07.06.2015 tarihinde 3 Nasıl Bölünecek?

Siyasi Partilerin Toplam Hedefleri 6 Milletvekili 1 Bakan Ediyor ama İlimiz TBMM'ye 3 Vekil Gönderecek
CHP'nin Kırklareli Hedefi 3 - 0 Ülkücülerin İdeali ise 1 Vekil AK Parti 2 Mebus ve 1'ine Bakanlık İstiyor
7 Haziran Genel seçimlerine doğru geri sayım devam ederken, Kırklareli'den TBMM'e Milletvekili göndermesi muhtemel 3 parti hedeflerini Kırklareli kamuoyu ile çoktan paylaşmış durumda

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin, Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner 7 Haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimler ile alakalı olarak çalışmalarını başlatmış durumda.
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gösterdiği istikamet doğrultusunda hareket eden İl Başkanları için en zor günler olarak işaret edilen,
Milletvekili aday adaylarının ADAY statüsünde kamuoyuna sunulacak günlerin hemen öncesi dönemin sonlanması için nefesler tutulmuş durumda.
CHP'de ilk 3 sıra kesinleşti
AK Parti'de sessizlik
MHP'DE ise Geri Sayım
Türkiye'nin birçok bölgesinde milletvekillerini adaylarını seçimle belirleyen parti olan Cumhuriyet Halk Partisi bu yükü omuzlarından atmış durumda.
Partinin üyelerinin yaptığı seçime göre Kırklareli'de 1. sıra adayı; Turabi Kayan, 2. sıra adayı; Vecdi Gündoğdu ve 3. sıra adayı; Tuna Soykan oldu. Seçime, 12.389 üyenin 9724'ü katılım gösterdi.
139 oyun geçersiz olduğu seçimlerde, toplam 9585 oy kullanıldı.
Oy dağılımı şöyle oluştu; Turabi Kayan (5345 oy), Vecdi Gündoğdu (3279 oy), Tuna Soykan (3002 oy), Tayfun Erel (2675 oy), Turgut Dibek (2228 oy), Özgür Kaya (1855 oy), İnci Tunç (1606 oy), Hakan Dedeoğlu (1589 oy), Tansel Barış (1143 oy), Gülay Tülüş (838 oy), Zeki Akın (717 oy), Fikri Karaca (599 oy), Rabia Çakmakçı (443 oy) ve Üntaç Güner (432 oy) aldılar.
Cumhuriyet Halk Partisinin ilk 3 sıra için isimleri ilk veren siyasi hareket olurken, karşısındaki rakiplerininde hamlelerini kamuoyuna sunduğu isimler üzerinden yapmasının zeminide hazırlamış durumda.
Halil Abanoz ve Derya Bulut
Milliyetçi Hareket Partisi 7 Haziran Genel seçimlerine giden yolda, İl Başkanlığı İçin 11 Ocak'ta Kürşad Yamaner tercihi, 11. Olağan Büyük Kurultayda 19'ncu Devlet Bahçeli yılı, İktidar yürüyüşünün ardından Milletvekili aday adaylarının tanıtım toplantısını pazartesi gerçekleştirdi.
Daha sonra Eski Baro Başkanı Av. Göksel Okumuş, Evrensekiz Eski Belediye Başkanı Halil Abanoz, 30 Mart Yerel seçimlerinin MHP Belediye Başkan Adayı olan Derya Bulut ve Uluslar arası ilişkiler üzerine yazdığı kitaplarla bilinen Aydın Çetiner hazırladıkları görseller ve yaptıkları konuşmalarla salonda bulunanlar ile kucaklaştılar.
Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli Milletvekili aday adayı olarak salonda bulunanlara hitap eden isimler içerisinden Derya Bulut ve Halil Abanoz'a ilgi ve destek üslupları itibari ile diğer aday adaylarından daha büyüktü.
Derya Bulut, Türkiye'nin geçtiği kritik süreçte herkesi Milliyetçi Hareket Partisinin etrafında toplanmaya davet etti.
Kendi adına hazırlatmış olduğu seçim şarkısının eğer aday olarak seçilmediği takdirde seçilen isime vereceğini belirten Bulut, MHP İl Başkanı Yamaner ve MYK üyesi Sancaklı'nın konuşmalarından bazı bölümleri işaret ederek MHP'nin en tepeden en aşağıya aynı hedefe odaklanmış olduğunun izlenimini verdi.
Milliyetçi Hareket Partisi'nin pazartesi akşamı saat 20,00'da başlayan Milletvekili aday adayı tanıtım programında en büyük ilginin gösterildiği diğer isim ise siyasete 30'lu yaşlarda başlayan ve 5 yıl Evrensekiz Belediye Başkanlığı yapan Halil Abanoz oldu.
Abanoz'un görselinin verilmesi ile birlikte salondaki kalabalığın çoşkusu artıkça arttı. Ülkücülerin yıllardır benimsedikleri şarkı TÜRKİYEM ile tavan yapan çoşku sonrası ailesini alarak sahneye çıkan Abanoz herkesi selamladı.
"Başbuğumuz Türkeş'in işaret ettiği istikamete, Genel Başkanımızın talimatı ile her şartta gitmeye hazırız." Sözleri ile bir kez daha salonda bulunan partililerin gönlünü kazanan Abanoz, Sancaklı ve Yamaner tarafından uzun süre alkışlandı.
Şenol Gürşan'ın 1'ni Sırada Olmadığı Listede
Bakan İsmi Görebiliriz
Şimdilik tüm işaretler Mevcut Vekile Çıkıyor
Milletvekilliği aday adaylık sürecinin en hızlı ve derinde ilerleyen siyasi hareketi AK Parti için 7 Nisan Son Tarih.
AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan'ın Milletvekili aday adayı olarak isminin yazıldığı listeden çıkacak olan isimlere odaklanmış olan AK Parti Kırklareli Teşkilatı, parti içi temayül, Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik temayülünün arından beklemeye geçti.
Kimler birinci sıra dışındaki yerleri kabul etmez, kimler 2 için istekli, listede yerim olması yeterli diyenler kimler? AK Parti teşkilatı ve Genel Merkez süreç uzadıkça gergin bir hal alan ortamdan en az zararla çıkmayı hedefliyor.
30 Mart 2014 tarihinden önce Belediye Başkanlığı için çalışmalarını yapan ama fazla gerilen ortam itibari ile Genel Merkez tarafından "OYLAR BÖLÜNÜR" düşüncesi ile tercih edilmeyen isimleri hatırladığımızda, AK Parti'nin sıralamasının nasıl olacağı daha çok merak edilen bir konu olarak gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. ak partinin 2 vekil çıkarması zor değil gürşan iyi işler yaptı yapıyor devam etmeli bunu türker yörükçüoğlu takip edebilir. zira cb tayyip erdoğan.ın çok uun yıllar yanında olan ve tuttuğunu koparak bir kişilik. eğitimi ve çalıştığı mevkilerle çok donanımlı. ama ak parti ikisine de eşit mesafede destek vermeli. hangisi 1. sıra hangisi 2. sıra çatışması çıkarmak isteyenler sadece bu çabayı zayıflatır.

  2. CHP kendine yakışanı yaptı. Eğitim seviyesi bu denli yüksek olan bir kentten ilkokul mezunu bir vekil adayını ikinci sıraya yerleştirdi. Oyumu senelerdir chp ye atarım ayrılık vakti gelmiştir artık. BEN ve benım gıbı dusunen bınlerce kırklarelili sırf vecdı gundogdu ıcın chp ye oy atmayacak. Ve gorecekler nasıl bır hata ettıklerını. akpmhp ve chp 1 er vekıl cıkartacaklar ve bundan zararlı cıkan yıne chp olacak

  3. akp nin kırklarelinde 2 vekil çıkartması mı :)) rakamlarla aranız iyi değil galiba ! CHP 3 vekil çıkartır de daha yakın bir ihtimal. aç kendini aç.