyor. Eğitim, sağlık (aile hekimliği), huzur evleri, spor dalları, kütüphaneler belediyeye bağlıdır. Danimarka'da bütün şehirlere anayoldan hariç bisiklet yollarıyla gidebiliyorsun. Belediye meclisinde dört Türk vatandaşı bulunuyor.
ANAP döneminde Milli Eğitim Bakanımız Türkiye'den geldiğinde Danimarka'nın eğitim sistemini inceledi. Bir de kitap yazıldı. Norveç'te ünlü bir söz vardır. "Atatürk gibi düşün." "Yabani güvercinlere Türk güvercini diyorlar."
Cengiz Kurtişoğlu sanat tarihi öğretmeni arkadaşım Talat Dalaman'la ilgili bir anısını anlattı. Kırklareli'den İstanbul'a giden Genel Cerrah Dr. Cabbar Sevinç'te arkadaşlarıyla 288 Cafe Restaurant’a gelmişti.
Dr. Cabbar Sevinç: "İstanbul Pendik Kurtköy'de işyeri hekimiyim. Kırklareli’nin insanlarını özlediğim için geldim. Sizi görmekten çok mutluyum." dedi. İyi kalpli dost insanları yeniden görmek çok güzel be kardeşim. Eski öğrencimiz Doğan Sinnar eşiyle beraber bir masada kahvaltı yapıyordu. Ünlü basketbolcu Nejat Deyrin yanımıza uğradı.
Levent Biçkin: "Evliya Çelebi gibi Trakya'yı geziyorsunuz öğretmenim. Sizi bulmak kolay değil dedi." Trakya'yı gezerek tanıştığım insanlarla söyleşiler yaparak izlenimlerimi Kırklareli’de Önadım ve Kırklar Haber gazetelerinde yazıyorum. İşini seven mutludur.
Avrupa'nın tarihsel, ekonomik, sosyal gelişimini incelemek ayrı bir yazı konusudur. Avrupa'nın küçük gelişmiş ülkelerinin demokrasi anlayışı üçüncü dünya ülkelerinden çok farklıdır. Sanayi devrimini, kültür devrimini tamamlamış ülkelerin seviyesine gelmek için çok çalışmalıyız.
Şark meselesi dedikleri hasta Osmanlı’yı bitirmekti. Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti reformlarla, barış ve sevgiyle, insanca bir yaşımı hedeflemekle zaman içinde gerçekleşebilir. Turan Derici Özdemir Admeş'i, Bayram Sezer'i, İhsan Taşkın'ı benim yanımda telefonla aradı. İhsan Taşkın’a ulaşamadı. Diğer öğretmen arkadaşlarım da mazeretleri olup gelemediler. Öğretmenlerimiz yurdumuzun kutup yıldızlarıdırlar…
Dipnot: “Trakya’da yaşamak mutluluktur.” Kitabımda bu güzel günü yayınlamıştım. Gazetede yayınlanması iyi olur diyerek gazeteye yazı notlarımı verdim. Çok değerli öğrencilerime saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.

Devamı var...

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sevgili hocam arkadaşlarımızın bu etkinliğini kutluyor sizin katılımınızdan dolayıda teşekkür ederim inşallah 1979-1980 mezunlarından Kırklarelinde ikamet eden arkadaşlarımızdan böyle bir etkinlik düzenlemesi olursa bizlerde katılmak isteriz.